ArtikkelBluewhale spillkontroller for iOS

Denne spillkontrolleren gir iPhone laaang batteritid

Nytt Kickstarter-prosjekt skal gjøre den mobile spillopplevelsen bedre.

Mobilene våre brukes i dag vel så mye til spill og moro, som til viktige telefonsamtaler. Da kan det av og til være irriterende at berøringsskjermen ikke alltid er så presis som vi ønsker. Den gir heller ikke noen tilbakemelding til brukeren, slik klikket fra en trykknapp gir. Her kommer mobile spillkontrollere inn.

Det finnes alt en rekke slike løsninger på markedet, men den vi skal se litt nærmere på i dag ser ut til å være en av de mer gjennomførte. Navnet er Bluewhale Game Controller, og utseendemessig har den kanskje mest til felles med kontrollene du kjenner fra Sonys PlayStation-serie.

Innebygget batteri dobler spilletiden

Vi syntes kanskje dingsen burde blitt levert med kortere kabel for bruk på tur, men ellers virker løsningen smart. Foto: Bluewhale

Kontrolleren er laget for iOS-enheter, og skal fungere med iPod, iPad og iPhone. Den kobler seg til med nyeste Bluetooth-standard, men den har også tilkobling for kabel. Inni kontrolleren skjuler det seg nemlig et batteri på 5200 mAh som skal drive kontrolleren, men også forlenge spilletiden i-dingsen din byr på.

Til sammenlikning er batteriet i iPhone 6 Plus på rett under 3000 mAh. Her burde du altså kunne doble batteritiden din mens du spiller.

For bruk sammen med telefoner kan du folde ut et stativ som rommer inntil den største utgaven av iPhone 6. Foto: Bluewhale

En egen arm kan foldes ut fra kontrolleren for å holde telefonen eller iPoden. Nettbrett blir for store, og må nøye seg med å stå i stativ eller på dekselløsninger.

Undersiden av kontrolleren skal være ruglete, slik at den gir godt grep. Det kan saktens bli nødvendig, dersom man spiller mye og lenge.

Prisen starter på 48 dollar for selve kontrolleren, med 10 dollar til for å få den fraktet til Norge. Dermed blir den avgiftsbelagt på vei inn i landet, og totalprisen lander på rundt 530 kroner.

Straks klar til produksjon

Ruglete plast dekker undersiden av kontrolleren, slik at den skal sitte godt i hånden. Foto: Bluewhale

Til forskjell fra Kickstarter-produkter flest, ser utviklerne i Bluewhale ut til å ha kommet ganske langt med produktet. Designen er klar, og en fungerende prototyp er også på plass.

Målet er at kontrolleren skal passere Apples nåløye for Made for iPhone-merket (MFi), men det er også her prosjektet trenger hjelp. Dingsen er mer eller mindre klar til produksjon, ifølge deres tidsskjema. De ser for seg at produksjonen starter allerede i juni, rett etter ferdig Kickstarter-kampanje, men foreløpig har de ikke funnet fabrikken som skal brukes til produksjonen.

Her jakter de på en fabrikk som alt har MFi-godkjenningen, og de innrømmer at dette kan bli en flaskehals for prosjektet.

Kontrolleren skal fungere med en mengde Apple-utstyr, og planen er at den skal bære Apples MFi-merke. Foto: Bluewhale

Holder dørene åpne for forbedringer

Kickstarter-prosjekter er mange, og ikke alle er like realistiske. Flere av dem har gjennom tiden mer eller mindre raknet underveis. Spesielt har stadige forbedringer og endringer ført til en del utsettelser for utålmodige dingsekunder. Også Bluewhale holder døren åpen for endringer i designen basert på tilbakemeldinger fra brukerne.

Skulle vi ønsket oss noe fra en kontroller som også kunne lade telefonen, var det kanskje en medfølgende kort ladekabel, slik at det gikk an å forflytte seg med de to enhetene uten risiko for å sitte fast i alt mellom himmel og jord. Ellers virker kontrolleren gjennomtenkt og fin, spesielt for de av oss som irriterer seg over å få spillingen avbrutt av telefonens batterivarsel.

I skrivende stund er kampanjen akkurat lansert, og det er tidlig å si om den kommer til å gå veien eller ikke. Mer informasjon om prosjektet finner du på Kickstarter.com.

Vurderer du å kjøpe Apples nye MacBook? I så fall kan HydraDock være dingsen for deg. Den utvider MacBooks ene USB type C-port til en fullverdig PC-krybbe med alt du trenger av tilkoblinger.

Les også
Derfor er denne batteribanken litt smartere
Les også
Misfornøyd med at Apple fjernet nesten alle portene fra den nye MacBooken?
Les også
USB-C: Thunderbolt og Lightnings endelikt?
Les også
«Survival kit» til mobilen
annonse