Tek.no

Artikkel Elephant Steady

Denne dingsen kan kurere ristevideo

Skal være verdens minste stabiliserte videostativ for iPhone.

Elephant Steady/Adplus co
4 Aug 2014 06:21

Du har muligens sett dem. Menneskene som går rundt med relativt avanserte videorigger bygget rundt en mobiltelefon. Noen ganger har stativene innebygget stabilisering, ofte sitter det fast en dedikert mikrofonløsning i stativet – og den som filmer ser som regel helt oppslukt ut. Men, utstyret er som regel mange ganger større enn mobiltelefonen, og passer ikke i lommen. Det vil folkene bak Elephant Steady gjøre noe med.

Konseptet er så enkelt som det er genialt. Det handler om en leddet mobilholder, der leddene styres av motorer. Den har også et innebygget batteri. Men, selve holderen har ingen annen elektronikk ut over det. I stedet har den en kabel som kobles til minijack-kontakten på en iPhone.

Les også: MicrobeScope er et mikroskop til å feste på mobilen

Bruker elektronikken i telefonen

Apples iPhone-modeller, og så godt som alle andre smarttelefoner, har nemlig både gyroskop og akselerometer innebygget fra før. I stedet for å bygge inn denne typen logikk i selve holderen, bruker altså Elephant Steady elektronikken som alt bor i mobiltelefonen.

Denne måten å bygge tilbehør på har vi sett et par eksempler på i det siste. Sony har bygget både kompaktkamera og støykansellerende hodetelefoner der mobilen brukes som plattform, i stedet for å ha dobbelt opp med kretskort, brikker og skjermer.

Med en app som bindeledd mellom mobil og holder, får Elephant Steady signaler gjennom kabelen som forteller motorene når de skal gå.

Omtrent slik er en Elephant Steady koblet sammen.Foto: Elephant Steady/Adplus co

Gjør mer enn å stabilisere

Holderen kan kompensere både for horisontal og vertikal risting, og ved hjelp av knapper i grepet kan du også bruke motorene for å lage mykere panoreringer enn du kanskje ellers ville fått til.

I tillegg til å stabilisere håndholdte opptak, skal Elephant Steady ha mulighet for stativmontering. Sammen med en app skal du kunne styre motorene i Elephant Steady, men det opplyses ikke om det er mulig å fjernstyre løsningen.

Selskapet bak, japanske Adplus, har heller ikke glemt de som foretrekker en dedikert mikrofonløsning. De har nemlig laget overganger som gjør at du kan koble til en mikrofon med minijack-tilkobling samtidig. I tillegg har de laget en skjøtekabel for Apples Lightning-tilkobling, slik at man kan koble til Apple-spesifikke produkter på en enkel måte.

Les også: Speilobjektive Peek-i lar deg ta bilder i all hemmelighet

Relativt billig

Det lille Elephant Steady-stativet skal være kompakt nok til å puttes i lommen, og prislappen er på 79 dollar, eller en knapp 500-lapp før norske avgifter.

Prosjektet har i skrivende stund rukket å samle inn litt over 40 000 dollar av et krav på 50 000 dollar. Det er halvannen uke igjen før kampanjeperioden er over den 15. august. Dermed er det uvisst om den kommer i mål, men hvis den gjør det regner skaperne med at Elephant Steady vil bli sendt ut i løpet av februar 2015.

Les mer om Elephant Steady på Kickstarter.com

Les om flere spennende dingser på samlesiden vår »

annonse

Les også