Til hovedinnhold
Artikkel

Kreative sjeler

Forumbrukerne våre er flinke med hendene

Helt siden forumets fødsel har iherdige brukere lagt igjen brukerbidrag. Alt fra modifisering av biler til bygging av hus viser forumbrukerne frem, via regelmessige oppdateringer med både erfaringsskildringer og ikke minst bilder.

For de datainteresserte finner du også en egen kategori for arbeidslogger. Her kan du se steg-for-steg hvordan forumfolket konstruerer alt fra skjermrigger til PC-er i akvarium. Vi har i denne artikkelen samlet et liten knippe med aktuelle arbeidslogger, samt et par ord som skaperne selv har lagt igjen i forumtrådene. Bilder og kommentarer tilhører de respektive brukerne.

Hjemmelaget 3D-printer

- Kort fortalt skal Adesina bli en plotter som skriver med smeltet plast. Tenk deg en datastyrt, høypresisjons limpistol, som skriver lag på lag med plast til man får en gjenstand ut av det.

– Det som er interessant med maskinen, er at den kan replikere halvparten av sine egne deler! Det forskes også på å printe kretskort, og mye annet morsomt. Men selv om jeg kunne lage mange gode grunner for å rettferdiggjøre å bygge Adesina, er dette først og fremst for gøy. [..] Jeg har derfor bestemt meg for å begynne å lage Adesina i tre. Dette vil selvfølgelig ta tid, men veien er målet for min del, og jeg gleder meg stort til prosessen. I tillegg ser jeg for meg å lære oppbyggingen av maskinen veldig godt, noe som vil være en god erfaring å få med seg.

Snasent mediasenter

Forumbrukeren "Marius5051" har begynt å bygge et mediasenter, integrert i en puff. Prosjektet ble en kort periode lagt på is, men han er nå tilbake for fullt!

– Målene på denne klumpen er tenkt til å være 600x600x450 (mm). Puten [..] kan tas av slik at man kommer til på datamaskinens bakpanel. Denne puten har altså et hulrom, og dette hulromet skal selvsagt stives av. Detter gjør jeg veldig enkelt ved å lage en ramme eller en åpen boks av tre. Hovedpunktene for dette prosjektet er vannkjøling, lavt støynivå, liten lufgjennomstrømning, høy WAF (wife acceptance factor), design, stor vanntank, stor vanngjennomstrømning og stor radiatoroverflate.

Pengebingen får nytt liv

"GreenRay" har fått oppmerksomhet av både forlag og NRK rundt sitt prosjekt. Han skriver selv: – Denne "kassa" skal ligne så mye som mulig på Pengebingen til Skrue McDuck fra det norske bladet Donald Duck & Co.

– Dollartegnet skal bli splittet når du åpner DVDen, den skal ha 2 USB-tilkoblinger på siden gjemt under en luke, Av/På, Reset og lysbryterne skal plasseres bak en dør under Dollartegnet, det skal være et vindu på hver side og to eller fire vifter i bunnen skal blåse kald luft inn.

Prosjektet er nå ikke langt fra ferdig, er par siste småarbeider gjenstår. Hvis du har fulgt med på "Tekno" på NRK2, så du kanskje kabinettet under siste sending i april.

Gi meg bredformat!

Nå som teknologier som Eyefinity virkelig begynner og bli utbredt, har du få grunner til å ikke gi deg selv mye moro ved hjelp av et trippelt skjermoppsett. "christhenoob" har satt sammen en rigg som holder tre skjermer sammen, og det hele ser slettes ikke dumt ut!

– Jeg skal bygge et stativ som kan holde 3 skjermer horisontalt, pluss en skjerm over midtskjermen. Hvilke materialer skal brukes? Jeg skal bruke stål, og det hele skal sveises sammen. [..] Alt fungerer, pulten min føles nå mye større, og jeg har plass til alt rotet.

Lego! Lego! Lego!

Helt til slutt må vi bare ta med ett ekstra prosjekt som egentlig ikke står i tråd med det vi hittil har presentert. Men, det fortjente rett og slett spalteplass fordi, vel, det er lego!

–Jeg har tenkt på det før, og har nå fått det for meg igjen. Jeg skal bygge opp all den gamle legoen min etter tegningene. Også kommer det ett nytt tilskudd til "familien". [..] Begynner å få en del påbegynte bygg. Ikke overraskende er det nok noen få klosser som mangler. Når jeg nærmer meg så ferdigbygd som det går ann skal jeg bestille de klossene jeg mangler på lego.com for å få alle bygg helt komplett etter tegningen.

annonse