Johannes Lovund

Dette headsettet er bra nok til å brukes foran 30.000 mennesker

Nå kan du også kjøpe Kygos hodetelefoner.

Produsert av VG Partnerstudio

Kygo Sound A7/800

Få andre nordmenn har hatt en så forrykende artistkarriere som bergenseren Kygo. Bare i sommer har han solgt ut hele Bislett Stadion i Oslo, legendariske Hollywood Bowl i Los Angeles, og blitt invitert til å spille under avslutningsseremonien til OL i Rio. Men parallelt med at han har reist jorden rundt og underholdt millioner, har han brygget på lanseringen at sin helt egen kolleksjon av premium-hodetelefoner. Målet var at an selv skulle kunne perfekt mikse låter, mens bassen smeller mot brystet på scenen foran titusener av mennesker, samtidig som det skulle være godt nok å brukes av folk flest.

Etter lang tids planlegging er hodetelefonene nå på markedet, men bak dem ligger det en spennende historie. Blant annet en historie om det Oslo-baserte byrået som ville at designen skulle være stilren og skandinavisk-inspirert, og gjenspeile den stemningen Kygo er så kjent for. Lekne og lette pianostrenger skulle klinge krystallklart, samtidig som bassen er dyp.

Det er en skandinavisk sjel i resultatet, selv om stjerna selv bruker det aktivt verden over.

Inspirert av tangentene til et piano

Designerne bak hodetelefonene presiserer at selv om Kygo har bidratt til utviklingen, skal produktet stå på egne bein, og levere kvalitetslyd med en sterk totalopplevelse.

Inspirasjonen er faktisk pianotangenter, forteller Nichlas Tangen i Panorama Design, som har jobbet med designet av A7/800. Piano er Kygos favorittinstrument, og utformingen av headsettet, samt hele den visuelle rammen rundt det, er inspirert av de rene linjene i tangenter og kontrasten mellom sort og hvitt.

– Våre inspirasjonskilder for utforming av A7/800 har vært lydbølger og pianoakkorder, forteller Nichlas.

– Piano er et viktig instrument for Kyrre, og akkorder er også brukt i produktnavnet A7. På emballasjen har vi til og med trykket ut «A7»-akkorden gjennom kartongen. De runde formene er også noe som går igjen i alle produktene i serien, sier Nichlas.

Designerne presiserer at artisten selv var med i designprosessen hele veien, og var også involvert i utviklingen av lydprofilen til A7/800. Kygo har blant annet vært veldig opptatt av at designet skulle være rent og enkelt, og ha optimal passform.

Noe av det mer unike med headsettet er touch-styringen på siden, noe som ifølge Nichlas i Panorama Design ble inspirert av det vektløse og usynlige ved lydbølger. Samtidig gjorde touch-styringen det mulig å ha et rent og enkelt design uten farger.

Produktsjefen i et laboratorium i Asker

Børge Strand-Bergersen har ingenting å utsette på innmaten. TU Story Labs

For at bruksopplevelsen skal stå i stil med utseendet, er det viktig at innmaten holder høy kvalitet. Heldigvis er det aller meste på stell på innsiden, forteller Børge Strand-Bergesen, produktsjef hos Kygo Life, og samtidig en erfaren elektronikkekspert. Han har nettopp mottatt produksjonseksemplar av hodetelefonene, og gått det nærmere i sømmene.

Børge har drevet med elektronikk hele sitt profesjonelle liv, og er opprinnelig utdannet innenfor elektronikk og informatikk. På siden driver han med produksjon av anerkjente digitale-til-analoge konvertere, men hans viktigste oppgave er å være sjef for hodetelefoner-kategorien hos Kygo Life. Det er en oppgave han tar alvorlig, og i sitt laboratorium i Asker har han tatt seg god tid til å utforske hemmelighetene til A7/800.

Dette er bluetooth-antennen, der trådløstsignalet kommer inn. – En kul tilkobling, sier Strand-Bergersen. TU Story Labs

– Jeg har alltid vært fascinert av overgang mellom analoge og digitale signaler, jeg har til og med skrevet hovedfag om det, forteller Børge.

Strand-Bergesen nikker anerkjennende når har åpner opp et nyprodusert eksemplar av A7/800-headsettet:

– Jeg ser med en gang at de har brukt noen av triksene mine, ler han.

– Jeg kjenner igjen mange designelementer på kretskortet. Disse løsningene er det vi kaller for «industry best practice», som jeg har jobbet i mange år med å tegne på printkort selv.

Børge viser til elementer som USB-inngangen for å lade headsettet, ledningen som går til touch-panelet på utsiden av hodetelefonene, bluetooth-antennen og andre detaljer. Alt er ryddig og korrekt, ifølge kategorisjefen.

Verifisert kvalitet

Her blir elektronikken testet ved å kjøres gjennom et oscilloskop. TU Story Labs

For å sjekke om at all elektronikken er funksjonell, kjører Børge lydbølgene gjennom et såkalt oscilloskop, som tydelig viser at alt er i skjønneste orden. Og han liker det han ser:

– Kretskortet er godt produsert, og utviklerne har gjort en veldig god jobb. Jeg ser at det er gjort et godt bra håndverk med å både tegne opp elektronikken, monteringen og produksjonen. Hadde jeg kommet på fabrikkinspeksjon, hadde jeg ikke hatt stort å utsette.

Elektronikkeksperten peker på detaljer som at headsettet er skrudd sammen med solide skruer fremfor plastklips, noe som forsterker kvalitetsfølelsen og holdbarheten.

A7/800-modellen er altså helt klart et produkt Børge kan stå for og anbefale, og i disse kalde tider kan det virkelig hjelpe med litt tropisk house levert fra et skikkelig headsett.

Se alle egenskapene til A7/800

Headsettet er nå tilgjengelig

Bestill her »

Lær mer om trådløse A7/800

Finnes i to fargevarianter

Les mer her »

tracker