På onsdag vil dette hotellet samle norsk telekom-elite

Interesser for milliarder står på spill når toppene møtes på årets Tek.no-konferanse.

Produsert av VG Partnerstudio

Telekom har blitt en hjørnesten for norsk økonomi. Hvert år skaper bransjens 17 000 norske ansatte verdier for over 22 milliarder kroner innenlands, for ikke å snakke om verdiskapningen Telenor og andre gjør utenfor landets grenser.

I en så stor og viktig bransje er det kanskje ikke rart at det har blitt behov for en felles møtearena. Førstkommende onsdag pakker derfor bransjens ledere nok en gang sine dresser, kjoler og visittkort, og reiser ned til Kragerø Resort for den ellevte årlige Tek.no-konferansen.

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen er blant gjestene som vil være tilstede på Tek.no-konferansen. Foto: Regjeringen

En arena for påvirkning

Vil du påvirke det norske telemarkedet i en retning, er nok dette stedet å være. Intet mindre enn 220 av branjens viktigste hoder står på deltakerlisten. Blant dem Telenor-sjef Berit Svendsen og samferdselsminister Ketil Solvik Olsen. Samt en hel underskog av leverandører og samarbeidspartnere.

Noen av spørsmålene som hviler over konferansen er:

  • Hvem bør egentlig få frekvensene til å skape morgendagens mobiltjenester?
  • Skal det være mulig å kreve at forbrukere må kjøpe TV-tjenester for å få bredbånd?
  • Har politikken spilt falitt når mobilbransjen nå styres mot et duopol, og hva betyr disse endringene for konkurransesituasjonen?
  • Hvordan skal bransjen håndtere de siste års fallende avkastning?

Milliarder av kroner står i spill rundt disse spørsmålene, og aktørene jobber hardt for å spå utviklingen riktig, da det vil gi dem en stor fordel når nye forretningsmuligheter dukker opp.

Skal fortelle om 5G-nettet

Kanskje vil forsamlingen få noen av tankenke de trenger fra de mange foredragene som holdes på hotellet. Det er i år over 40 foredrag som blir holdt, og for første gang har det blitt splittet i tre separate løp for å få plass til alle.

Sårbarhetsutvalget vil dele sine foreløpige funn. Sintef, Ericsson og Huawei vil fortelle om 4,5G og 5G-nettenes hemmeligheter. Lindorff vil vise hvordan operatørene kan redusere churn med smartere analysemodeller. Det blir en paneldebatt om hvem som bør få tilgang til de ettertraktede lave frekvensene i fremtiden. Og de store – Telenor, Get, Ice og Lyse, m.fl – vil røpe i alle fall noen av sine tanker om veien videre.

I år er første gang Tek.no-konferansen, blir arrangert på fastlandet. Gjestene kan se frem til et luksuriøst opphold på Kragerø Resort. Foto: Kragerø Resort

Mange aktører er nok uansett først og fremst på konferansen for å mingle og knytte nye bånd. På onsdag samles de ivrigste på gresset for en uformell golfturnering, før kvelden rundes av med grilling på hotellets strandklubb. Torsdag blir det mulig å møtes til frokost, lunsj og telemarkstapas i løpet av dagen, og møterommene på hotellet er også fullbooket.

Dagen avsluttes med gallamiddagen konferansen er kjent for, og et afterparty for de som måtte føle seg i feststemning. Hvilke kontrakter som blir drøftet rundt bordene ut i de sene nattetimer, og hva som skribles ned på hotellets servietter, kan vi bare spekulere i.

Fredag er det en siste økt med foredrag på morgenen, før konferansen er offisielt ferdig klokken 14. Siden drar teletoppene hjemover – forhåpentligvis svanger med noen av de idéene Norge trenger for å få et enda større forsprang innen telekom i året som kommer.

tracker