Tek.no

Artikkel Ytelsestest i 3DMark Time Spy

Vi har testet DirectX 12-ytelsen til 17 grafikkort

Klarer AMD eller Nvidia seg best?

Futuremark, Tek.no

I våres bygget vi en ny plattform for grafikkorttesting, med oppdaterte og følgelig mer krevende testprogram enn tidigere. Den gang lovet vi flere tester enn de fem som var med fra start, og nå har vi fått på plass veteran Futuremarks nye og svært krevende 3DMark «Time Spy»-benchamark som det første tilskuddet.

Både AMD, Nvidia, Intel og Microsoft er blant selskapene som har kommet med innspill til, og nå stiller seg bak den nye bransjestandarden for ytelsesmåling. Dermed regner vi med at Time Spy vil gi oss pålitelige tall vi kan hvile våre vurderinger på, samtidig som «gamle» Fire Strike også vil være med oss en lang stund fremover.

Til forskjell fra Fire Strike, som er en DirectX 11-benchmark, er Time Spy bygget fra grunnen av for å teste ytelsen i applikasjoner basert på Microsofts nye DirectX 12-motor.

De to testene er relevante både sammen og hver for seg, da en jo gjerne vil ha et fremtidssikkert kort som takler DirectX 12-tittler i fremtiden, men minst like mye et grafikkort som takler DirectX 11-tittler godt i dag.

«Polaris» klatrer, men «Pascal» holder stand

Vi har kjørt de aller fleste grafikkortene fra AMD og Nvidias forrige generasjon, samt et par av høvdingene fra tidligere generasjoner, gjennom Time Spy-målingen. Du kan se resultatene i grafen nedenfor, men dette er de mest spennende funnene slik vi ser det:

Radeon RX 480, AMDs første Polaris-baserte grafikkort, klarer seg bra i DirectX 12-målingen og avanserer flere plasser i forhold til i Fire Strike. Målt i Time Spy legger kortet seg nemlig foran RX 390 og milevis foran GTX 980.

Verdt å merke seg er det likevel at RX 480 ikke virker å ha noe klart overtak på den skarpeste rivalen fra Nvidia, altså Pascal-baserte GTX 1060, som henter 30 poeng mer og koster omtrent det samme.

Selv om Nvidia fortsatt innehar en klar ledelse i toppen av målingene, går ikke alt prikkfritt for de grønne. GTX 780 og GTX 980 faller nemlig begge flere plasser fra Fire Strike til Time Spy, og sistnevnte blir her blant annet innhentet av AMDs R9 390 og R9 290X.

AMD har hevdet at deres grafikkort skal ha en klar fordel i DirectX 12-spill. Vi ser som nevnt antydninger til at RX 480 gjør det bedre i den DX12-baserte Time Spy-demoen i forhold til i Fire Strike, men det klarer ikke riste av seg GTX 1060.

Uansett, med et nytt verktøy i testrutinene våre skal det bli svært spennende å følge AMD og Nvidia utover høsten, da vi etter planen vil ta opp ytterligere to spill i våre testrutiner, Deus Ex: Mankind Divided og Battlefield One.

Har du fått med deg grafikkorttestene våre?

Les også
Her er Lenovos nyeste spillsatsing
Les også
Nvidia lanserer straks GTX 1050
Les også
Nvidia GTX 1060 Founders Edition: Test av Nvidia GTX 1060
Les også
AMD Radeon RX 480 (8 GB): Test av AMD Radeon RX 480
Les også
Nvidia GeForce GTX 1070 «Founders Edition»: Test av Nvidia GTX 1070 Founders Edition
Les også
Nvidia GeForce GTX 1080 «Founders Edition»: Heis flagget for 60 FPS i 4K!
annonse

Les også