Slik kan du spille nye toppspill på mobilen med sylskarp grafikk

Dette visste du kanskje ikke at en Xperia Z5 kunne gjøre?

Produsert av VG Partnerstudio

Xperia Z5 er den nyeste tilskuddet til den populære serien med mobiler og nettbrett fra Sony. Z5 er en kraftplugg og kan ta flotte bilder, er vanntett, og har alle andre funksjoner man forventer, men visste du at den også kan fungere som en fullblods spilltelefon?

Som smartmobiler flest finnes det et mylder av spill å velge mellom, men det Xperia-familien kan som ingen andre kan skilte med, er å fungere sammen med spillkonsollen PlayStation 4. Den er tross alt en del av Sonys økosystem, og fungerer dermed sømløst med andre Sony-produkter.

Spill med mobilen som PlayStation 4

Hva med å for eksempel koble til en PlayStation DualShock-kontroller til telefonen for mer presis kontroll? Ved å plugge inn en USB-kabel, kan du bruke kontrolleren i spill og eventuell annen moro. Kontrolleren kan også sammenkobles over Bluetooth, helt trådløst.

KAN LIKE MYE: Omtrent alt du kan gjøre på en PlayStation 4, kan du også gjøre via Xperia-mobilen.

Dette er imidlertid bare begynnelsen. Visste du at du kan bruke Z5 som en avspiller til PlayStation 4? Den såkalte Remote Play-funksjonen gjør at du rett og slett kan strømme fullverdige PS4-spill på Xperia-skjermen. Det er svært enkelt. Du trenger kun å laste ned en applikasjon kalt «Remote Play» fra nettbutikken.

Mobilen må være på det samme trådløse nettverket som PlayStation 4-konsollen, og du trenger bare å skrive inn en kode som dukker opp på PS4 inn på telefonen – dermed blir begge enhetene sammenkoblet, og alt som skjer på den store spillkonsollen blir også synlig på Xperia-skjermen.

Siden det er PlayStation 4-konsollen som tar seg av det tekniske, mens telefonen viser bare innholdet som strømmes over nettverket, blir grafikken og spillopplevelsen like god. Det vil si at man kan bla seg gjennom alle menyer, og selvsagt spille de fullverdige PS4-spillene.

Spill overalt

Og dermed kan du bare ta med deg mobilen og en DualShock-kontroller, og legge deg i senga for å spille Bloodborne eller Uncharted, mens resten av familien bruker TV-en til andre ting.

Du kan til og med kjøpe en ramme som gjør det mulig å feste kontrolleren til telefonen, slik at de blir enda mer komfortabelt å spille. På denne måten blir Xperia Z5 kanskje den mest avanserte bærbare spillkonsollen noensinne.

Også andre Sony-enheter fungerer sammen med Z5. Xperia-nettbrett, for eksempel. Du kan faktisk vise skjermen fra Z5 på nettbrettet, og nettbrettet kan også brukes til å motta og sende SMS-meldinger. Funksjonen aktiveres enkelt ved å gå inn på Innstillinger → Xperia-tilkobling → Skjermspeiling.

Og for å gjøre smartmobilen enda mer fleksibel, kan man til og med bruke USB-kabelen til å plugge inn mus og tastatur.

Batteri som varer og varer

HOLDER I DAGESVIS: Ultra-modusen gir batteriet mye mer å gå på.

Hva om du vil spille PlayStation 4 via Xperia-telefonen enda lenger? Telefonen har allerede et veldig bra batteri, men levetiden kan utvides ytterligere - det trekker tross alt en del strøm å spille.

Det gjøres ved å aktivere Battery Stamina Mode. Ved å gå inn på Innstillinger → Strømstyring → Stamina modus kan du skru den på, noe som betyr at telefonen vil blant annet ikke bruke ressurser på applikasjoner og varslinger mens skjermen er skrudd av. Også datatrafikken deaktiveres når skjermen er avskrudd. Alle funksjoner blir gjenopptatt når skjermen skrus på igjen.

Ikke nok med det – Xperia-telefonen har også en såkalt ultramodus, som skrur av så å si all tilleggsfunksjonalitet – mobil data deaktiveres, hjemskjermen begrenses, «widgets» og de fleste applikasjoner blir skrudd av.

Det eneste som fungerer er grunnleggende funksjoner som tale, meldinger og kalenderen. Modusen er ment til å få telefonen til å holde det gående så lenge som mulig når man ikke har tilgang til lading.

Fikk du lyst å spille PlayStation-spill på Z5?

Den nye Xperia Z5 er allerede i butikkene. Den finnes i to utgaver - vanlig og Compact (som har en litt mindre skjerm), og du kan velge mellom flere forskjellige farger. Ikke glem at det innen kort tid også kommer en Premium-versjon med 4K-skjerm! Det er faktisk første gang en smartmobil lanseres med såpass høy skjermoppløsning.

Vil du vite mer om telefonen? Klikk på denne lenken for å få all informasjonen du trenger.

Har du allerede en Xperia Z5? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet!

tracker