Huawei

Er mobilen din klar for ferien?

Spar strøm og data mest effektivt!

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Bilde: Huawei

Det er sommer og du er kanskje i ferd med å dra på ferie. Etter hvert er smarttelefonen blitt en naturlig reisepartner for de fleste.

Fotografering, litt ferieskryting på sosiale medier, sjekke kart og diverse andre reiseapper, sjekke inn på fly og hotell, og kanskje også ta en titt innom nettbanken for sikkerhets skyld.

Slikt aktivt bruk krever ofte mye av batteriet på telefonen. Om det er én ting alle eiere av smartmobiler kan enes om, så er det det at batterikapasiteten kunne alltid vært bedre.

I tillegg til det er det greit å passe på hvor ofte disse appene faktisk brukes, siden de benytter seg av mye datatrafikk. Roaming i utlandet er jo blitt billig i det siste, men gratis er det fremdeles ikke, spesielt hvis du reiser til fjernere strøk.

Det finnes heldigvis noen som tar tak i slike utfordringer.

Huaweis P9 Lite, for eksempel, er basert på Android-operativsystemet, men bruker selskapets egne grensesnitt kalt EMUI. Dette grensesnittet er fullt av nyttige funksjoner, menyer og muligheter som gjør telefonen til en god reisepartner. Dette er unikt for denne mobilen.

Ultra-strømsparing

Utfordring nummer én er dette med batterilevetiden. Huawei har en app for strømstyring som er noe av det mer omfattende på markedet.

Du kan velge mellom tre hovedmoduser for strømbruk. En som fokuserer på ytelse og bruker mest strøm, en som balanserer bruken, og en «ultra»-modus som kun tillater grunnleggende funksjoner for anrop og meldinger. Skjermen blir svart/hvitt, menyene blir kraftig nedstrippet, og alt handler om å bare få telefonen til å fungere lengst mulig.

Dette er ikke alt. Du kan styre strømbruken i telefonen mye mer omfattende enn som så. Du kan for eksempel velge hvilke apper som får lov å kjøre når skjermen er slått av. Du kan lukke de mest strømintensive programmene. Du kan selv sjekke hvilke apper som bruker mest strøm og hvilke maskinvare-elementer. Det finnes også en egen app som analyserer bruken din og gir deg tips om hva som kan skrus av eller justeres på for å bedre batterilevetiden. Og du kan selv se hvordan bruksmønsteret ditt har vært så lenge telefonen har vært på.

Du kan også på forhånd sette opp mobilen til å skru seg av – og på igjen – ved planlagte tidspunkt, for eksempel om natta. Dette kan igjen forlenge telefonens levetid, når du kanskje uansett er på ferie og ikke skal bruke mobilen om natta.

Bruk data smartere

Huaweis Ultra-modus skrur av de fleste funksjoner, men gir deg mye batteritid.

Instagram, Snapchat, Facebook, Google Maps og andre apper som er nyttige på reise bruker stort sett mye data. Data koster penger, spesielt hvis man befinner seg i land utenfor Europa.

Det er derfor praktisk at mobilen lar oss sjekke akkurat hvor mye data de forskjellige appene har brukt, både over mobilnettet og wi-fi. Bruken kan rangeres daglig, ukentlig eller månedlig, og du kan få opp oversikt over databruken hver enkel app har hatt over tid. Du kan også spesifisere om den gitte appen får lov til å fungere over roaming eller mobildata, og om den får lov til å utveksle data mens den kjører i bakgrunnen.

På denne måten er det skikkelig lett å se hvilke applikasjoner som spiser mest av datakvoten, og dermed justere bruken.

Wi-Fi+ er en annen lur funksjon som er nyttig på reise. Den sørger for at telefonen ikke kobler seg opp mot lagrede trådløse nettverk om de ikke har bra nok dekning. Dette kan spare deg for mye unødvendig frustrasjon når man prøver å koble seg opp på nett på hotellet eller den lokale kafeen, men forbindelsen er ikke bra nok.

Husk å spare data

Selv om mobilen kan passe på at du bruker minst mulig data, er det likevel lurt å være fornuftig. Det er mange forberedelser du kan gjøre før du drar på ferie:

  • Laste ned dine Spotify-spillelister offline, slik at det ikke koster data å strømme musikken. Dette gjøres enkelt ved å gå inn på de enkelte spillelistene og velge offline-knappen.
  • Laste ned Google-kart. Dette gjøres ved å søke opp det relevante stedet i appen, og trykke på menyen. Derfra kan du laste ned kartet til bruk uten nett.
  • Bruk apper som sparer data. Norske Opera Max er for eksempel en app som komprimerer data og gjør at både surfing og strømming av videoer blir billigere. Den innebygde Chrome-nettleseren har også en funksjon for datasparing som aktiveres i innstillinger.

Huawei P9 Lite

Lær mer her »

trackertracker