Her er julens gode mobilkjøp

Finn den rette smarttelefonen for deg.

Produsert av VG Partnerstudio

Julegavetiden er her, og en splitter ny smartmobil er helt klart på ønskelista hos mange. Hvert år kommer det en rekke modeller som har stadig flere spennende funksjoner. Ny mobil er en glimrende gave, enten til noen andre eller kanskje til deg selv?

Og finnes det egentlig en bedre følelse enn pakke opp en helt ny toppmodell man har belønnet seg selv med? Det eneste du trenger å tenke på er hvilke funksjoner som frister mest.

Her er mobilene vi i Djuice anbefaler denne julen.

La oss si at du vil ha størst mulig skjerm

Samsungs S6 Edge Plus er en stor telefon, det er det ingen tvil om. Men størrelsen har sine fordeler.

Det finnes strengt tatt bare én telefon det er verdt å vurdere, nemlig Samsungs «supersize»-versjon av Galaxy S6 Edge – den med buet skjem på begge sidene. S6 var allerede en knallbra telefon i opprinnelig utgave, og nå har skjermen vokst til hele 5,7 tommer.

La oss si det rett ut: Designet på telefonen er fortsatt nyskapende, og tiltrekker seg oppmerksomhet. Bare at nå er telefonen enda større, og dermed får du mer plass til å se bilder og videoklipp eller spille spill. Fra før er jo skjermen uansett utrolig skarp og fargerik, og nå er det enda mer av den.

S6 Edge Plus er ellers en knallsterk telefon som kan det aller meste: Den er kraftig, har mer RAM enn lillebroren, et supert kamera, batteri som varer lenge, den støtter trådløs lading og har en fingeravtrykkleser. Men pass på - du kan hverken bytte batteri eller sette inn minnekort.

Og husk: Du kan fortsatt skaffe deg den mindre versjonen av S6 Edge, om du synes 5,7 tommer blir i overkant.

Les mer om Galaxy S6 Edge Plus hos djuice.

Hva om kamera er det viktigste?

Uansett om du tar bilder som kun deles på Instagram og Facebook, eller om du faktisk ønsker å være litt mer kreativ og utnytte kameraet til det fulle, eller om du liker å filme, er det viktig at kameraet i mobiltelefonen har skikkelige spesifikasjoner. For de aller fleste er det tross alt mobilen som er det kameraet de bruker aller mest.

Og gjett om vi har et forslag til deg som er opptatt av bildekvalitet – splitter nye Sony Xperia Z5 Premium.

Telefonen tar bilder i 23 megapiksler, men det er selvfølgelig ikke bare størrelsen på bildene som avgjør kvaliteten. Z5 har heldigvis svært høy kvalitet på kamerasensoren, som sørger for at bildene blir noe av det beste du får tatt med en mobil.

Og det er ikke alt: Premium-versjonen av mobilen kan også filme i 4K. Det vil si sylskarpe videoer i nydelig kvalitet. Og du trenger ikke å koble mobilen til en 4K-TV for å nyte disse i full kvalitet, da Premium-modellen har også 4K-skjerm, noe ingen andre mobiler kan måle seg med.

Z5 Premium er ikke den eneste telefonen på markedet som kan filme i 4K – nye iPhone 6S, Samsung-telefonene, LG og HTC kan også det, men det er nok Sony som byr på den beste kamerapakken her.

Det er ellers ikke så enkelt å orientere seg i jungelen av kameramobiler - men husk at det er viktig å ikke henge seg for mye opp i megapiksler. Størrelsen og kvaliteten på sensoren, programvare som prosesserer bildene og brukervennligheten av grensesnittet er elementer som har svært mye å si. Bildestabilisering er også noe som er på full fart inn.

Mer info om Sony Xperia Z5 Premium finner du her.

Har du tenkt å være mye ute i bakken i vinter?

Xperia Z5 tåler vann og andre elementer, lover Sony, selv om det kanskje ikke er en god idé å dykke i havet med mobilen på seg.

Skisesongen har kanskje ikke startet helt enda, men vinteren er jo rett rundt hjørnet.

Det er ingenting feil med å dele ut bilder og video fra bakken! Og vi har allerede nevnt at Xperia Z5 (og Premium-modellen) har et supert kamera som passer til akkurat det.

Det er imidlertid ikke alt. Telefonen er jo også vanntett, og dermed godt beskyttet mot fall i snøen. Eller fall i vann. Eller tilfeldige fall i dusjen, badekaret, eller plutselig søl fra en uforsiktig kompis som velter en drink. Og ikke minst snøen, altså, det er tross alt vinteraktiviteter vi snakker om her. Ikke tro at Z5 tåler alt av vann, det er jo fortsatt snakk om ømfintlig elektronikk, men den er bedre beskyttet enn telefoner flest.

Og visste du at Z5 har skikkelig bra batteri i samme slengen? Slik at du lett kan være ute en hel vinterdag, filme og ta så mange bilder som du vil, og fortsatt har masse igjen å gå på?

