Tek.no

Artikkel Dash Crab FX

Klo + sugekopp = bilholder

Har mobilen din vokst fra bilholderen? Dash Crab FX holder virkelig store telefoner.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
5 Juli 2014 06:00
Folkene bak Dash Crab mener det skal være mulig å feste mobilen i holderen med ett grep. I realiteten må det ofte to hender til.Foto: Dash Crab
I nyere små og mellomstore biler er ofte rutene strukket langt bakover. Det gjør at ting som skal festes i ruta må være relativt kompakte for å passe inn. Dash Crab FX er i grenseland til å være for stor for siste generasjon Golf.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
En av årsakene til at Dash Crab FX tar opp mer plass enn vi liker, er at kloen må stå sidelengs for å holde en mobil rett opp og ned. I tillegg har produsenten valgt å begrense vinkelen kulehodet kan stå i, slik at plasseringsmulighetene blir færre.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Holderen har sugekopp som sitter ved hjelp av klebrig gele. Det gjør at den sitter svært godt når du først henger den opp. Men, vær forsiktig - materialet suger til seg alt av støv og skitt.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Vi må plassere sugekoppen ganske langt inn på ruten for å få telefonen til å gå i flukt med sidestolpen. Andre holdere har festeanordningen rett bak mobiltelefonen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Den store fordelen med Dash Crab FX er at mobilstørrelsen nesten ikke spiller noen rolle. Den sluker en Xperia Z Ultra med 6,44 tommer stor skjerm uten problem.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Dash Crab FX har både et eiendommelig navn og et litt pussig utseende. Fra noen vinkler minner den litt om en tegneseriedinosaur, men i virkeligheten er dette en mobilholder.

Holderen består av en sugekopp med et klebrig belegg under, og en diger, fjærbelastet klo. Kloen skal være romslig nok til å holde alt mulig rart, men det er først og fremst mobiltelefoner Dash Crab FX er laget for.

Les også: Shutterball: Smart Bluetooth-fjernutløser for mobilen

Selv de største mobilene får plass

Selv de største brettmobilene passer inn i holderen. Telefoner som Sony Xperia Z Ultra, eller Nokia Lumia 1520, passer ofte ikke inn i mer tradisjonelle bilholdere. Holderen må imidlertid gi seg ved de minste nettbrettene. Samme hvor mye vi prøver får vi for eksempel ikke montert en Apple iPad Mini i vindusruten.

Produsenten skryter av en énhåndsbevegelse for å plassere mobilen i holderen. På esken ser det hele veldig enkelt ut, men i praksis er det mer kålete å få til. Det har blant annet sammenheng med hvordan Dash Crab FX henger i vinduet.

Mange nyere biler har veldig store frontruter, men som regel strekker de seg bakover, og ikke rett opp eller ned. Dermed er plassen i ruta likevel begrenset. Samtidig ser Dash Crab FX mye mer fleksibel ut enn den faktisk er. Kuleledd er vanligvis løsningen om du ikke ønsker en flerleddet design, men likevel vil ha maksimalt utslag på innretningen din.

Tar opp mye plass

Av en eller annen grunn beveger kuleleddet på Dash Crab FX seg langt mindre enn en kanskje skulle tro. Ikke er det særlig avstand mellom selve kloa og sugekoppen heller, og kloa må stå sidelengs for å holde en mobil rett opp og ned. Til sammen betyr dette at vi slet litt med å montere holderen i bilen. Sluttresultatet ble også litt så som så, med mobilen hengende på siden av sugekoppen i vinduet. Selv om Dash Crab i seg selv er relativt kompakt, tar altså løsningen forholdsvis stor plass i vinduet.

I bilvinduer som skråner svakt oppover mot biltaket, blir det altså et poeng å plassere Dash Crab så godt ut mot siden av ruten som mulig. I bilen vi testet i, en Golf av nyere dato, endte holderen opp såpass inneklemt at det krever to hender å feste mobilen i den.

Et moment vi er litt usikre på med Dash Crab FX er det klebrige stoffet under sugekoppen. Ved første gangs opphenging sitter holderen som limt fast i ruta, men etter å ha tatt den ned et par ganger, ser vi at det klebrige materialet samler på alt av skitt og lort. Andre gang vi festet Dash Crab i ruten igjen, falt den ned av seg selv. Det kan ha vært dårlig håndverk under festingen av holderen, men det kan også hende at selve bruken av klebrig materiale i sugekoppen ikke var noen god idé.

Spesielt nyttig om du har flere telefoner

Like fullt, hvis du har med deg flere mobiltelefoner på farten, og de er av forskjellig størrelse, kan Dash Crab FX være en hendig dings å ha for hånden. Fordi den er fjærbelastet slipper du å stille holderen fra gang til gang, og nesten samme hvor stor telefonen din er, så passer den i holderen.

Ellers virker Dash Crab FX aller best egnet for større biler, med frontruter som går forholdsvis beint opp fra panseret. Har du en bil der vindusruten skråner langt bakover før den treffer taket, kan det være en tanke å prøve ut Dash Crab FX før du eventuelt investerer de 300 kronene den koster.

Les om flere spennende dingser på samlesiden vår »

Les også
Snart kan du starte Teslaen fra mobiltelefonen
Les også
Oi, endelig ny Spotify for Windows Phone!
Les også
Nå forsvinner kanalene
Les også
Parrot slipper to fjernstyrte leketøy
Les også
Brodit iPhone-holder med ekstern antenne: Denne gir deg bedre mobildekning i bilen
Les også
Smart mobilholder som ikke ødelegger interiøret
Les også
Dension Dock´n´Drive for iPhone: Bilholderen iPhone-eiere bør ha
annonse

Les også