×
Annonsørinnhold for
Én hvit boks er nøkkelen til å styre hele det smarte hjemmet ditt
Annonsørinnhold

Én hvit boks er nøkkelen til å styre hele det smarte hjemmet ditt

  • VG PARTNERSTUDIO Dette innholdet er skrevet av VG Partnerstudio. VGs journalister og redaksjon, inkludert Tek.no, er ikke involvert i produksjonen.

Smarte enheter er stadig mer utbredt i hjemmene våre.

Kameraer, smarte lys, smarte låser, termostater og lignende løsninger er ikke lenger forbeholdt entusiaster. Det er noe flere av oss investerer i for å gjøre hverdagslivet lettere.

Det er likevel fortsatt en utfordring å få alt sammen til å spille på lag, da det finnes konkurrerende standarder og løsninger som ikke er helt kompatible med hverandre.

Heldigvis finnes det én løsning som kan få alle dine smarte enheter til å snakke effektivt sammen.

– Det finnes to utbredte språk der ute som får smarte enheter til å kommunisere. Det er Zigbee og Z-Wave. Samsung SmartThings støtter begge språkene, noe som betyr at du kan styre stort sett alle oppkoblede produkter på markedet med én app og én boks. Uansett hvem som produserer disse enhetene, sier Daniel Kvalheim i Samsung.

Fungerer med alt

Dette er boksen som kobler seg opp og synkroniserer alle mulige smarte enheter.

La oss si at du allerede har skaffet deg smarte lyspærer eller bevegelsessensor fra Philips, røykvarsler fra Fibaro, eller sensorer fra Ikea. Alt dette kan nå koordineres via en Samsung-løsning, der boksen SmartThings Hub er sentralen. Det er denne som kobler sammen alle de smarte tingene i hjemmet, over de tilgjengelige trådløse protokollene.

I tillegg til at SmartThings Hub støtter hundrevis av tredjeparts-enheter, er det også fullt mulig å skaffe seg et bredt spekter av Samsungs egne produkter for smarte hjem. 

– Vi har egne sensorer som er veldig enkle å sette opp. For eksempel bevegelsessensor som gir deg beskjed så fort den oppdager bevegelse, eller en smart strømplugg som kan gjøre dine gamle panelovner litt mer moderne, siden du kan fjernstyre når de skrur seg av og på.

– Vi har også en vindussensor som registrerer bevegelse, kontakt og temperatur, kalt Multi-purpose sensor. Den kan for eksempel synkroniseres med klimaanlegg slik at anlegget skrur seg av når vinduet er åpent. Du kan også installere et sikkerhetskamera som kun viser konturer til personene i rommet, for å ivareta personvern. Med smart AI kan sensoren forstå forskjellen mellom husdyr og mennesker, og kun reagere om noen for eksempel faller om og skader seg. 24 timers nettsky-backup er også inkludert, forteller Daniel Kvalheim.

Støtter alle plattformer

Det er enkelt å sette opp spesifikke aktiviteter i SmartThings-appen.

Uansett hva slags smarte produkter som kobles sammen med SmartThings, styres disse fra en app. Appen krever ikke at du er en Samsung-bruker, og finnes både til Android og iOS. 

– Applikasjonen gjør det ekstremt enkelt å legge til automatisering. Det er veldig lett å programmere enheter til å gjøre spesifikke ting: Hvis døren til stua blir åpnet, skal bestemte personer varsles. Hvis bevegelsessensoren aktiveres innen en viss tidsperiode, vil lysene i gangen skru seg på, for eksempel. Eller når du står opp på morgenen, kan kaffemaskinen automatisk komme i gang.

Denne funksjonaliteten fungerer uansett hva slags mobil og operativsystem du bruker. Men om man har en Samsung-telefon, blir appens funksjonalitet bedre integrert i selve grensesnittet, med enda lettere tilgang til å sette opp grupper, få opp varslinger eller sette opp funksjoner.

– I motsetning til andre løsninger er SmartThings helt åpent og snakker begge språkene, samt støtter majoriteten av plattformene, sier Daniel Kvalheim.

Styr hjemmet fra kjøleskapet

Skjermen på kjøleskapet kan brukes som fullstendig hjemmesentral.

Det finnes likevel fordeler med å investere i Samsung-universet i en større skala. Selskapet har tross alt et bredt spekter av produkter til hjemmet, ikke minst hvitevarer.

– SmartThings-konseptet omfatter også hvordan våre egne produkter snakker sammen. Du kan for eksempel knytte opp det smarte kjøleskapet opp mot TVen, slik at du kan se på fotballkamp på kjøleskapets skjerm. Du kan få varsling på klokken din når middagen eller vasken er klar.

Det er mange flere muligheter til å koble sammen hvitevarer enn det. På kjøleskapsmodellen Family Hub finnes det altså en skjerm som er sentralen i det sammenkoblede universet. Fra skjermen får du opp full funksjonalitet til alt det smarte utstyret du har, enten det er robotstøvsuger, kamera, eller termostat. Du kan også like gjerne velge å få diskrete varslinger rett på Samsung-TVen din.

Alt dette får du også gjort via en app på telefonen din, så lenge du er pålogget med Samsung-konto.

Potensialet er virkelig stort, enten det gjelder fjernstyring og overvåking av matlaging, sniktitt inn i kjøleskapet med kamera, eller full oversikt over alle sikkerhetsfunksjoner i hjemmet, lys, varme og strøm.

– Tilkoblede, smarte hjem er noe folk har snakket om i alle år, men det har ikke vært enkelt å få det til å fungere. Nå er det her, og det er superenkelt å få ting til å snakke sammen, avslutter Daniel Kvalheim.

Til toppen