Dette bør du vite før du kjøper Samsung Galaxy S6 Edge+

Usikker på om det er mobilen for deg? Vår nye artikkelserie kan gi deg svaret.

Produsert av VG Partnerstudio

Samsung har nå lansert en helt ny toppmodell, Galaxy S6 Edge+. Det er mye nytt, og flere ting du må ta stilling til før du kjøper telefonen.

Som en del av vår artikkelserie, der Xperia Z3+ var første modell ut, vil vi i djuice gjerne hjelpe deg med å svare på de viktigste spørsmålene du har om den nye modellen.

Og om du ikke får svarene du søker her, så spør gjerne i kommentarfeltet nederst i saken.

Hvorfor skal jeg velge storebror S6 Edge+?

Spørsmålet koker ned til fem fordeler ved S6 Edge+, som minstemann S6 Edge mangler:

  1. Den tåler mer: S6 Edge+ har en ramme av aluminium som skal være 1,9 ganger sterkere og 1,3 ganger mer ripebestandig.
  2. Den tar bedre bilder: Telefonen har nå bildestabilisering på begge kameraene.
  3. Den har mer skjermplass: Med nykommeren får du hele 5,7 tommer å boltre deg på, mot 5,1 tommer på den vanlige Edge-modellen.
  4. Den holder ut lenger: S6 Edge+ har et større batteri enn sin lillebror, og vil derfor holde ut litt lenger.
  5. Raskere nett: Nykommeren har støtte for det nyeste innen 4G-teknologi, og er derfor rustet for fremtidige oppgraderinger av nettet.

Er du villig til å betale omtrent 1000 kroner ekstra for dette? Da har du svaret.

Få varsel når S6 Edge+ er i butikk

Hvor stor er egentlig S6 Edge+?

S6 Edge+ er blant de større smartmobilene på markedet. Det betyr at du får godt med boltreplass til apper i god oppløsning, og ikke minst får du en god opplevelse når du ser film.

Samtidig har telefonen en så smal ramme, at selv om skjermen måler 5,7 tommer, er ikke telefonen fysisk større enn modeller med en skjerm på bare 5,5 tommer.

Faktisk er telefonen nesten på millimeteren like stor som en 500-lapp, som du kan se av bildet til høyre.

32 GB eller 64 GB?

S6 Edge+ kommer med to forskjellige lagringskapasiteter; 32 GB og 64 GB. Hvilken du bør velge, avhenger av bruksmønsteret ditt.

  • 32 GB: Dette vil holde for helt normal og enkel bruk, så lenge du ikke ønsker å lagre store spillelister med musikk eller mange filmer på telefonen.
  • 64 GB: Dette er det trygge valget, da du vil ha rom til svært mange sanger, filmer, apper, dokumenter og bilder uten å måtte bekymre deg for at det blir trangt om plassen.

Husk at du er låst til den kapasiteten du velger, da du ikke har muligheten til å utvide dette i ettertid.

Trenger jeg egentlig trådløs lading?

Vi tipper at når du først prøver det, så vil du ikke slutte å bruke det.

Med en trådløs ladestasjon blir det vesentlig enklere å fylle telefonen med ny og frisk kraft. Spør du oss er det er temmelig praktisk å bare legge telefonen fra seg på et bord, fremfor å tukle med en kabel.

Nye Galaxy S6 Edge+ har også fått mye raskere trådløs lading enn før. Nå tar det bare to timer å lade opp batteriet, mot tre timer for lillebroren. Har du allerede en trådløs lader fra Samsung vil denne fungere på nykommeren, men det vil gå litt tregere.

Skal jeg velge S6 Edge+ eller Note?

Frem til i dag har hovedforskjellen mellom S- og Note-serien vært at sistnevnte har hatt større skjerm. Dette skillet har nå blitt mer eller mindre visket ut, da to de er tilnærmet like store.

Hovedargumentet for å velge Note fremfor Edge+ må derfor være at du liker S-pennen og det myldret av hendige tegne- og notatfunksjoner denne tilbyr. Det argumentet gjelder fortsatt, men nye Note 5 vil i første omgang ikke komme til Norge, så da må du kjøpe den eldre modellen Note 4.

Noe tilbehør som frister?

Det tror vi! Tilbehør kan berike telefonen betraktelig, og her har Samsung et bredt økosystem. Du har treningsarmbånd som Gear Fit, smartklokker som Gear S, og mange andre dingser.

I tillegg har Samsung, i kraft av at de produserer langt mer enn mobiler, et bredt spekter av smarthus-løsninger du kan styre med telefonen. Du kan kontrollere, sikre og koble deg til et hundretalls forskjellige løsninger – fra lyspærene til kjøleskapet – via telefonen.

S6 Edge+ med eller uten abonnement?

Et abonnement må du ha uansett, men velger du å kjøpe den nye telefonen uten må du betale en stor sum her og nå. Til gjengjeld betaler du kun for abonnementet det kommende året.

Toppmodellene koster gjerne litt, og derfor kan det være hendig å kjøpe den i kombinasjon med et nytt abonnement. Da har du like full konto etter at du har kjøpt mobilen, og betaler i stedet litt ekstra hver måned.

Hvor får jeg S6 Edge+ raskest?

Galaxy S6 Edge+ skal være tilgjengelig i Norge tidlig september, men som alltid vil det variere litt hvem som kan sende den ut først.

Som regel får de største mobiloperatørene nye toppmodeller inn først. Vil du være først ute bør du derfor skrive inn e-posten din under, så skal vi si i fra til deg så snart nye toppmodeller – som Galaxy S6 Edge+ – er tilgjengelig for kjøp i Norge.

Toppmodell-varsel!

Skriv inn eposten din under, så vil du være blant de første som får beskjed om nye toppmodeller som kommer til Norge.

Hva synes du om nye Samsung Galaxy S6 Edge+? Er det en mobil du kan elske? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

tracker