×
Annonsørinnhold for
Fire grunner til at Galaxy S10+ har kameraer i toppsjiktet
Annonsørinnhold

Fire grunner til at Galaxy S10+ har kameraer i toppsjiktet

  • VG PARTNERSTUDIO Dette innholdet er skrevet av VG Partnerstudio. VGs journalister og redaksjon, inkludert Tek.no, er ikke involvert i produksjonen.

Bilder er fremdeles et av de viktigste bruksområdene til en mobiltelefon. Uansett om det er snakk om nøyaktig komponerte, godt planlagte og veldig visuelle feriebilder tatt i unike lokasjoner, raske selfier på fest, eller bare knipse et bilde av en matvare i butikken for å huske det til senere.

Det viktigste er altså at man har en mobil som kan gjøre alt dette, raskt og med skikkelig kvalitet.

En av nøklene for kvalitet i mobilverdenen er flere kameraobjektiver. Det er tross alt ikke mye plass i en telefon slik at man kan skvise inn skikkelig optikk, så poenget er å fordele forskjellige oppgaver mellom de forskjellige linsene. Samsungs Galaxy S10+ er et godt eksempel på at mange linser fungerer, noe som resultatene av testene gjort av DxoMark viser tydelig. Her kan du lese deres test av frontkameraene, og her av kameraene bak. Nettstedet har for øvrig gitt kameraene sin høyeste poengsum noensinne.

1: Tre objektiv å velge mellom

 

Nylanserte Galaxy S10+ har altså tre linser på baksiden, samt to linser på forsiden.

Rent teknisk har de tre kameraene forskjellige spesifikasjoner. Primærkameraet tar bilder i 12 megapiksels oppløsning, og støtter funksjoner som optisk bildestabilisering. Det er også den linsen som tar seg av bilder i dårlig lys – det har justerbar blenderåpning som fanger mer lys når det er mørkt.

Ultra vidvinkel-kameraet har en sensor på 16 megapiksler, og har ansvaret for de ekstra brede bildene som passer perfekt til å fange landskap. Vinkelen er på 123 grader, noe som er tilsvarende menneskeøyet.

Telelobjektiv brukes til zoom. Det kan optisk zoome inn på et motiv med 2x forstørrelse, uten at det går utover kvaliteten. Her er også optisk bildestabilisering på plass.

Alt dette betyr mer fleksibilitet, større muligheter for å komponere gode bilder og mer rom for eksperimentering. 

Slik fungerer vidvinkel-linsen (høyre bilde). Bildene er tatt på akkurat samme sted. 

2: Avansert programvare

Det som gjerne sørger for gode mobilbilder er imidlertid ikke bare linsene, men også programvaren som prosesserer bildene. Programvaren sørger for eksempel for skikkelig HDR både i bilde- og videomodus.

Det finnes programvare som automatisk forsøker å optimalisere bildet basert på hva slags scene du fotograferer. For eksempel kan kunstig intelligens kjenne igjen hovedmotivet i bildet, sørge for korrekt fokus, og kanskje lyse opp bakgrunnen noe.

En annen programvarebasert løsning gir tips og forslag til hvordan du kan ta best mulig bilde mens du holder på. Telefonen foreslår for eksempel hvordan holde kameraet rett, hvordan sentrere på riktig objekt, og lignende. Dette er aspektet av bildeprosessen ikke alle er klare over, og en programvarebaserte tips til korrekt «framing» kan være gull verdt.

Og ikke minst - S10 har egen Instragram-modus, der du kan laste opp bilder til Instagram direkte fra kamera-appen. I tillegg vil Snapchat på S10 kunne ta langt bedre bilder enn det som er vanlig på andre telefoner, da appen vil ha direktetilgang til kameraet.

3: Avanserte selfiemuligheter

 

Kameraene på baksiden av telefonen er én ting, men la oss være ærlige – selfies er viktig, og frontkameraer er ofte litt glemt når det gjelder kvalitet. Samsung er opptatt av å endre denne oppfatningen, er har derfor funnet plass til to linser i «skjermhullet», riktignok bare på toppmodellen, S10+.

Selfielinsen tar bilder i 10 megapiksler, mens den sekundære linsen brukes til dybdemåling, og har en 8 megapiksel-sensor.

Hovedkameraet tar veldig flotte selfies – det ivaretar naturlig hudfarge og har god hvitbalanse, ifølge tester som allerede er publisert.

Den andre linsen er behjelpelig med bakgrunnseffekter. Såkalte «bokeh»-effekter, der bakgrunnen gjøres uklar, fungerer overraskende bra, og programvaren gjør det også mulig å etterjustere disse med diverse spesialeffekter. For eksempel kan ansiktet være i farger, mens bakgrunnen gjøres svart hvit. Disse effektene kan aktiveres mens du tar bildet, eller i etterkant.

4: Den beste videokvaliteten

Til slutt: Videokvalitet. Her har også S10 et par godbiter å by på. Du kan selvsagt filme i sylskarp kvalitet i 4K-oppløsning, og nå har kameraene også støtte for ytterligere forbedringer av kontrast og lysstyrke takket være HDR. Dette kan åpne for noen virkelig nydelige ferieopptak. Du kan også bruke frontkamera til 4K-opptak.

Hvis du begrenser opptakskvaliteten til HD, kan du filme i enda rikere HDR10+-modus, som inkluderer dynamisk metadata i opptakene.

En annen kul funksjon er bildestabilisering i video. Denne fungerer ikke ulikt den avanserte stabiliseringen i actionkameraet GoPro Hero 7, og jevner ut risting og andre ustabiliteter. Du kan riktignok ikke filme i 4K når du bruker denne modusen, men utover dette er resultatene veldig lovende.

Det er også greit å huske at alt dette innholdet, enter det er bilder eller filmer, kan nytes på markedets beste skjerm, som testet av DisplayMate.

Til toppen