×
Annonsørinnhold for

Er du redd for å miste bildene dine når du bytter mobil? Det trenger du ikke være

  • VG PARTNERSTUDIO Dette innholdet er skrevet av VG Partnerstudio. VGs journalister og redaksjon, inkludert Tek.no, er ikke involvert i produksjonen.

Nye, spennende mobiler lanseres jevnlig. La oss si den splitter nye Samsung Galaxy Note 10. La oss si at du får lyst til å anskaffe deg en slik godbit, men føler deg relativt låst til en annen mobilplattform eller en annen produsent. Kanskje er den gamle telefonen din full av bilder og videoer fra et utall ferieturer og andre opplevelser, og det frister lite å styre med å overføre alt dette til en ny telefon.

Heldigvis kan det gjøres veldig enkelt.

Du kan overføre data til en Samsung-telefon fra en rekke andre plattformer. Foto: DeltaV

Samsung har nemlig en app som heter Smart Switch, og som gjør prosessen med å importere data fra en annen telefon utrolig enkel.

Så, den dagen du setter opp din nye Note 10, eller en annen Samsung-telefon, og vil ha med bilder, apper, kontakter og dokumenter fra for eksempel en iOS-enhet, er det utrolig lett å gjennomføre. Her er noen tips for å gjøre det så enkelt som mulig:

1: Få med deg alle data

Det er faktisk bare å starte Smart Switch-appen på den nye mobilen. Det første spørsmålet du får opp er om du vil hente data fra en annen telefon, eller sende data fra Samsung-telefonen til en annen enhet. Vi velger selvsagt import av data.

Det neste steget er å velge om du vil importere data ved hjelp av kabel direkte koblet til den gamle telefonen, eller trådløst. 

Til slutt må du bare velge operativsystemet du vil importere fra - Android, iOS eller Windows Phone.

All informasjon om importerte bilder blir tatt vare på. Foto: DeltaV

Om du velger å importere data trådløst, må du også logge deg inn på den relevante skytjenesten. For eksempel iCloud. Deretter skannes det etter dokumenter, bilder og annen informasjon, og du får i etterkant mulighet til å velge hva slags innhold du ønsker å laste ned til Samsung-enheten. Og da er jobben gjort - filene blir hentet til Samsung-telefonen, bildene får med seg geolokasjon-data og annen relevant info, og opplevelsen er veldig sømløs.

Det eneste som er viktig å huske på, er at om du har mange bilder og videoer liggende på den gamle telefonen, kan det ta en del timer å laste de ned trådløst.

Velger du å laste med apper, laster Smart Switch tilsvarende applikasjoner som de du hadde på iOS, fra Googles nettbutikk.

Smart Switch fungerer også like bra som ren backup-løsning. Har du mistet eller fått frastjålet en eldre Samsung-telefon, kan du laste ned data til ny telefon fra skytjenesten Samsung Cloud. Backup-filene kan også lagres på en PC, og overføres tilbake til en telefon via Smart Switch på PC.

2: Husk gode sikkerhetsvaner

Samsungs nettsky-løsning lar deg beskytte en mistet mobil og utføre svært mange andre funksjoner.

Det å ta backup av det verdifulle innholdet på en telefon er tross alt essensielt. Selv den mest forsiktige kan oppleve å få telefonen stjålet eller mistet. Samsung Cloud-løsningen lagrer automatisk backup av telefonen, inkludert bilder og annet innhold. 

Også sensitive data, som passord, blir tatt vare på i en egen tjeneste, kalt Samsung Pass. Når du opprettet en ny telefon eller logger inn på tjenester knyttet til Samsung, trenger du da bare å logge deg inn med ultrasonisk fingeravtrykkleser, uten å måtte huske passord.

Om det verste skjer, og telefonen blir borte, betyr det ikke at alt håp er ute. Det finnes nemlig mange måter å redde enheten eller data på:

3: Pass på telefonen fra nettskyen

Er du usikker på hvor telefonen er, er det mulig å få den til å lage en lyd gjennom Find My Mobile-tjenesten, selv om den er på lydløs. Du kan også låse den og få den til å vise en beskjed til den som eventuelt måtte finne enheten.

Det er selvsagt også mulig å se lokasjonen til mobilen, fjernslette den og ta backup av data. Andre nyttige funksjoner er mulighet til å låse opp telefonen, sette på strømsparing, eller se hvem som har ringt og sendt meldinger til enheten.

Et betydelig sikkerhetsproblem er også oppringinger fra diverse spam-numre. Og selv om du er en sikkerhetsbevisst bruker, er ukjente anrop gjerne en plage som forstyrrer i hverdagen. Én løsning for å redusere problematikken er en app som heter Smart Call, som kan fortelle deg hvem som ringer om du ikke har nummeret lagret, eller om det er mistanke om spam. Du kan også rapportere mistenkelige og uønskede nummere gjennom denne applikasjonen.

Med gode rutiner for backup og muligheter til å fjernstyre telefonen din, er du altså ganske sikret, selv om uhellet skulle være ute.

Til toppen