Til hovedinnhold
Artikkel

Disse kabinettene er mest populære

Her er oversikten over de heiteste modellene.

Plass 10 – 6

Uansett om du skal bygge ny PC eller bare gi den gamle traveren under skrivepulten din et friskere utseende, er det viktig å velge rett kabinett. Metallkassa er ikke bare den som holder hele maskina di sammen, men også det du faktisk ser av den i det daglige.

Et godt kabinett kan holde maskinvaren kjøling og det kan gjøre den mer stillegående.

Her følger lista over de 10 mest populære kabinettene, målt basert på data fra prisguiden vår:

Få også med deg:
Vår stortest av 43 kabinetter »

10. NZXT Phantom

Nederst på vår topp ti-listen finner vi NZXT Phantom, et spesielt kabinett med et spennende og gjennomført utseende. Vi har testet det og sett at det leverer gode termiske egenskaper. Det har en enkel viftestyring, lettvinte monteringsløsninger, og det kommer i flere farger.

Det koster for tiden en drøy tusenlapp, og kommer med masse plass for heftige komponenter. Innsiden er lakkert, men det er ikke mulig å få kjøpt det med et sidevindu.

9. Corsair Obsidian Series 800D

På den niende plassen finner vi Corsairs første kabinett, Obsidian 800D. Det ble lansert for tre år siden, men er fortsatt et populært kabinett.

Obsidian er ei stor kasse med plass til det meste, og kommer med et vindu i sidedøren. På innsiden er det delt opp i temperaturer, som skiller varmeutviklingen fra de forskjellige komponentene.

Beistet er for tiden priset til 2000 kroner.

8. Antec Fusion Remote

Det er ikke bare tradisjonelle tårnkabinetter på topp ti-listen. 8.plass har leserne våre tildelet Fusion Remote, fra Antec. Dette er et liggende kabinett basert på mATX-standarden, som er beregnet for bruk i stua.

Kabinettet er spesielt fordi det følger med en liten fjernkontroller og egen programvare, slik at du kan bruke den som et mediasenter. En liten skjerm på fremsiden gir deg informasjon om både maskinen, filmer og musikk. Inkludert er mediasenter-programvare som organiserer medieinnholdet ditt, og det gir deg muligheter for opptak.

Prisen er for tiden 1150 kroner.

7. Aplus Touch CS-777

På syvende plass finner vi et kabinett vi nylig har testet, Aplus Touch CS-777 med berøringsknapper. Knappene styrer de medfølgende viftene, og lyset i dem. Vifter har kabinettet plass til mange av, hele seks bare i den ene sidedøren.

Da vi testet kabinettet likte vi temperaturene det ga maskinvaren, og den gode plassen på innsiden. Vi ble imidlertid ikke like imponert av byggekvaliteten og den dårlige støydempingen.

Kabinettet koster 1000 kroner.

6. Cooler Master CM 690 II Advanced

Før vi beveger oss over til de fem mest populære kabinettene, skal vi innom en av Cooler Masters folkemodeller – CM 690 II Advance.

Her får du gode muligheter for kjøling, det er plass til hele 10 vifter, eller vannkjøling om du ønsker det. På toppen har det også en dokkingstasjon for harddisker, og det demper støyen på en god måte.

Kassa koster rundt 650 kroner.

Bli med til neste side for å se de fem mest populære modellene »

Plass 5 – 1

Her er topp 5 av de mest populære kabinettene:

5. Lian Li PC-V352

Den første modellen vi finner blant de fem mest populære kabinettene leserne våre ser etter, er en liten rakker fra Lian Li, nemlig PC-V352. Lian Li er kjent for å lage kabinettene sine ene og alene av aluminium, ofte med et stilrent design.

PC-V352 er et lite kabinett tilpasset mATX-standarden. Det måler ikke mer enn 27 centimeter i høyden, men det er fortsatt plass til mye godt. Brønnene er satt på på siden, og det er plass til tre harddisker.

Laveste pris er 900 kroner.

4. Cooler Master Storm Trooper

Kabinettet som akkurat blir skviset ut av pallen er ett av Cooler Masters virkelige beist – Storm Trooper. Det har rom til både de ekstra store E-ATX-hovedkortene og flere av de kraftigste skjermkortene på markedet. I tillegg har det hele ni 5,25-tommers brønner, og videre rom for åtte harddisker.

Vi har testet kabinettet, og konkluderte med at det holder en god konstruksjonskvalitet, samtidig som det er krydret med smarte og praktiske detaljer. Bærehåndtaket på toppen kan også være kjekt for spillere på farten.

Boksen blir din for rundt 1050 kroner.

3. Corsair Carbide 500R

Det tredje mest populære kabinettet er Corsairs Carbide 500R, som altså sikrer seg den første pallplasseringen. Flere og flere hvite kabinetter har dukket opp på markedet i det siste, og dette er det mest populære av dem.

Etter å ha testet kabinettet kom vi frem til at du ganske enkelt får i både pose og sekk. Det gir mye for pengene, har gode termiske egenskaper, pen design og godt med plass.

Prisen ligger for tiden på 750 kroner, men enkelte dagspriser er satt helt ned til 600 kroner.

2. Corsair Obsidian Series 550D

Corsair kaprer faktisk to pallplasser på denne listen, for sølvmedaljen går til Obsidian 550D. Dette er et støydempet kabinett, som Corsair for første gang viste oss på årets CES-messe. Alle vegger er dekket med støydempende materiale, samtidig som spesielle utforminger i metallet dytter lyden vekk fra deg.

Det har mange små og smarte løsninger på plass rundt om kring. Kabler kan enkelt skjules for å skape et pent indre, og byggekvaliteten er generelt sett veldig solid.

Obsidian 550D koster rundt 1000 kroner.

1. Fractal Design Define R3

Det kabinettet aller flest lesere vil ha nå er slageren Define R3, laget av svenske Fractal Design. Dette har gang på gang vært en sikker anbefaling for de som vil ha et godt og hyggelig priset kabinett.

R3 har riktig nok noen mangler, som litt tungvint installasjon og liten plass til de største skjermkortene. Men dette veies enkelt opp av et stilren design, gode temperaturer og stillegående drift.

Du får det for 650 kroner.

Dine tips

Har du noen kabinett-tips? Del dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Gikk du glipp av plassene 10 – 6? Sjekk ut forrige side »

annonse