Siemens

Smarte hvitevarer kan gjøre kjøkken-hverdagen så mye morsommere

Fem grunner til at du bør få hvitevarene dine på nett.

Produsert av VG Partnerstudio

De vanlige husholdningspliktene er for de fleste gjerne nettopp det: plikter. Få av oss synes det er spesielt spennende å vaske klær eller sette på oppvasken etter en middag for hele familien. Det er jo gøy å lage mat eller en god kopp kaffe, men sjelden moro å rydde opp og bære koppene og tallerkenene tilbake til kjøkkenet.

Tenk om den delen av hverdagen kunne vært lettere. At du kan slippe å tenke på vaskeprogrammer, ovntemperaturer, eller huske hva som befinner seg i kjøleskapet når du skal handle inn til middagen.

Dette sparer tid, penger og fjerner irritasjonsmomenter fra hverdagen. Fordelene med å ha ovn, espressomaskin eller tørketrommel koblet opp mot nettet er åpenbare. Som disse fem:

#1 Matlagingen blir så mye enklere

Siemens

Se for deg at du skal på matbutikken og handle til en god middag, men inspirasjonen mangler. Hva om du rett og slett kunne finne en oppskrift i en app, begynne å handle, og sende innstillinger som er tilpasset oppskriften direkte til ovnen hjemme?

Når du vet du hva du skal ha til middag, kan du bare forvarme ovnen til bestemt temperatur mens du fortsatt er ute. Når du kommer hjem er det bare å hive det du trenger rett inn i ovnen. Et eksempel: Å forhåndsvarme ovnen til pizzamodus, med korrekt temperatur, samtidig som du kan bestemme hvor lenge den skal holde seg varm, og når varmingen skal eventuelt slutte. Og maten blir faktisk bedre i en stressende hverdag! Sjekk utvalget av tilkoblede ovner her.

#2 Du kan sjekke kjøleskapet før du kommer hjem

Mens vi er inne på matlaging – maten må jo oppbevares forsvarlig. Et kjøleskap er et sentralt element i mange kjøkken, og det er lurt å investere litt i en skikkelig moderne løsning. Nye kjøleskap er mer energieffektive, har bedre plass og bedre kjøleevne, samtidig som de er oppkoblet.

En fordel med et moderne kjøleskap er et innebygd kamera. Glimrende når du skal handle og er usikker på hva du egentlig har hjemme fra før. Kameraet kan både gi deg et bilde av hva som er i kjøleskapet der og da, eller hva som har vært i det tidligere samme dag. Samtidig kan kjøleskapet gi deg beskjed om temperaturen ikke er korrekt innstilt, eller om døra står oppe, når du en sjelden gang glemmer å lukke den.

Enda mer praktisk: Du kan få tips til hvordan maten bør oppbevares for å maksimere levetiden. For eksempel at salat bør ikke ligge i kjøleskapet lenger enn ti dager, eller at epler helst bør pakkes i en plastpose separat fra annen frukt. Disse kjøleskapene kan du koble opp på nettet.

#3 Du kan velge mellom mange titalls kaffesorter

Siemens

Glad i kaffe? Smarte espressomaskiner kan gjøre hverdagen mye lettere og mer smakfull. Akkurat som fjernstyring av ovnen, kan også espresso-maskinen fjernstyres for å oppnå det optimale resultatet.

Eller hva med å sette sammen en «spilleliste» som forbereder en rekke forskjellige kaffetyper, for gjester med variert smak?

Og se for deg å kunne velge kaffetype basert på opprinnelsesland. Kolombiansk Cortado, eller italiensk Doppio, for eksempel. Om du vil, kan du tilpasse temperatur og styrke, så trykke på startknappen, og rykende fersk drikk dukker straks opp.

#4 Det er nesten gøy å vaske opp

Når du er ferdig med å spise og drikke kaffe, må det vaskes opp. Du må fortsatt sette tallerkenene, bestikket og koppene inn i oppvaskmaskinen selv, men en moderne maskin (som en av disse) kan gjøre resten av jobben automatisk.

Det vil si at du kan starte og avslutte programmene selv uansett hvor du befinner deg, at du kan sjekke status på programmet, eller få en varsel når oppvasken er ferdig. Du kan også sette opp forhåndsdefinerte oppvaskprogrammer, avhengig av typen oppvask, og om du foretrekker å spare tid, energi eller å ha det ekstra stille under prosessen. Fjernstyring gjør også jobben sikrere, det er tross alt ikke lurt å sette på oppvasken og gå hjemmefra. Det er tryggere å sette på oppvasken en time før man kommer hjem.

Og ikke minst, det er digg å få beskjed når det begynner å gå tomt for oppvasktabletter.

#5 Du får full kontroll over klesvasken

Siemens

Å vaske og tørke klær er heller ikke verdens mest spennende aktivitet. Men det er en jobb som må gjøres, og som også kan gjøres enklere og morsommere.

En tilkoblet vaskemaskin lar deg finne rett program basert på hva slags tøy du har i maskinen, overvåke programmet som kjøres for å kanskje sjekke hvor lang tid som er igjen, og velge og starte programmer uansett hvor du er. Ikke minst kan maskinen gi deg beskjed med en varsling når vasken er klar eller når vaskemiddelet må fylles opp. Her er det også lurt å sette opp forhåndsdefinerte programmer for forskjellige typer tøy, for eksempel om du ønsker å kun vaske sportstøyet ditt, og hvilket vaskemiddel du da skal bruke med riktig dosering. Eller om det er tid for å ta en skikkelig renslig runde med sengetøyet på 90 grader, fordi du har vasket det på 60 grader de siste månedene.

En fjernstyrt tørketrommel har mange av de samme fordelene. Det skal være enkelt å finne rett program og innstillinger, aktivere dem, og få beskjed når tørkingen er ferdig.

Dermed blir tøyet renere og holder seg lenger, siden appen tipser om riktig temperatur og type vaskemiddel.

Med andre ord: Husholdningspliktene må fortsatt gjøres, men med moderne hvitevarer og en brukervennlig app på smartmobilen kan de gjøres mye mer effektiv, bedre og lettere. På denne måten blir hverdagen enklere, og det er verdt en investering!

Med Home Connect kan du styre hvitevarene dine

Én app gjør hele jobben!

Lær mer her »

tracker