Tek.no

Artikkel

Vi oppsummerer Linux-uken 47-09

Bilde av Enlightenment
20 Nov 2009 15:30

Indroduksjon

Forrige uke oppstod det et par tekniske problemer som har ført til et par utsettelser. Vi kommer også, i alle fall i en periode fremover, til å gi ut spalten annen hver uke.

Ubuntu, Mandriva, Open Suse og Fedora er ferdige med sine nylig utgitte utgaver, og vi håper på å få tatt en titt på hver av dem. Denne uken vil vi ta en liten titt på Mandriva 2010, i neste spalte håper vi å ha ferdig en liten titt på Ubuntu 9.10.

Om noen sitter på en eller annen god ide for å gjøre denne spalten bedre, eller hva vi bør vektlegge mer, legg gjerne igjen et innlegg i artikkeltråden eller en send en PM. Hvordan er stemningen for en avsluttende side som tar for seg essensiell informasjon relatert til Linux? De beste sidene for oppdatering av distribusjoner, programvare, nyheter, og hjelp. En kort oppsummering av de viktigste distribusjonene. Kort forklart hvordan man legger en .iso-fil over på CD, DVD eller USB. Nyttige forumtråder. Og andre ressurser man ønsker å ha lett tilgjengelig på et sted.

For de som ikke har lest de tidligere utgavene, tar vi her med lenker til tidligere spalter. For de som leter etter en spesifikk ting nevnes hovedelementene i de tidligere spaltene.

  1. Uke 45: Spilltips: Neverball/Neverputt, Nybegynner: Distribusjoner
  2. Uke 44: Spilltips: The Battle for Wesnoth, Terminaltipset: Diverse kommandoer
  3. Uke 43: Spilltips: Nexuiz, Tips: SSH-tipset
  4. Uke 42: Spilltips: X-moto, Terminaltips: Forandre informasjon og farger i prompt
  5. Uke 41: Spilltips: Super Tux, Terminaltips: Alias

Les også