Atea Community 2014

Slik får du lov av sjefen til å dra på konferanse

Det er lettere enn du tror.

Produsert av VG Partnerstudio

Kurs og konferanser er ikke bare et hyggelig avbrekk i arbeidshverdagen. De er også med på å bygge opp karrieren din. Bruker du tiden din godt, vil du dra hjem fra slike treff med faglig påfyll og verdifulle kontakter.

Men hvordan overbeviser du sjefen din om å få dra? Du vet, han som er kronisk bekymret for budsjetter og leveringstid. Du nærmest hører stemmen i hodet ditt:

"Slike seminarer er jo baare sløs av penger. To dager senere har du glemt alle foredragene uansett".

Heldigvis er det ikke så vanskelig å få sjefens velsignelse som mange tror. En god leder vil regne på hva selskapet får tilbake for dagsverket de ofrer ved å sende deg på konferanse, og så lenge du klarer å vise at det er en lønnsom investering får du aksept.

Slik gjør du

Du kan gjøre det såre enkelt, og bruke vårt ferdige "Få ja av sjefen"-verktøy:

Få ja av sjefen

Eller så kan du bruke noen av disse åtte argumentene, som pleier å gjøre susen:

KNYTT BÅND: Du treffer mange spenennde mennesker på konferanse. Foto: Atea Community 2014

1 – Du sier alltid at jeg skal...
Alle ønsker å være konsistente, så dra frem en tilbakemelding sjefen din allerede har gitt deg. Kanskje han alltid maser om at dere må bli bedre på sosiale medier, eller at du ikke vet nok om tingenes internett. Vis at du har tatt det han sa til hjertet – nå er muligheten her!

2 – Timingen er perfekt
Se på hvordan foredagene kan hjelpe dere i et pågående eller kommende prosjekt. Forklar sjefen at de faglige oppdateringene du får på konferansen vil sikre at dere starter prosjektet i rett ende, og ikke risikerer å måtte ta kostbare strafferunder.

3 – Alle leverandørene våre er der
I stedet for å bruke masse tid på å reise frem og tilbake, kan du nå få treffe alle leverandørene deres på ett sted. Book dagen full med møter, og du kommer hjem fullt oppdatert på veikart og status hos alle de viktigste samarbeidspartnerne deres. Hvor ellers kunne du fått til det?

4 – Vi må lytte til de som er foran oss i kurven
Tankelederne i bransjen har allerede møtt på utfordringene som dere selv vil møte i fremtiden, og på konferansen vil de dele sine beste tips om hvordan dere bør løse det. Ved å lytte til rådene deres, vil dere allerede ligge ett skritt foran konkurrentene.

5 – Hvor ellers skal vi lære opp folkene våre?
IKT-bransjen er i rivende utvikling, og de ansatte trenger løpende faglig påfyll om de skal henge med. På en stor konferanse kan de håndplukke de foredragene de trenger, så det blir en mest mulig effektiv dag. Og med grupperabatt, kan det lønne seg å sende hele gruppen.

MØT LEVERANDØRENE: På konferanse kan du møte alle leverandøres deres på én dag. Foto: Atea Community 2014

6 – Her finner vi kandidatene vi trenger
Trenger dere flere dyktige mennesker i organisasjonen? Du vil neppe finne et sted med flere aktuelle kandidater enn på en konferanse, og det er den perfekte arenaen for en uformell prat for å bli kjent. Lov sjefen at du kommer hjem med et par visittkort til aktuelle personer.

7 – Jeg skal undervise bort det jeg har lært
Det blir mye lettere å forsvare å reise på konferansen om sjefen din vet at resten av avdelingen får nyte godt av kunnskapen. Lov å holde et lite internkurs når du kommer tilbake. Du får en gratis repetisjon, og plutselig er du selskapets ekspert på området.

8 – Jeg har klare mål med å være der
Tør å stikke hodet ut, og vis sjefen at du har klare mål med å delta på konferansen. For eksempel:

  • Jeg skal komme hjem med 3 nye idéer for hvordan vi kan løse __________-problemet
  • Jeg skal møte 3 eksperter som kan mye om ___________
  • Jeg skal møte 5 av de viktigste IKT-leverandørene våre
  • Jeg skal finne 4 konsulenter som kan hjelpe oss med ___________
  • Jeg skal komme hjem med minst 2 kandidater til ____________________-stillingen

Plan B

Er sjefen enda vrang? Fortvil ikke! Det finnes to triks til du kan dra frem av ermet:

9 – Finn en ny sjef
Om sjefen din ikke ser nytten, er det garantert noen andre i organisasjonen som vil ha behov for det du skal lære på konferansen. Overbevis dem om å være med og dekke kostnaden for at du drar.

