Til hovedinnhold
ArtikkelQblinks

Smart fjernkontroll for iPhone-en

Skreddersy dine egne funksjoner og varslinger.

Qblinks/Kickstarter.com

Små sensorer og fjernkontroller du kan koble til mobilen din blir det stadig flere av. Qblinks er en slik dings, men den skiller seg likevel litt ut. Skaperne har nemlig bygget en kraftfull skytjeneste rundt den lille knappen.

Qblinks kan lyse i en rekke forskjellige farger, basert på meldinger og varsler fra smarttelefonen din.

Enkelt forklart skal Qblinks fylle to, til nød tre, ulike behov. Den skal varsle om hendelser på telefonen din, noe den gjør med et mangefarget LED-lys som blinker. Qblinks skal også være en fjernkontroll for telefonen, slik at du kan utføre bestemte handlinger ved å klikke på den store knappen. Til slutt har Qblinks også en innebygget temperatursensor, som rapporterer til appen som hører til.

Les også: GoKey er alt-i-ett-dings til telefonen din

En skytjeneste gjør den smart

En skytjeneste holder orden på funksjoner og regler du har satt opp for Qblinks.

Siden denne typen dingser aller helst skal forenkle bruken av smarttelefonen din, er de som regel ikke utstyrt med haugevis av knapper eller mange lys. Ofte har man bare ett lys, og én knapp til rådighet, slik som her. For at dingsen skal bli spesielt nyttig må man altså ha programvare i bakhånd som sørger for at man kan styre hvilke varsler man får, og hvilke fjernstyringsfunksjoner man ønsker å bruke.

Det er her Qblinks' skytjeneste kommer inn. Den kan kobles opp mot en mengde ulike internettkontoer, og sørge for at du varsles om hendelser på disse kontoene. Det skal være mulig å styre disse varslingene svært detaljert ved hjelp av automatiseringsformler som likner på de du kanskje kjenner fra tjenesten IFTTT. Dermed kan du for eksempel tildele varslinger fra dine nærmeste sine egne farger,

Det skal også være mulig å bruke flere Qblinks-klosser sammen. Et av eksemplene som nevnes av på prosjektsiden er muligheten for å ha en Qblinks på kontoret, som varsler resten av familien når den mister kontakten med telefonen din. Dermed vet de at du er på vei hjem fra jobb.

Knappen kan brukes som en enkel fjernkontroll for telefonen, der du med et gitt antall trykk, eller ved å holde den inne, kan aktivere ulike funksjoner. Gjennom Qblinks Cloud skal et knappetrykk også kunne få en annen Qblinks til å lyse opp.

I tillegg har Qblinks altså en temperatursensor bygget inn. Produsenten sier at dataene fra denne blir del av et globalt temperaturkart. Du kan også få opp temperaturen i omgivelsene dine på mobilskjermen.

Sendes (kanskje) ut i oktober

I skrivende stund har Qblinks-prosjektet på Kickstarter nådd noe over 13 000 dollar, av målet på 35 000 dollar. Med noen uker igjen av kampanjen kan Qblinks gå i mål.

Ønsker du deg en av disse små fjernkontrollene selv, starter prisen for øyeblikket på 35 dollar, eller 220 kroner, en pris som øker en del når norske avgifter og fortollingsgebyrer kommer i tillegg. Dersom kampanjen går i mål skal dingsene sendes ut fra oktober.

Les mer om Qblinks på Kickstarter.com

Les om flere spennende dingser på samlesiden vår »

annonse