Siemens Hvitevarer

Dette er app-triksene som virkelig gir deg mer tid i hjemmet

Det er ikke vanskelig å gjøre hverdagen smartere.

Produsert av VG Partnerstudio

Husarbeid, matlaging, klesvask, handleturer – alt dette er aktiviteter som er nødvendige i hverdagen, men som de fleste av oss vil kutte ned på. For all del, mange av oss synes det er koselig å handle til eller tilberede en god middag, men uansett finnes det ofte andre ting vi skulle gjort i stedet.

Litt avhengig av hvor du er i livet, og hvilken livssituasjon du er i, ønsker du kanskje å bruke fritiden din annerledes. Ikke «kast bort» denne tiden på å passe på tørketrommelen. Noe av det lureste du kan gjøre med tanke på å spare tid, er å investere i smarte, internettkoblede hvitevarer.

Prioriteringene kan variere veldig, kanskje ønsker du å trene mer, være mer med barna, være mer med venner eller reise mer med kjæresten. Uansett kan de smarte løsningene hjelpe deg med det.

#1 Når du er ung voksen

Siemens Hvitevarer

Utdanningen er avsluttet, arbeidslivet venter og barna kommer. Du bruker ganske liten tid på venner, og når du først er sosial, blir det kanskje uten partneren.

Små barn, trening eller sosialt liv fører med seg gjerne én ting, og det er mye mer vask av alle slag, og enda mindre tid å gjøre det på.

Det er ganske lett å løse denne utfordringen: Smarte, tilkoblede vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner.

Alle disse kan styres med en app installert på smarttelefonen, og ved hjelp av denne kan du sette opp programmer basert på hva slags tøy eller tallerkener som skal rengjøres, prioritere energibruk eller hastighet, og få beskjed når programmet er ferdig eller det er tomt for vaskemiddel. Maskinene kan gi deg tips om riktig temperatur eller mengden vaskemiddel som trengs. Tørketrommelen kan gjøre mye av det samme, og takket være snarveier i appen er det veldig lett å bare aktivere det ønskede programmet, uten å måtte knote med innstillinger.

Resultatet er åpenbart, det blir mindre styr med disse ganske så kjedelige aktivitetene, og mer tid til overs.

Ifølge denne undersøkelsen (utført av M3 Research i samarbeid med Siemens Hvitevarer) kunne halvparten av nordmenn tenke seg muligheten til å slå av hvitevarene via en app.

#2 Når du er ordentlig voksen

Siemens Hvitevarer

Barna har kanskje flyttet ut, økonomien er solid, og kvalitet er i fokus. Du har råd til lengre feriereiser og bruker fritiden mer sammen med partneren.

Du har kanskje anledning til å unne deg enda mer skikkelig kjøkken-utstyr, som for eksempel et ordentlig avansert kjøleskap som vil gjøre hverdagen din lettere?

Et kjøleskap med to innebygde kameraer vil for eksempel strømlinjeforme handleturene dine. En titt på appen på smarttelefonen gir deg full oversikt over hva du allerede har liggende i kjøleskapet, og dermed slipper du å kjøpe mer løk eller mer melk, fordi du glemte at du allerede hadde det fra før.

Kameraene tar også bilder av innholdet med jevne mellomrom, så du kan sjekke hvordan innholdet i kjøleskapet var tidligere samme dag, eller enda lenger tilbake i tid.

Appen vil også tipse deg om optimal oppbevaring av forskjellige varer, slik at du husker hvor lenge de er spiselige, eller hvor de helst bør ligge.

Kanskje viktigst av alt, du får selvsagt varsler i appen om det er noe feil med temperaturen, eller om døra mot formodning står oppe.

Ifølge den samme undersøkelsen svarer 7 av 10 respondenter at de blir hjemme, eller ber noen bli hjemme, når hvitevarer er på.

#3. Når du er godt voksen

Siemens Hvitevarer

Du har god tid, godt med penger og god smak. Du vil investere litt i kvalitet, og bruke tiden til sosialt samvær og opplevelser.

For eksempel det å invitere venner på middag eller kaffebesøk. Det er ingenting feil med å ta seg tid til å lage mat eller brygge opp kaffe, men det er mye her som kan gjøres mer effektivt – og morsommere.

En tilkoblet ovn, for eksempel, er en glimrende løsning. Du får full oversikt over stekeovnens funksjoner via en app, som blant annet hjelper deg med å finne passende oppskrifter og lar deg fjernstyre ovnens funksjoner. For eksempel forvarme ovnen til riktig temperatur, eller sette opp innstillinger basert på oppskriftene. Ikke minst kan en slik ovn rense seg selv og har en opptil 50 prosent raskere tilberedningstid.

Og er det bare kaffe det er snakk om, kan det være en ide å anskaffe seg en smart espressomaskin. Denne lar gjestene legge inn ønsker i appen, litt som spillelister i Spotify, som da blir brygget i riktig rekkefølge. Alle parametere kan stilles inn via appen etter ditt ønske, og du kan brygge to kopper samtidig.

Ifølge undersøkelsen er de hvitevarene nordmenn mest ønsker å få på nett (i rekkefølge): vaskemaskin, oppvaskmaskin, ovn, kaffemaskin og platetopp.

Helt ærlig, smarte hvitevarer er en enkel måte å få et høyteknologisk, tilkoblet hjem på. Egentlig uansett hvilken livsfase du er i - det er tid å spare, uansett.

Med Home Connect kan du styre hvitevarene dine

Én app gjør hele jobben!

Lær mer her »

Sjekk de tilkoblede produktene!

Hverdagen blir så mye enklere med smarte hvitevarer

Lær mer her »

tracker