Tek.no

Artikkel

Speilet som gir deg full oversikt

I Memory Mirror kan du se deg selv fra en hvilken som helst vinkel.

Vegar Jansen, Tek.no
10 Okt 2015 12:00

Hvordan ser du egentlig ut bakfra? Hadde genseren vært stiligere i en annen farge? Hvor godt sitter kjole A sammenlignet med kjole B? Dette er betimelige spørsmål du kanskje ikke har pønsket for mye på selv, men for mange der ute er speilet og utseendet en sentral del av tilværelsen.

Problemet er bare at speilet ikke helt har fulgt med over til den digitale siden – eller sånn har det i hvert fall vært. Men i nyere tid har det lille selskapet MemoMi utviklet et speil som ikke er et speil i det hele tatt, men snarere en kombinasjon av en diger skjerm og flere kameraer.

Herligheten kalles Memory Mirror, og vi fikk tatt en liten kikk på den under Intel Developer Forum (IDF) i San Francisco tidligere i høst. Som så mye annet på utviklermessen benytter dette «minnespeilet» seg til dels av Intels RealSense-teknologi – som vi allerede har sett kan gi «3D-syn» til alt fra mobiltelefoner til roboter (Ekstra).

Lagd for butikk

I første omgang vil ikke MemoMis minnespeil være noe du får kjøpt i din lokale elektronikksjappe – her er meningen å gi en bedre shoppingopplevelse for den som driver med slikt. For noen vil dette altså være en litt uinteressant greie, men mange vil nok innrømme at nerden i oss synes dette er ganske kult.

Memory Mirror er altså en skjerm som «reflekterer» hva kameraet over speilet fanger opp – så i praksis gir det den samme umiddelbare opplevelsen som et vanlig speil. Men det som filmes kan også lagres for å spilles av senere, så her kan du ta en rask snurr foran «speilet» for så å kunne se deg selv etterpå.

Det gir deg altså en mulighet til å selv se hvordan kjolen eller dressen virkelig sitter fra absolutt alle vinkler, slik at du ikke er nødt til å stole blindt på meningene til din mor eller butikkens selgere.

Minnespeilet har i tillegg en modus der skjermen deles i to vertikalt. Dette gjør det mulig å kjøre et opptak på den ene siden, mens du samtidig kan se deg selv «live» på den andre delen av skjermen. På denne måten kan du sammenligne direkte og side om side, hvis du skulle være veldig i tvil om hvilken jakke du kledde best.

Feil farge, null problem

Den mest artige funksjonen er nok likevel den som lar deg velge hva slags farge plagget skal ha. Memory Mirror er nemlig i stor grad smart nok til forstå hvor et plagg starter og slutter, som kombinert med «3D-syn» åpner for digital manipulasjon av det som skal reflekteres.

På den måten er det mulig å «prøve» et plagg i forskjellige farger uten å være nødt til å fysisk bytte. Faktisk trenger ikke butikken engang ha plagget i den fargen, du kan likevel få en god formening om hvordan du vil være med den i rødt kontra gult.

Det sosiale aspektet ved shoppingen er heller ikke glemt, ettersom du har muligheten til å sende bilder og/eller filmsnutter til deg selv eller andre. Noen ønsker jo uansett å vite hva mor synes uten å måtte dra henne med seg i butikken.

MemoMi SXSW 2015 from MemoMi Labs Inc on Vimeo.

Vi ser for oss at denne teknologien med tid og stunder også vil kunne finne veien til vanlige hjem. På den måten kan vi gutta enklere sjekke om vi begynner å få måne, og om det er et utslett som klør så innmari på ryggen.

Hvis du ikke ønsker å vente, er Memory Mirror å se i noen utvalgte Neiman Marcus-butikker på den andre siden av Atlanterhavet.

«3D-syn» gjør også sitt innen dataspill:
Spillindustrien har fått øynene opp for Intels RealSense-teknologi >>> (Ekstra)

Vi gjør oppmerksom på at Intel dekket reise og opphold under Intel Developer Forum.

Les også
Dette smarte speilet kan finne feilene i ansiktet ditt og skrive ut «sminke» for å fikse dem
Les også
Da Google-ingeniøren ikke fant et smart-speil i butikken, lagde han sitt eget
Les også
Domo arigato, Mr. Roboto
Les også
«3D-syn» gir oss nye og bedre måter å spille på
Les også
Bærbar PC lar deg spille ved å flytte blikket
Les også
Disse godsakene fra Computex bør du ha fått med deg
annonse