Fem ting du trolig ikke fikk med deg om Samsung Galaxy S9

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Samsungs nyeste Galaxy S9 er rett rundt hjørnet, og vi vet allerede at den har mye godt å by på: Et glimrende kamera som tar enda bedre bilder i mørket, animerte emojis fra ditt eget ansikt og veldig gode høyttalere.

Men telefonen har langt flere nye funksjoner og nyvinninger enn som så, og flere av disse har du kanskje ikke en gang fått med deg enda.

Visste du for eksempel at:

1. Den kan oversette virkeligheten for deg

Bixby kan oversette språk du ikke kan ved å ta bilder av skilt og annen tekst.

Samsung har en smart assistent som heter Bixby, som aktiveres ved å trykke en egen knapp på siden av telefonen. Bixby ble lansert i fjor, men har nå fått noen spennende nye funksjoner, blant annet oversetting av virkeligheten rundt deg, sett gjennom kameraet. Du trenger bare å rette kameraet mot et skilt i et språk du ikke forstår, og så vil assistenten tolke bokstavene og oversette dem automatisk. Og ja, det fungerer også på norsk!

Bixby har fått et par andre lure nyheter i tillegg. En av disse er at du kan ta bilde av maten foran deg, og assistenten vil fortelle deg hvor mange kalorier det er i retten.

2. Den har rykende fersk programvare

Som alltid har Samsung lagt sine egne menyer og tilpasninger over operativsystemet Android, slik at alle de som er vant med Galaxy-telefoner umiddelbart vil kjenne seg igjen. Samtidig er den underliggende versjonen av Android den nyeste som eksisterer, kjent under kodenavnet Oreo. Telefonen byr dermed på mange forbedringer av ytelsen, sikkerheten, batteritiden og stabiliteten. Den rykende ferske versjonen av Android byr rett og slett på en bedre brukeropplevelse for alle.

3. Den har bedre sikkerhet

Fingeravtrykk, ansiktsgjenkjenning og øyeskanning kan brukes for å logge deg inn på telefonen.

At telefonen kan låses opp med ansiktet ditt er ikke lenger nytt, men Samsung gjør nå denne funksjonen enda tryggere. I korte trekk kan S9 skanne både øyne dine og ansiktet ditt samtidig, i det du låser opp telefonen. Det gir et ekstra lag med sikkerhet. Tidligere har du kun hatt muligheten til å bruke én av disse metodene om gangen. Samtidig har Samsung flyttet litt på fingeravtrykkleseren på baksiden, slik at denne nå er litt lettere tilgjengelig enn før.

4. Den har den beste mobilskjermen

Samsung har lenge laget gode skjermer, og denne gangen ser det ut til at de har overgått seg selv. Ifølge den uavhengige testen hos anerkjente DisplayMate, har skjermen til S9 den beste fargegjengivelsen, lysstyrken og kontrastnivået av alle mobilskjermer i dag. Testen konkluderer med at skjermen er tilnærmet perfekt, og langt bedre kalibrert enn de fleste skjermer på laptoper, TV-er eller nettbrett.

Skjermen er samtidig noe tykkere, som gjør den mindre utsatt for skader. Det er jo definitivt en bra ting!

5. Du kan bruke den som en PC

Med Dex-dokkingstasjonen kan du bruke telefonen som en nesten fullverdig PC.

Har du hørt om Samsungs DeX? Det er en dokkingstasjon som i praksis konverterer telefonen til en arbeidsstasjon, og nå kommer den i ny og bedre versjon. Med S9 i dokkingen kan du altså kjøre appene på en stor skjerm, og jobbe med dem som om det var en PC. Du kan åpne dokumenter og spille spill på denne måten, slik at telefonen, med litt godvilje, faktisk kan erstatte en fullverdig laptop.

Siden telefonen ligger vannrett i dokkingen kan den nå brukes som en pekeplate. Dokkingen er også lettere enn før, slik at den er enklere å ha med seg rundt.

Dette er Samsung Galaxy S9

Klikk her for mer

Alle telefonens muligheter

Klikk her for å lese

tracker