Til hovedinnhold
ArtikkelPowerCube

Smarte strømkuber

PowerCube kan plugges sammen, fungerer som reiseadaptere og har USB-porter for lading av mobilen eller nettbrettet.

Kurt Lekanger, Tek.no

Vi lover at skjøteledninger og strømkabler ikke skal bli et nytt hovedsatsningsområde for Tek.no, men da vi kom over disse strømkubene fra Alloccacoc syntes vi de var så spesielle og såpass smarte at vi hadde lyst til å kikke nærmere på dem.

Allocacoc produserer en serie med strømadaptere under merkenavnetPowerCube. Vi fikk tilsendt noen forskjellige varianter. Noen av dem hadde kun vanlige stikkontakter på alle kanter av kuben, mens en av dem også har to USB-kontakter på 2,1 ampere, slik at du kan lade mobiltelefonen eller nettbrettet ditt ved å plugge USB-kabelen direkte inn i PowerCuben.

PowerCube i ulike varianter. Den øverste er reiseadapteren, hvor støpselet kan byttes ut. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Kan kobles sammen

Den vanlige PowerCube-varianten har stikkontakter på fem sider, og et støpsel på den sjette siden. Det finnes også en variant hvor det går en 1,5 meter lang skjøteledning fra PowerCuben.

PowerCube er forholdsvis stor, så da vi prøvde å stikke den inn i en stikkontakt på hjemmekontoret viste det seg at den blokkerte litt av stikkontakten ved siden av. Og ettersom stikkontakten var ganske nær gulvet, kunne vi heller ikke bruke det uttaket i PowerCuben som var mot gulvet. Dermed fikk vi ikke flere enn fire stikkontakter vi kunne bruke totalt, når vi plugget den inn i en dobbeltstikkontakt på veggen. Da er egentlig den varianten med skjøteledning smartere – da kan du bruke alle fem uttakene uten problemer.

Det er mulig å koble sammen flere PowerCube-kontakter, så lenge det samlede strømforbruket ikke overstiger 16 ampere. Maks effekt er 3500 watt.

PowerCuben med skjøteledning leveres med en smart festeanordning med dobbeltsidig tape, som lar deg henge opp PowerCube-en på veggen eller feste den på bordflaten (eventuelt under bordet). Men da mister du ett av uttakene.

Det følger med fire ulike støpsler til reiseadapteren. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Reiseadapter

En variant av PowerCube heter ReWireable, og fungerer som en reiseadapter. Du har den samme kuben med stikkontakter på alle kanter, men støpselet som stikkes i veggen kan tas av og byttes ut med en som passer i stikkontaktene i det landet du reiser til. Det følger med fire ulike støpsler som passer de fleste steder i verden, blant annet i USA, Japan, Europa, Storbritannia, Kina og Australia.

Den reiseadaptervarianten vi fikk hadde også to USB-kontakter, i tillegg til fire stikkontakter. Dermed erstatter denne ene dingsen både skjøteledninger, USB-ladere og reiseadaptere som man gjerne drasser med seg på tur. Veldig praktisk.

Alt i alt synes vi PowerCube-adapterne er ekstremt nyttige, og løsningene virker veldig gjennomtenkt.

Skal du ut og reise? Da bør du ta med deg disse:
Bose QuietComfort 25 er den nye kongen av støydemping »

annonse