×
Annonsørinnhold for
Gamingstoler er tilbehøret stadig flere ønsker seg, sier Vegard Andre Mosserud Berg.
Annonsørinnhold
Gamingstoler er tilbehøret stadig flere ønsker seg, sier Vegard Andre Mosserud Berg. (Foto: Delta V)

Hva vil spilleren ha i julegave? Her er våre beste tips


  • VG PARTNERSTUDIO Dette innholdet er skrevet av VG Partnerstudio. VGs journalister og redaksjon, inkludert Tek.no, er ikke involvert i produksjonen.

Svært mange av oss er veldig glad i spill.

Uansett om du spiller på konsoll eller på PC, om du streamer Fortnite, spiller FIFA med kompiser i stua, eller foretrekker å utforske Red Dead Redemption 2 for deg selv, i ditt eget tempo, er spilling er fantastisk hobby. Og spillmaskiner og tilleggsutstyr er glimrende julegaver å gi (og få!).

Usikker på hva du skal kjøpe i julegave? Send spørsmål til POWER-ekspertene :

Klikk her for å stille ditt spørsmål »

Nedenfor har vi samlet en rekke julegavetips for gamerne, og delt de opp i relevante kategorier. Vi har fått god hjelp fra kategorisjef Vegard Andre Mosserud Berg i Power, som deler sine beste tips for gamervennlige julegaver.

#1: Spillkonsoller

– Konsoller er like populært i år som tidligere år. Det er mange storspill som er blitt lansert den siste tiden, og det fører også til at bundles, der spill følger med konsoller, er blitt veldig populære. Alle dagens konsoller vil fortsette å selge godt, frem til en ny generasjon kommer på et eller annet tidspunkt, sier Vegard.

Det er i hovedsak tre spillmaskiner han anbefaler å velge mellom:

PlayStation 4 - Dette er spillmaskinen for alle. Det beste valget for de som rett og slett vil game. Den har et enormt utvalg spill, og flest gode, eksklusive titler.

PlayStation 4

3299,-

Xbox One X - Dette er en svært kraftig multimediamaskin med 4K-støtte, som leverer den beste grafikken av alle konsollene. Den er tettere opp mot PC-opplevelsen, med kryssplattformspilling mot PC, bakoverkompatibilitet og mange andre funksjoner.

Xbox One X

4990,-

Nintendo Switch - Denne maskinen har en annen kundegruppe enn Xbox og PlayStation. Den har alle de familievennlige spillene, den er portabel, slik at du kan ta den med på ferie, og den åpner for mer sosial spilling, forteller Vegard.

Nintendo Switch

3190,-

#2: Spillbærbare

– Spillfokuserte laptoper blir bare bedre og bedre. Det er tross alt stadig mer populært å streame spill på farta, og du får kraften til en stasjonær maskin i en mye mindre pakke. Spilllaptoper skiller seg gjerne ut fra vanlige bærbare når det gjelder kvalitet, de er slitesterke, har bedre kjøling, stadig flere modeller har også 144 Hz-skjerm, som er et must, sier Vegard.

Hans tre anbefalinger er:

Innstegsmodellen til HP Pavilion Gaming. Det er den enkleste modellen, men den har det kule fargespekteret til en spillmaskin, samtidig som den også har veldig god kjøling.

HP Pavilion Gaming

6999,-

– «Midrange»-varianten av HP Pavilion: Den har rett og slett bedre komponenter, kraftigere grafikkort, bedre prosessor, og lignende. Den har også høy kvalitet på skjermen.

HP Pavilion Gaming

13999,-

– Asus ROG. Dette er en high end-maskin med tanke på design, kvalitet og opplevelse. Toppmodellene er nå tynnere enn før, da komponentene krever mindre plass og mindre kjøling. En ROG-maskin kan også oppgraderes med nyere komponenter, presiserer Vegard.

Asus ROG Zephyrus

33999,-

#3: Retrokonsoller

– Mange har gode barndomsminner knyttet til spill, og retrokonsollene er en perfekt måte å gjenoppleve dem. De spiller klassiske spill på dagens TVer, og alt bare fungerer. Etter at Nintendo gjenopptok produksjonen av NES Mini, har etterspørselen eksplodert. Det avgjørende for hvilken retrokonsoll du bør velge er egentlig hva du selv har vokst opp med, forteller Vegard.

Det er to relevante retromaskiner Vegard anbefaler:

SNES Classic: Maskinen med 2D-klassikere, som for mange er virkelig skikkelige barndomsminner. Du kan nyte spillbarheten, samtidig som man ser hvor langt spill har kommet siden tidlig 1990-tall.

Nintendo Classic Mini SNES

979,-

PlayStation Classic: Den første PlayStation var en storselger og et skikkelig gjennombrudd for konsoller, så veldig mange har et nært forhold til maskinen. Denne blir et gjensyn med mer utviklede, avanserte spill, ifølge produktsjefen.

PlayStation Classic

1290,-

#4: Spilltilbehør

– Spillmøbler er faktisk et segment som er i skikkelig vekst. Gamingstoler er veldig populært, da mange streamere sitter lenge om gangen, og trenger en stol som er slitesterk og komfortabel. Man sitter jo aldri rolig når man streamer! Dessuten er det en fordel at stolene har farger og design som appellerer til gamere, sier Vegard.

Han anbefaler L33t Esport-modellen som den mest aktuelle stolen for spillere. Der sitter man veldig behagelig, samtidig som det er mange justeringsmuligheter.

L33T Esport

2399,-

I tillegg er headsett og tastaturer alltid et godt valg for spillere. 

– Farger og lyd er noe som går igjen. De fleste headsett og tastaturer har RGB-lys som kan matche hverandre og møblene, forteller produktsjefen.

Dette headsettet og tastaturet er gode julegavevalg:

Roccat Khan Pro: Et lite og lett headsett med bra stereolyd. Den har behagelige puter og mikrofon, og fungerer på alle plattformer, både på PC og konsoll.

Roccat Khan Pro

999,-

Roccat Suora-tastatur er også et keyboard som passer for de fleste spillerne. Det har mekaniske taster, noe som betyr at det er presist og slitesterkt, og det har fullt RGB-belysning, sier Vegard.

Roccat Suora

999,-

Vil du ha flere julegavetips? Spør ekspertene i Power:

Til toppen