Til hovedinnhold
ArtikkelBrewBot

Brygg øl med telefonen din

Dagens dings veier omtrent 100 kilo.

Cargo/BrewBot
En iOS-app gir konstant informasjon om bryggeprosessen, slik at du slipper å passe på temperaturer eller bryggetid selv.Foto: Cargo/BrewBot
Slik ser BrewBot ut under overflaten.Foto: Cargo/BrewBot

Husker du vinmaskinene fra slutten av nittitallet? Det gjør vi. Å si at resultatet fra 90-tallets TV-Shop-varianter ble ubrukelig vil være en fornærmelse mot noen av de dårligste vinene i verden. Dagens dings veier rundt 100 kilo, og er noe så merkelig som en ølbryggemaskin som støtter Apples iOS-enheter. Konseptet heter BrewBot.

Tung og dyr

BrewBot ble lagt ut på spleiseportalen Kickstarter for få dager siden, og har med 26 dager igjen rukket å oppnå en femtedel av målet på 100 000 pund, eller nærmere en million kroner.

Herligheten veier betydelig mer enn de nevnte vinmaskinene. Til gjengjeld slanker den lommeboken din så det holder. Den laveste prisen du kan regne med å sikre deg BrewBot for er 1500 pund, eller i overkant av 14 000 kroner.

I største laget for stua

Til den prisen får du en ølmaskin som er 121 centimeter høy, og 119 centimeter lang, med en bredde på 40 centimeter. Dette er altså en dings som kanskje passer bedre i garasjen enn i stua.

På innsiden av maskinen sitter en liten datamaskin, med Bluetooth-tilkobling, som styrer temperaturer, tid og pumping av brygget rundt i maskinens tre kamre. Når du kobler opp BrewBot til en iPhone får du løpende informasjon om bryggingen i en app som følger med.

Guider deg fra begynnelse til slutt

Maskinen er full av sensorer. I appen får du vite hva slags temperatur brygget holder, hvilke ventiler som er åpne og hvor langt du har kommet i prosessen fra ingredienser til ferdig øl.

Appen skal dessuten inneholde en mengde ulike oppskrifter, slik at du og robotbryggeren din sammen kan lage ølet som passer deg.

Foreløpig kan ikke maskinen kobles til Android-baserte enheter. Det skal være ett av målene til utviklerne, men en slik tilkobling er ikke del av Kickstarter-prosjektet.

Du kan lese mer om BrewBot på Kickstarter.

Andre spennende dingser:

Gå til samlesiden for Dagens dings »

annonse