MSI

Hvilke grafikkort foretrekker proffene?

Bli kjent med fire gamere og vinn premie!

Produsert av VG Partnerstudio

MSI, også kjent som Micro Star International, er et av verdens største datakomponent-selskaper. Det taiwanske selskapet har lang erfaring: Det startet med å produsere grafikkort og hovedkort så langt tilbake som 1986, og var de første som lanserte et hovedkort for den klassiske 286-prosessoren som kunne overklokkes.

I dag tilbyr de et langt spekter av maskinvare. Hovedkort og grafikkort er fortsatt fokuset, og MSI utvikler samtidig flotte bærbare og stasjonære maskiner som retter seg mot spillere. Dette er maskiner som er svært anerkjent av seriøse gamere og entusiaster, og MSI har modeller som passer alle spiller-behovene, enten du er ute etter tynne og lette kraftpakker eller kompromissløse monstre med mekaniske tastaturer.

Det samme gjelder deres stasjonære: MSI har både ultrakraftige desktop-maskiner med LED-lys og oppsiktsvekkende design, og små, nette stuemaskiner som likevel leverer all kraften man har behov for.

Vi har snakket med noen profilerte spillere for å finne ut hva som er viktigst for dem når det gjelder maskinvare:

Average Jonas

Youtuber: Average Jonas (Jonas Nyløy Navarsete). 13092 følgere på Youtube.
Jonas er en Overwatch eSports-utøver og artist. På kanalen hans finner du coverlåter, acapella-sanger, spillrelaterte sanger, parodier og CS:GO-materiale.

Average Jonas .

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?

– En typisk dag for meg er å lage meg en svær nistepakke, slik at jeg kan sitte og redigere 8-9 timer i strekk. Når jeg først er inne i min kreative prosess, liker jeg å bare la ideene flyte fritt, nesten som om man bare setter livet på pause i noen timer. Det er en utrolig deilig måte å jobbe på, og man får gjort veldig mye!

Hva er det mest avgjørende for deg, når det kommer til teknologi, for at du skal få utført jobben din best mulig?

– Jeg redigerer a cappella-musikkvideoer, der jeg i blant har mellom 10-15 videospor i full HD pluss lyd gående samtidig. I tillegg skal disse sporene ha ulike effekter som greenscreen, slowmo, fargekorrigering og så videre. For at jeg skal kunne jobbe sømløst med dette, er jeg helt avhengig av at grafikkortet mitt er i stand til å levere nok krefter slik at det ikke hakker. Begynner det å hakke er det helt håpløst å synkronisere video og lyd.

ANdz

Første divisjonsspiller i Telenorligaen: ANdz (Anders Kjær). Semi-profesjonell Counter-Strike: Global Offensive-spiller.

ANdz .

Hva ligger bak din suksess?

– Det er vel bare et godt svar til det: Et absurd antall timer brukt på dataspill, og da spesielt Counter Strike. Det har også vært en stor utfordring å være disiplinert nok til å bruke tiden produktivt. Skal man komme noen vei, er det hardt og målrettet arbeid som gjelder, også i dataspillverden. Hverdagen min nå går stort sett i individuell trening i 3-5 timer om dagen, samt trening med laget i 4-5 timer. Jeg syns alt fra å klatre kart, til «pugs» med kompiser, er verdifull trening, så lenge man har et individuelt mål man jobber for. For meg har det fungert å ha et område som fokus en periode, for så å finne et nytt område når jeg er tilfredsstilt med egne ferdigheter.

Hva er det mest avgjørende for deg, når det kommer til teknologi, for at du/dere skal vinne en kamp?

– Man blir ikke bedre enn utstyret man har, og det er like relevant i dataspill som mye annet. For eksempel, på nivået jeg spiller på kjører motstanderlagene noe som heter en «smoke taktikk». Det vil si at de kaster alt av granater mot et område for å ta dette området. Om jeg skal kunne manøvrere rundt uten noen form for «fps drop» må jeg ha en kraftig pc, og spesielt grafikkort. Det minste av forsinkelse kan få deg til å miste flyten i det du gjør, noe som kan resultere i at laget ditt taper runden, og om problemet er vanlig, ofte hele kampen også.

Øystein Aarset

E-sportutvikler: Øystein Aarset. 11 år på Steam. 1 644 timer spillt, Pro-am

Øystein Aarset.

Fortell litt om deg selv. Hva har du gjort tidligere og hva gjør du i dag?

– Jeg har studert datateknologi ved Universitetet i Bergen og litt spillprogrammering ved Westerdals. Er nå utvikler, med hovedfokus på esportdelen av Gamer.no.

Hva er det mest avgjørende for deg, når det kommer til teknologi, for at du skal få mest ut av gamingen din?

– Det viktigste for meg når jeg gamer CS er bildeoppdateringsfrekvens som ligger stabilt på 200 fps, og en skjerm med høy nok oppdateringsfrekvens til å kunne dra nytte av det. Og selvsagt mus, tastatur, headset og fantastisk båndbredde/lav forsinkelse.

REASTEN

Streamer: REASTEN (Kenneth Kristiansen). Profesjonell Counter-Strike: Global Offensive-spiller og tidligere CS 1.6 spiller. 39 000 følgere på Twitch.

Reasten.

Fortell som deg selv og suksessen din

– Jeg er 26 år gammel, fra Haugesund, og med gaming som interesse. I dag streamer jeg CS:GO på Twitch for seere over hele verden. Jeg vil si det som ligger bak suksessen min er at jeg har såpass lang erfaring med Counter-Strike, og har alltid spilt på et ganske høyt nivå. Jeg er meg selv og prøver ikke å kopiere noen andre.

Hva er det mest avgjørende for deg, når det kommer til teknologi, for at en livestream skal fungere feilfritt:

– Det mest avgjørende for meg er et skjermkort som yter godt. Utover dette er det viktig med en oppdatert pc. Jeg har én pc som kjører strømmer alene, og som overfører bilde til den pcen jeg spiller på. På den måten får jeg best mulig FPS og 0 forsinkelser under livestream.

Average Jonas

ANdz

Øystein

REASTEN

Match riktige grafikkprodukter til riktig profil - og vinn et års gratis Tek-ekstra abonnement! For å delta, dra og slipp riktig pakke til tilhørende person.

GTX 1060 Gaming X + B250M Mortar

Du trenger kanskje ikke det mest avanserte, fancy utstyret. Det du trenger er maskinvare som bare funker og kan stoles på, slik at du kan spille uten avbrudd.

X99A Gaming Pro carbon + GTX 1080 Gaming X

Du driver med mye samtidig: Spilling, opptak, TeamSpeak og internett, for eksempel. Grafikkortet må samtidig kunne levere bra grafikk til de spillene du holder på med.

Z270 Gaming M7 + GTX 1080Ti Gaming X

Du må ha tilgang til det nyeste og kraftigste på markedet. Spillene dine må kjøre perfekt på alle innstillinger, uansett hvor krevende det er.

GTX 1080 Gaming X + Z270 Gaming Pro Carbon

Liker du å redigere video, trenger du mye ren prosesseringskraft, slik at rendringen går raskest mulig. Maskinvaren må også kunne jobbe med 4K-video.

Veldig bra!

Skriv inn e-postadressen din under og trykk på «Send inn» for å bli med i trekningen av et gratis Tek-ekstra-abonnement.

tracker