Her er fem alternativer for deg som ikke vil ha iPhone

Verdt å vurdere?

Denne uken trommet Apple nok en gang sammen fans og presse til sitt årlige rituale. Avdukingen av en ny iPhone går aldri upåaktet hen, og mange går nok og kjøper den nye modellen på autopilot. Men de smarteste glemmer ikke at det også finnes gode alternativer!

Apples iOS og Googles Android er på mange måter to avstengte hager. Når du først har valgt å gå inn i én av dem, er det lagt opp slik at det er enklest å bare forbli der.

Velger du å gå inn i Apples hage, kan du nyte fruktene av åtte års taktfast integrering. Det er en nøye og velstelt hage, der alt henger sammen sømløst. Appene holder høyeste standard og følger klare konvensjoner. Alt synkroniseres enkelt mot skyen, og alle de andre Apple-dingsene dine, uten mye innstillinger og styr. Og det er knapt en rosetorn du kan stikke deg på, takket være selskapets strenge kontroll av hva du får – og ikke får – gjøre.

Googles hage er større, mer vill og uforutsigbar. Her vokser det frodig i alle retninger, og du vil ikke tro hva du finner om du leter rundt i buskaset. Android er for deg som liker å utforske og bestemme selv. I stedet for tre-fire modeller har du titalls, ja faktisk hundretalls av telefoner å velge mellom. Du har et filsystem, du kan ha flere brukerkontoer, du kan velge dine egne standardapper og du kan skreddersy hjem-skjermen av hjertens lyst. Og med årene har jammen Google også fått stell på ugresset som en gang plagde hagen.

Vi i Djuice er jo glade i hver hage, på sin måte. Trenger du en iPhone kan vi tilby deg intet mindre enn åtte forskjellige iPhone-varianter. Men er du sugen på et eventyr, kan du sjekke ut disse fire modellene, som med sine unike egenskaper gir deg mye du ikke finner i Apples univers:

Vanntett mobil? Sjekk ut Z5

VANNGLAD: Sonys Xperia Z5 er en av få toppmodeller du kan snakke i regnet med. Foto: Somy

Det er god byggekvalitet i en iPhone, men vanntett har den aldri vært. Det finnes faktisk bare én produsent som fortsatt lager toppmodeller du kan leke med i regn og støv, og det er Sony.

Et annet sterkt argument for å kjøpe Xperia Z5 er batteritiden: Sony lover at du kan bruke mobilen i tre dager på én lading. Det er for tidlig å felle dom før de første batteritestene er inne, men Xperia-serien er allerede godt kjent for utholdenhet, så det er all grunn til å ta påstanden på alvor.

Eier du en PlayStation, vil du sikkert også bli glad for å høre at Z5 er ferdig rigget for å kjøre PlayStation-spillene dine over det trådløse hjemmenettverket, så du kan spille hvor enn i huset du ferdes: Balkongen, soverommet, toalettet... ja, du skjønner tegninga.

Merk at det ennå er én måned til du kan pakke din nye Z5 opp av esken. Men du kan trøste deg med at den fremdeles vil komme før iPhone 6S. Så kan du kose deg med en splitter ny flaggskipsmodell, mens eplefolket ennå tvinner tommeltotter. Meld deg på vårt toppmodellvarsel, så sier vi fra når du kan kjøpe den billig med abonnement.

PS: Synes du at 5,2 tommers skjerm blir for lite, kommer det en Premium-modell med 5,5 tommers skjerm og 4K-oppløsning i november. Nevnte vi at den filmer i 4K også?

Unik design? Gå for S6 Edge+

Joda, iPhone 6S er flott å se på, men det er jo ikke noe verden ikke har sett før. De færreste klarer å se forskjellen fra fjorårets modell, som det allerede finnes godt over 100 millioner av. Med mindre du vil kjøpe den rosa utgaven da.

Nei, om du skal ha en telefon som virkelig får øyenbrynene til å heve seg, så er nok S6 Edge et tryggere valg. Glass-skjermen som bretter seg rundt telefonen, og den blankpolerte metallfinishen gir en helt unik profil. Et lite snev av science-fiction.

Telefonen kan også lades trådløst, og har en Super AMOLED-skjerm laget av Samsung selv, med en fargegjengivelse som går konkurrentene en høy gang.

Du skal vite at du mister litt på veien. Telefonen støtter ikke minnekort, og har heller ikke utskiftbart batteri. Samsung vet å ta seg betalt for god design også: Dette er den første Android-telefonen på lang tid som våger seg å koste mer enn Apple.

Det ser imidlertid ikke ut til å bry Samsung et fnugg. Edge er unik, og de vet det.

Spare penger? Prøv Huawei P8

FRA MIDTENS RIKE: Det er slutt på tiden der Made In China var et minus. Huawei P8 er en smarttelefon av høy kvalitet.

Vi bruker veldig mye penger på smarttelefoner i Norge. Det finnes mange andre gleder i livet, og går du for en litt rimeligere modell har du plutselig midler til overs – kanskje til en reise, en hobby eller en spennende opplevelse for to.

Selv om du kutter ned på budsjettet, er det ikke mye du trenger å gå glipp av. Et godt eksempel på en billig toppmodell som gir deg maksimalt for pengene, er Huawei P8. Råtassen koster tusenvis av kroner mindre enn iPhone, uten at det har gjort stor skade på spesifikasjonslisten.

P8 er nemlig under fem måneder gammel, og har alt du forventer av en skikkelig smarttelefon: Stor og skarp skjerm, kamera på 13 megapiklser, 4G, høy ytelse og Android 5.

Med abonnement kan du få kjøpt den for bare 1 krone, slik at kontoen din er like full dagen etter. I stedet betaler du ned telefonen over tolv måneder, gjennom prisen du betaler for abonnementet ditt.

PS: I tabellen nederst i artikkelen kan du sammenligne Huawei P8 med iPhone 6S, og se om det er noe du savner.

En allrounder? Vurder Galaxy S6

En av de tingene mange liker med iPhone, er hvordan funksjonene er balansert nok til å dekke de flestes behov. Selv om den ikke er best på alt, gjør den en grei nok jobb på det meste. Heldigvis finnes det slike allroundere i Android-verden også, og en modell som med en gang stikker seg frem er Samsungs Galaxy S6.

Den er heldigvis en god del rimeligere enn storebror Edge+, samtidig som den har en av markedets skarpeste skjermer, rask prosessor og alt annet du trenger for at en telefon skal ha lang levetid. Ja, den har faktisk fingeravtrykksleser også, som blant annet kan brukes med PayPal.

Plukk din favoritt

*) Prisene forutsetter 12 måneders binding, og abonnementskostnader i perioden.

Toppmodell-varsel!

Skriv inn eposten din under, så vil du være blant de første som får beskjed om nye toppmodeller som kommer til Norge.

Blir det iPhone på deg, eller satser du på en annen toppmodell? Si din mening i kommentarfeltet

tracker