10 – Finn en annen pengesekk
Kanskje har ikke avdelingen din midler til å sende dere på kurs, men hør rundt om det finnes penger øremerket under et annet navn:

  • Utdannelse Opplæring Kurs Reisebudsjett Nye prosjekter Spesialprosjekter Evaluering Representasjon Leverandøroppfølging Kundeoppfølging

Sist, men ikke minst, kan du prøve vår automatiske søknadsskriver:

Få ja av sjefen – med 2 trykk

Dette verktøyet gir deg argumenten du trenger for å reise på messe. La oss vise deg hvordan du overbeviser sjefen om å sende deg på høstens største IKT-messe: Atea Community.

Hva er dere mest opptatt av for tiden:
Billigere IT-drift Sikre dere mot datainnbrudd Utnytte Big Data
Ta i bruk ny teknologi Bli mer innovative Gi bedre undervisning

Velg din nærmeste by:
Tromsø Trondheim Ålesund Stavanger Bergen Kristiansand Oslo Trondheim Ålesund Stavanger Bergen Oslo Tromsø Trondheim Ålesund Stavanger Bergen Kristiansand Oslo Tromsø Trondheim Stavanger Bergen Kristiansand Oslo Tromsø Trondheim Stavanger Bergen Kristiansand Oslo Trondheim Stavanger Bergen Kristiansand Oslo

Kjære sjef!

Jeg vet hvor opptatt du er av at vi drifter IT-systemene våre smartere. sikrer oss mot datainnbrudd. analyserer kundedataene våre skikkelig. forstår hvordan vi kan jobbe smartere med ny teknologi. blir mer innovative. bruker teknologi i undervisningen. bruker IT mer i undervisningen. Nå har jeg funnet rett sted å få vitamininnsprøytningen vi trenger: Atea Community den 15. september. den 29. september. den 1. oktober. den 15. oktober. den 22. oktober. den 29. oktober. den 6. november.

Konferansen har et tettpakket faglig program, som dekker flere områder der vi har mye å lære. Vi er for eksempel nødt å bli bevisste på hva "tingenes internett" kan gjøre for oss — både forretningsmessig og teknologisk. få en oppdatert oversikt over dagens trusselbilde. lære mer om hvordan vi kan forbedre vårt "Corporate Memory" for å ta vare på kunnskapen i organisasjonen. lære mer om hvordan fremtidens AV-løsninger vil forandre møtene våre. lære mer om hvordan vi dyrker frem en vinnerkultur, og her tror jeg foredraget til Åge Skinstad, den tidligere landslagssjefen for langrenn, vil svære til stor inspirasjon. få en oversikt over undervisningsverktøyene som finnes på markedet, og hvordan de hjelper oss å ta læringen til neste nivå. Foredragene om programmerbare nettverk og Always On-kulturen hvordan vi lager beredskapsplaner for innbrudd, samt behovet for antivirus, bruk av kognitive systemer i Big Data, og velferdsteknologi, 3d-skrivere og mobile arbeidsverktøy, fremtidens rolle for IT-avdelingen og digital identitet, teknologi-integrasjon i klasserommet, og hvordan vi gjør studenter og elever til produsenter, dekker også felter jeg tror det er viktig at vi er oppdaterte på.

Telenor Arena, Bærum.Foto: Wikipedia

Clarion Hotel Ernst, Kristiansand.Foto: Nordic Choice Hotels

Quality Grieg Hotel, Bergen.Foto: Nordic Choice Hotels

Stavanger Forum.Foto: Stavanger Forum

Color Line Stadion, Ålesund.Foto: Wikipedia

Clarion Hotel & Congress, Trondheim.Foto: Nordic Choice Hotels

Clarion Hotel The Edge, Tromsø.Foto: Nordic Choice Hotels

En hyggelig bonus er at alle de store leverandørene våre vil være der – Microsoft, Apple, Atea, Citrix, m.fl.

Jeg har lyst å få en skikkelig oppdatering på statusen og veikartet deres, og nå kan jeg få unnagjort alt på én formiddag i stedet for å dra ut i masse separate møter.

Praktisk informasjon
Du kan lese hele programmet her – si gjerne om det er noe annet du synes jeg bør gå på!
http://www.ateacommunity.no/tromso http://www.ateacommunity.no/trondheim http://www.ateacommunity.no/alesund http://www.ateacommunity.no/stavanger http://www.ateacommunity.no/bergen http://www.ateacommunity.no/kristiansand http://www.ateacommunity.no/oslo

Konferansen vil være rett i nabolaget vårt, på Clarion Hotel The Edge i Tromsø. på Clarion Hotel & Congress i Trondheim. på Color Line Stadion i Ålesund. på Stavanger Forum. på Quality Edvard Grieg i Bergen. på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand. på Telenor Arena på Fornebu. Prislappen er på 2500 kroner inklusive middag.

Håper du er enig i at dette er en arena vi bør være tilstede på, som kan gi oss verdifull innsikt i året som kommer.

Jeg vil naturligvis sørge for en stedfortreder på kontoret, så alle oppgavene mine blir tatt hånd om den dagen jeg er borte.

Hører fra deg!

Hilsen din trofaste medarbeider

PS: Klikk i boksen ovenfor for å redigere teksten!

Vil du vite mer om Atea Community?

tracker