Disse fire funksjonene definerer fremtidens smartmobiler

Produsert av VG Partnerstudio

Du er kanskje ikke klar over det, men når det gjelder smarttelefonmarkedet er det ett selskap som ofte har vært aller først ute med nye funksjoner og muligheter, nemlig HTC.

Deres HTC Dream, som ble lansert i 2008, er et godt eksempel. Dette var den aller første kommersielle Android-telefonen, tett integrert med Google. Eller HTC One M7 fra 2013, som var den første telefonen med antenner på tvers av telefonens bakside. Det er et antennedesign som senere har blitt tatt i bruk hos en rekke av konkurrentene, inkludert Apples iPhone. Med One M8 var HTC først ute med en smarttelefon som hadde tre kameraer – ett i front og to på baksiden.

Foto: HTC

Så, hvorfor har ikke disse telefonene likevel blitt revet vekk fra hyllene, slik som tilfellet ofte har vært med konkurrentene? Svaret kan ligge i to hovedelementer: HTC nådde toppen for tidlig, i et marked som ikke forstod finessen og kvaliteten på deres produkter, og de ble overkjørt av konkurrentenes massive markedsføringsbudsjetter.

Nå lanseres den nyeste modellen til HTC, kalt HTC U11, og selskapet lover at disse utfordringene er historie. Det er blitt lagt større ressurser i markedsføringen, og mobilen har fire konkrete funksjonalitetsområder, som vil trolig definere fremtidens telefoner.

#1: Kamera

Kamera i telefonen er selvsagt ikke en ny teknologi i smarttelefonsammenheng, men det er likevel den viktigste funksjonen for veldig mange. Det har skjedd mye utvikling her, og U11 har et mobilkamera som er noe av det beste på markedet når det kommer til skarphet, fargegjengivelse og detaljer.

Nettstedet DxOMark, som evaluerer og gir karakterer til mobilkameraer, har i skrivende stund U11 øverst på listen, med et imponerende testresultat på 90 poeng.

Kameraet stiller med 12 megapiksels Ultra Pixel High Res-sensor med funksjonalitet som finner fokus på under 0,3 sekunder. Kameraet kompenserer for lys og mørke og har HDR Boost-funksjon som sikrer bilder av svært høy kvalitet. Telefonens frontkamera har også sterke egenskaper, med sin 16 MP UltraPixel-sensor og HDR Boost.

#2: Enda enklere styring

Det er fortsatt rom til å videreutvikle måten vi kontrollerer telefonene våre på, ikke minst når vi for eksempel har på hansker. Det finnes nå en løsning som er relativt enkel, men samtidig ganske så genial: Med å klemme på sidene av U11 – også med vinterhanskene på – kan du enkelt få tilgang til nær sagt alle telefonens funksjoner og apper. For eksempel det tidligere nevnte kameraet, som det nå er langt enklere å aktivere – og med å klemme kan du også åpne Facebook, aktivere opplesing av sms-meldinger, gjøre lydopptak eller låse opp telefonen.

#3: Intelligent stereo

En funksjon som bør bli standard på framtidige generasjoner av smarttelefoner kalles for Acoustic Focus. Denne smarte opptaksløsningen sørger for at lydopptaket blir fokusert mot det du filmer, for eksempel på en konsert. Forestill deg Raga Rockers på Norwegian Wood eller Lana Del Rey på Øya – her er det vokalistene du vil høre på ditt videoopptak, og ikke dine halvfulle venner som står og skråler ved siden av.

Lydopplevelsen tas på alvor, og ørepluggene som følger med er en bekreftelse på det. Her er det ikke snakk om et halvhjertet forsøk med noen enkle «plastøreplugger», men en løsning som kombineres med telefonens USonic-teknologi, og sørger for en personlig lydprofil tilpasset øret. Prikken over i-en blir også at ørepluggene er utstyrt med aktiv støyreduksjon.

#4: Fremtidens AI

Vi er vant til at de fleste nye telefoner i dag støtter minst ett system basert på kunstig intelligens - Siri, Google, eller Cortana, for eksempel.

De to mest utbredte stemmestyringsassistentene basert på AI er Google Assistant og Amazon Alexa. I tillegg har HTC laget sin egen løsning, kalt HTC Sense Companion. Alle disse er tilgjengelige i den nye telefonen:

HTC Sense Companion bruker fire innbygde mikrofoner for å registrere dine daglige rutiner, og lærer å kjenne deg og dine vaner. Holder du for eksempel på å komme for sent til en av dine faste avtaler på onsdager, vil Sense Companion høflig gjøre deg oppmerksom på det. Samtidig vil den, ut i fra de dataene løsningen har samlet inn, komme med forslag til hvordan du kan effektivisere gjøremålene i hverdagen.

Google Assistant vil kunne hjelpe deg med at finne veien, få satt endelig punktum for diskusjoner som for eksempel «hvem har egentlig scoret flest mål i La Liga?», samt hjelpe deg med å få et overblikk over kalenderen og mer. Med andre ord, Google Assistant er U11 sitt svar på Siri.

Til slutt, AI-løsningen Amazon Alexa. Telefonen er integrert mot Amazon Alexa, og det lar brukeren kontrollere smarte løsninger i hjemmet, i tillegg til at du kan spørre Alexa om alt fra nyheter og sport, til musikk og film.

- En virkelig lekker telefon

Les hele testen hos Tek.no

Klikk her »

Har du lyst på en U11?

Kjøp telefonen hos Elkjøp

Les mer her »

Les mer om U11

Dette trenger du å vite

Les mer »

tracker