ArtikkelPKparis K'isauve

Lanserer mobil overlevelsespakke

Nødbatteri, 128 gigabyte lagring og synkroniseringskabel. På størrelse med en fyrstikkeske.

De mange spleiseportalene har gjennom årene blitt hjem til mange vågale teknosatsinger. Noen av dem så vågale at de har kokt bort i kålen. Men noen av prosjektene forsøker bare å forbedre konsepter vi allerede kjenner i dag. Det franske konseptet PK K'isauve er en slik variant.

Selskapet lanserer kampanjen sin litt senere i dag, og kaller dingsen en overlevelsespakke for smarttelefonen. Esken måler 4,3 x 4,3 centimeter og er 1,1 centimeter tykk. Vekten er på 19 gram. Inni har det likevel blitt plass til inntil 128 gigabyte lagringsplass, et batteri og en synkroniseringskabel.

Les også om harddisken som lar deg dele internett og data på farten. Vi prøvekjører reisedisken fra tyske Intenso.

Festes med sugekopper

På undersiden har produsenten gjemt en USB-kabel, to knøttsmå sugekopper og en Lightning- eller MicroUSB-kabel, avhengig av hvilken variant du ser på. Foto: PKparis

For at dingsen skal være enkel å gjemme vekk har den fått sugekopper på baksiden. Ved hjelp av disse skal den kunne settes fast på baksiden av en mobiltelefon mens den lader, eller benyttes som lagringsplass.

Batteriet i K'isauve er på bare 100 mAh, mens dagens smarttelefoner som regel har batterier som er 20 til 30 ganger større. Pressemeldingen sier imidlertid at dingsen skal ha nødstrøm nok til en halvtimes bruk av mobiltelefonen. Lading av nødbatteriet skal ta rundt åtte minutter fra en vanlig USB-tilkobling i en PC.

Pakken leveres enten med Lightning-kabel for iOS-enheter, eller med Micro-USB for alle andre enheter. De franske utviklerne i PKparis har dessuten laget en app for overføring av data frem og tilbake mellom telefonen, samt for avspilling av mediefilene som ligger på klossens innebygde lagringsplass.

Tåler dritvær

En egen knapp velger mellom lading, synkronisering eller dataoverføring til og fra selve klossen. Lar du bryteren stå ved siden av kabel-symbolet, viker både det interne batteriet, og lagringsplassen, slik at hele pakken fungerer som en vanlig lade- og synkroniseringskabel for mobiltelefonen din.

Produsenten oppgir at klossen er vannavstøtende, slik at den skal tåle norsk uvær. PKparis har i de to årene de har holdt på syslet for det meste med knøttsmå mobil- og PC-tilbehør for nøkkelknippet. Også K'isauve er laget for å henge på nøkkelknippet, og har en liken ring i det ene hjørnet.

Indiegogo-kampanjen står for forhåndssalget av K'isauve, med leveranser ventet til sommeren. Dersom forhåndssalget når målene skal dingsen i salg på selskapets egne sider også, men da med forholdsvis stive priser fra rundt 600 kroner. Gjennom kampanjesidene vil absolutt rimeligste variant av klossen koste omtrent 300 kroner, mens 128 GB-versjonen for Android-telefoner starter på omtrent 800 kroner.

For at Indiegogo-kampanjen skal bli noe av, må selskapet imidlertid sanke inn 30 000 dollar først.

Les mer om PKparis K'isauve på prosjektets Indiegogo-side.

I fjor ble et liknende konsept, GOkey, finansiert gjennom tjenesten. Planen var å samle inn 40 000 dollar, men konseptet har nå fått inn nærmere 1,2 millioner dollar og har oppnådd alle ekstramålene i kampanjen.

Les også
Mobiltilbehør til nytte og fornøyelse
Les også
Folkefinansieringen av Jolla Tablet langt over mål på noen timer
Les også
Lumera gjør kameraet ditt smartere
Les også
Laget kamera av én LEGO-kloss
Les også
Denne kabelen vil erstatte alle du har i dag
annonse