Foto: Sony

Ni ting du kanskje ikke visste om Xperia Z3+

Finn ut om dette er mobilen du elsker eller ikke, i vår nye artikkelserie.

Produsert av VG Partnerstudio

Det er lett å være glad i mobiler, men det er ikke alle du med hånden på hjertet kan si at du elsker. Ofte er det først når du blir ordentlig kjent med de små detaljene og særegenhetene, at du finner ut at du og telefonen din har mer til felles enn du trodde.

Dessverre er de beste sidene av mobilen ofte gjemt dypt inn i menyene eller på bunnen av spesifikasjonslisten, og i en hektisk hverdag er det fort gjort å glemme at de finnes.

For å hjelpe deg å finne den rette mobilen for deg, skal vi i djuice fremover ta for oss de mest kjente toppmodellene, og drar frem noen av de sjarmerende, små tingene som gjør at kanskje akkurat dere passer sammen.

Første modell ut er Sony Xperia Z3+, en mobil som blir levert til de første norske kundene om litt over én uke. Her er ni ting du kanskje ikke visste om denne toppmodellen.

HØYT TEMPO: Sony er en av få produsenter som lanserer et nytt flaggskip to ganger i året, for å alltid ha det siste av teknologi.

1) Den kan bade – uten badetøy

De fleste mobiler tåler ikke vann og regn, og resten har en gummihette i ladeinngangen. Glemmer du bare én gang å trykke hetten skikkelig på plass, og vannet trenger inn, er telefonen kaputt. Z3+ er den første telefonen fra Sony der du slipper å tenke på alt dette. Ladeinngangen er nemlig vanttett uten hette.

2) Vekkes med et poke

To små tapp med fingeren på skjermen er nok til å vekke telefonen, så du kan sjekke klokken eller se om det har kommet nye varsler (aktiveres under Innstilinger -> Skjerm -> Trykk for å aktivere) . Nevnte vi at den også kan brukes med hansker når vinteren kommer?

3) Klipper film på direkten

De beste videoene klipper mellom flere scener. Sonys innebygde kamera-app lar deg gjøre dette mens du filmer, med en egen pause-knapp som stopper og starter opp igjen filmen, slik at alt blir samlet i én video. De fleste andre telefoner krever en egen app for dette.

4) Støtdempende puter beskytter skjermen

Å knuse skjermen på telefonen har blitt en ufrivillig norsk folkesport. Sony har prøvd å hjelpe oss med polstrede hjørner i metall som skal ta unna støyten fra skjermen.

5) Laang batteritid

Mange produsenter jakter blindt høyere oppløsninger i skjermene sine, selv om vi har nådd et punkt der få lenger klarer å se forskjellen. Z3+ nøyer seg med en full HD-skjerm (1920 x 1080 punkter), og belønnes med god batteritid. Mens mange smarttelefoner knapt holder ut i én dag, klarer Z3+ opp til to dager med vanlig bruk. Mobilen har også en egen sparemodus kalt Ultra STAMINA Mode, som begrenser telefonen til ringing og SMS, samt bruk av kameraet, og kan gi deg opp til én uke batteritid. Fint for friluftsliv, festivaler og den slags.

6) Trenger bare en liten høneblund, så er den klar igjen

Om du ofte har behov for å lade mobilen raskt, kan det være en idé å kjøpe hurtigladeren til Z3+. Den lar deg lade opp mobilen til én dags bruk på bare 45 minutter.

7) Kan bruke minnekort

Du finner det verken på iPhone eller de nyeste toppmodellene til Samsung. Men Z3+ har faktisk inngang for minnekort, så du raskt kan flytte filer frem og tilbake til telefonen.

8) Sender lyd i høy kvalitet

Trådløse hodesett er superpraktiske, men ofte er lydkvaliteten så som så. Sony har tatt saken i egne hender, og utviklet en egen overførings-standard kalt LDAC som overfører musikk med tre ganger så høy bitrate (990 Kbps) som vanlig Bluetooth. Merk at du må ha et hodesett som er kompatibelt med standarden – f.eks Sony MDR-1RBT, Sony MDR-1ABT eller Sony MDR-10RBT. Se etter merket "Hi-Res Audio".

9) Kameralinsen er inni

Noen er likeglad, men er du blant de som får fnatt av utstikkere og skjev design, er det greit å vite at Z3+ er en av de få toppmodellene på markedet der kameralinsen ikke buler ut bak.

GLAD I VANN: Du kan bruke Z3+ i både regnvær og under vann.

Husk å lese testene!

Dette var ni hyggelige sider ved Z3+, men det er selvsagt mye mer å vite om telefonen. Her kan du lese fire av sniktittene som har vært gjort på internasjonale nettsteder:

  • GSM Arena: "For now, the Xperia Z3+ shapes up to be a great all-rounder and we can't wait to get a retail unit and put it through its paces."Les hele testen »
  • PC Advisor: "Compared to rivals, the Xperia Z3+ has a lot of good qualities but lacks a Quad HD screen and extra features like wireless charging. Les hele testen »
  • The inquirer: "We were very impressed overall with our first hands-on with the Sony Xperia Z3+, but the handset's success will depend partly on its price, which Sony has yet to reveal." Les hele testen »
  • Tech Radar: "The Xperia Z3+ is a handset [Sony] can be proud to have in its stable." Les hele testen »

Vil du kjøpe den billig?

Vi i djuice ønsker å gjøre det lett for kundene våre å kjøpe en skikkelig smarttelefon. Kjøper du en Z3+ med et av våre abonnement, bestemmer du selv hvor lite du vil betale for telefonen, ut fra hvor mye månedlig data du ønsker.

Velg først den datamengden som er rett for deg, så skal vi finne riktig pris på mobilen:

15 GB nonstop XXL 8 GB nonstop XL 5 GB nonstop L 2 GB nonstop M Vis alle priser...

Prisene forutsetter 12 måneders binding, og abonnementskostnader i perioden kommer i tillegg. Klikk på knappene for fullstendig prisinformasjon.

PS: Virker ikke Z3+ som den rette modellen for deg?
Her er noen andre billige toppmodeller å sjekke ut

tracker