Til hovedinnhold
ArtikkelBeüler Pen

Denne pennen har en svært nyttig hemmelighet

Beüler Pen har en innebygget nødlader i toppen.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Fra tid til annen dumper det inn produkter på kontoret vår som vi ikke helt vet hvor vi skal gjøre av rent testmessig. Da havner de gjerne i den svært brede og litt hårete kategorien «dingser». Et slikt produkt er Beüler Pen, som på overflaten ser ut til å være en helt vanlig penn med skjermpennfunksjonalitet.

Det vil i korte trekk si at tuppen med blekk kan roteres inn i enden på pennen, og dermed gi spillerom til en gummiert tupp som kan brukes som presisjonsverktøy på eksempelvis berøringsskjermer og pekeplater.

Men Beüler Pen har et annet ess i ermet også: den skjuler nemlig også en nødlader. Løsningen er nokså innlysende, og kommer til syne hvis du skrur de to svarte halvdelene – adskilt av en blank aluminiumsring – fra hverandre.

Alle delene som følger med i pakka. Den lille hvite dingsen helt nederst til høyre er en ekstra blekkpatron.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Da popper det frem en skjult Micro-USB-utgang, samt en Lightning-adapter for eplefolket. Tar du av topplokket på enden av denne nødlader-delen, så kommer også en USB-tilkobling for lading av pennen til syne. Smart!

Funksjonalitet – hva kan pennen gjøre?

Å bruke Beüler Pen til å skrive på skjermer fungerer ypperlig.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

På funksjonalitetssiden kan vi ganske fort konstatere at den vanlige penn-funksjonean er helt gjennomsnittlig og grei. Blekk treffer papir og skaper god, gammeldags og analog «magi».

Vrir du på den sølvblanke aluminiumstuppen, så trekkes blekktuppen inn i pennen, og du kan bruke den gummierte tuppen som skjermpenn.

Dette fungerer også fint, og gir deg et presisjonsverktøy til mobiltelefoner og nettbrett. Det er spesielt nyttig hvis du skal tegne eller gjøre andre oppgaver som krever større presisjon enn det du får til med fingertuppene.

Pennen kan imidlertid ikke brukes til å gjenkjenne bevegelser pennespissen gjør på et papir og gjenskape dem digitalt, slik for eksempel smartpennen LiveScribe 3 kan. Ikke tar den opp lyd heller. Til gjengjeld har den altså en nødlader.

Legger du telefonen ned, vil laderen alltid ligge noe i spenn.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Batteriet er på knappe 600 mAh, og Beüler selv hevder det skal gi «...opptil 2 timer ekstra taletid...». All den tid de aller fleste nok er mer tilbøyelige til å bruke to timer på å lese nyheter enn å snakke i telefonen, så er vi egentlig mer interessert i hvor mye den lader opp batteriet. Vi testet dette kort på to telefoner, ved å lade dem helt ut og se hvor mye saft de fikk på batteriet fra en fulladet Beüler Pen. Her er altså resultatet:

Den magre størrelsen på batteriet tatt i betrakning er vel egentlig dette som forventet, om enn litt bedre enn fryktet. Mange nødladere har et stort energitap mens de lader, men det ser ikke Beüler Pen ut til å lide så mye av. Undertegnede har for eksempel en annen nødlader, nærmere bestemt en Music Angel Social Power, med oppgitt batteri på 2 600 mAh. Den lader ikke opp en Z3 mer enn rundt opp mot 70 prosent, til tross for relativt sett større batteri.

VENSTRE: Du kan lade Beüler Pen gjennom USB-utgangen på PC-en din. HØYRE: Laderen stikker ut av telefonen som en skikkelig brekkstang. Ikke heeeelt optimalt.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Noe vi synes er ganske foruroligende er at nødladeren på samme måte som Apple Pencil blir en real brekkstang når den plugges i PC-en, veggen eller – spesielt – telefonen. Om du presterer å bøye på den mens den er plugget i, blir konsekvensen raskt en ødelagt ladeinngang. Sånt liker vi ikke, og en forlenger med ledning hadde vært å foretrekke.

Å lade opp pennen tar for øvrig ikke mer enn ca. en halvtime fra veggen, men om du lader den fra en datamaskin vil det selvfølgelig ta litt lenger tid.

Lekkert design – men litt stor?

Pennen er en lekker sak, bygget utelukkende i aluminium.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Hva angår design, så synes vi Beüler lykkes. Pennen er utelukkende bygget i aluminium, og føles solid og god. Konstruksjonen gir heller ikke etter i sammenføyningene, og vekten er innafor. Sammenlignet med en vanlig penn er det imidlertid ikke tvil om at Beüler Pen oppleves stor. Den er først og fremst en del tjukkere og tyngre, og dernest også litt lengre enn standardpenner der ute. Det kan vi imidlertid overleve, siden den har litt ekstra funksjonalitet på lager.

Sammenlignet med en vanlig Bic-penn er Beüler Pen ganske mye tjukkere, men ikke så mye lengre.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Vi liker at det følger med en adapter til Apples Lightning-plugg, men misliker sterkt brekkstang-vibbene vi får når vi plugger pennen i inngangene på dingsene våre. Brekkasje-potensialet økes ytterligere av Lightning-adapteren.

Totalt sett er inntrykket at Beüler Pen holder høy byggekvalitet og er et interessant nisjeprodukt, men også at det er et klart forbedringspotensiale. Vi kunne ønsket oss et større batteri på den relativt rause plassen i nødlader-delen, og liker ikke at pennen potensielt kan ødelegge inngangene på dingsene våre. Man kan jo alltids kjøpe en forlenger, men dette burde vært innebygd fra før av.

Beüler Pen koster for øvrig 39,95 dollar med frakt, noe som tilsvarer ca. 330 norske kroner. Det er bra, for siden den må kjøpes direkte fra produsentens hjemmeside ville det påløpt toll om den var bare et par tikroninger dyrere.

Fikk du med deg denne?
LiveScribe 3 er smartpennen alle studenter drømmer om »

annonse