Vil du ha skikkelig nyskapende funksjonalitet?

3D Touch åpner for nye måter å bruke en mobil på.

En iPhone er jo alltid populær, og årets utgave, iPhone 6S, fortsetter i samme bane som de såkalte S-modellene har gjort i en årrekke. Det vil si at designet er uforandret sammenlignet med fjorårets modeller – de har de samme to skjermstørrelsene og omtrent helt lik utforming.

6S-modellene er imidlertid raskere, har bedre kamera og mange andre små forbedringer og fikser.

Det en likevel én funksjon som skiller seg skikkelig ut, og kan potensielt endre måten du bruker en mobil på. Nemlig det Apple kaller for 3D Touch, og som lar deg trykke inn på skjermen for å få tilleggsfunksjoner. Apper du bruker ofte, som Snapchat og Instagram får snarveier som dukker opp når du holder inne ikonene til appene. For eksempel kan du gå rett fra hovedskjermen til å legge inn et nytt innlegg på Instagram. Du kan også sniktitte på innhold som nettsider eller videoer ved å holde inn på lenkene i forskjellige apper. Det er veldig greit å kunne bare sjekke raskt hva en lenke inneholder, uten å åpne Safari, for eksempel. Og jo mer utviklerne blir komfortable med de nye funksjonene, desto mer kreativ bruk av 3D Touch vil dukke opp.

iPhone 6S finnes i to størrelser, vanlig og Plus. Du kan kanskje starte med å lese mer om den «vanlige» varianten?

Vil du ha en telefon som ikke koster all verden, men som gjør det aller meste?

LG G4 gir mye funksjonalitet for pengene.

Ikke alle har behov for det dyreste, mest fancy eller det aller nyeste. Noen ganger er det OK med en smartmobil som gjør jobben, ser bra ut, tar fine bilder og har et batteri som holder lenge nok.

Og vi vet akkurat hvilken mobil som er best til dette formålet, nemlig fine LG G4. Her får du virkelig mye for pengene. En glimrende skjerm på 5,5 tommer. Et finfint kamera på 16 megapiksler. Batteri som varer lenge nok. Bra ytelse. Et design som er ganske unikt, samtidig som telefonen er holdbar og solid. Klart, den lave prisen kommer med noen kompromisser, så telefonen er preget av en plast-sentrisk utforming, men man kan jo ikke få alt.

Kjøper du med abonnement får du den til 1599 kroner.

Hva med en mobil som er en Windows 10-maskin?

Det må være lov å si at Windows på smartmobiler har ikke tatt helt av, men Microsoft har heller ikke gitt opp operativsystemet, og kommer snart med den meget spennende Lumia 950. Den finnes i to størrelser, og er ellers en skikkelig kompetent mobil som har et bra kamera, trådløs lading, masse kraft og ellers alt man forventer fra en toppmodell.

En Lumia-mobil koblet til Display Dock gir en nesten-PC-opplevelse.

Lumia 950 har imidlertid noen skikkelig unike funksjoner, siden den bygger på Windows 10-kjernen. For det første støtter den pålogging via iris, det vil si at det er øyet ditt som skannes i stedet for fingeravtrykket.

For det andre har den en funksjon kalt Continuum, som gjør at den kan kobles til en skjerm, og vise en nesten fullverdig Windows 10 rett fra mobilen. Dermed kan du kjøre Office og andre apper rett på PC-skjermen eller en TV. Du kan også koble til tastatur og mus, og mobilen kan samtidig fortsatt brukes som en mobil. For å gjøre dette trengs en liten boks kalt Display Dock, og den får du gratis med på kjøpet i en begrenset periode.

Lumia 950 er allerede på lager, og kan bestilles her.

Frister det med skikkelig raskt 4G-nett?

Visste du at utbygningen av det såkalte 4G+-nettet er i full gang? Både Telenor og Netcom er i ferd med å gi deg enda raskere og mer responsivt mobilnett, slik at det igjen vil gå enda kjappere å laste opp bilder og video, laste ned apper eller se på filmklipp mens du er ute og går.

Du må riktignok ha en telefon som støtter 4G+, men den gode nyheten er at stadig flere modeller gjør det. Nye iPhone 6S, Samsung Galaxy S5 og S6, HTC One A6, Sony Xperia Z5 og LG G4 er klare for det superraske nettet.

Et abonnement som støtter 4G+ kan du selvsagt bestille hos djuice.

Ny mobil kan være dyrt. Heldigvis er det måter å slippe å presse budsjettet for mye på. Om du velger å binde deg til et abonnement i tolv måneder, gir det flere fordeler: Du får en god rabatt på telefonene, og dersom du ønsker kan du velge å betale mindre i dag - og deretter litt mer hver måned første året.

Husk å sjekke alle de gode mobiltilbudene her!

tracker