×
Annonsørinnhold for
Samsung Galaxy A50 er en telefon som gir svært mye for pengene.
Annonsørinnhold
Samsung Galaxy A50 er en telefon som gir svært mye for pengene. (Tron Hogvold)

Du må ikke tømme kontoen for å få en toppmoderne mobil

  • VG PARTNERSTUDIO Dette innholdet er skrevet av VG Partnerstudio. VGs journalister og redaksjon, inkludert Tek.no, er ikke involvert i produksjonen.

Unge brukere, la oss kalle dem for generasjon Z, driver gjerne innovasjonen når det gjelder mobilbruken i dag. Det er stort sett de som tar i bruk nye apper, nye tjenester og nye måter å benytte mobiltelefonene sine på.

Det er tydelig at disse brukerne ønsker å dele alt som kan deles, og de vil gjøre det mye. Det er ikke lenger nok å sende en selfie en gang i blant, eller å legge ut statiske bilder på sosiale medier.

Innholdet skal være levende og umiddelbart. Unge brukere vil sende videosnutter på Snap fremfor å skrive en melding, og de vil dele mest mulig av livet sitt på Instagram Stories eller andre tjenester der ting kan sendes live. Det skal være autentisk fremfor et idealisert bilde av virkeligheten.

For å kunne dele dette ærlige, levende innholdet, trenger man mobiltelefoner som har gode kameraer, bra batterilevetid og gode skjermer, men samtidig ikke koster allverden - unge brukere har jo ikke alltid råd eller lyst på flaggskip til over 10.000 kroner.

– Galaxy A-serien til Samsung er telefonene som fyller dette behovet. De er rimelig priset, og det som skiller modellene er først og fremst skjermstørrelse, batterikapasitet og fingeravtrykksløsning. Fellestrekket er at alle har store, gode skjermer og gode kameraer til en veldig god pris, forteller Daniel Kvalheim i Samsung Norge.

Samtidig presiserer han at A-serien er der Samsung gjerne tester sine innovasjoner og nyskapende funksjoner. Det er ikke bare flaggskipene som får de nyeste funksjonene først.

Hans anbefalinger med tanke på hvilke modeller i A-serien som er relevante for nye kjøpere er i hovedsak basert på hva slags budsjett man har, og hva slags behov:

1: Allround-modellene for de fleste

A50 står ikke tilbake for mye dyrere telefoner når det gjelder funksjonalitet og design. Foto: Tron Hogvold

– Samsung Galaxy A50 er mest sannsynlig den telefonen som vil passe for de aller fleste, forteller Daniel Kvalheim.

Den har nemlig spesifikasjoner som virkelig ikke står tilbake for mye dyrere modeller, den fremstår svært moderne, med et veldig tidsriktig design. Den koster 3790 kroner.

Neste hele fronten på telefonen er skjerm, med unntak av en svært liten «busslomme» med frontkamera. Skjermen er 6.4 tommer stor og bruker AMOLED-teknologi for best mulig fargegjengivelse. Designmessig holder telefonen altså følge med langt dyrere toppmodeller.

Det samme gjelder de fleste andre funksjoner: A50 har blant annet tre kameraobjektiver med vanlig kamera, dybdekamera og ultravidvinkelkamera med 123 graders vinkel.

Den har også fingeravtrykkleser bygd inn i skjermen, riktignok er den av den mer tradisjonelle optiske typen, ikke den sikrere ultrasoniske typen som flaggskip-modellen Galaxy S10 har.

– A50 har også et veldig stort batteri, på 4,000 mAh. Det sørger for en skikkelig bra levetid, sier Kvalheim. 

Om man ønsker en telefon i samme prisklasse som byr på enda litt mer, er A70-modellen også et godt alternativ. Den har de samme grunnleggende spesifikasjonene, men skjermen er større: 6.7 tommer. Samtidig har A70 det største batteriet til Samsung noensinne, på hele 4,500 mAh. Dette betyr en virkelig solid levetid.

– A70 har det største batteriet til Samsung og støtter samtidig enda raskere superlading med 25W-lader i esken. Det betyr at dette er vår mest batterieffektive telefon, påpeker Kvalheim.

2: For bilde- og videoentusiaster

Galaxy A80 har en helt unik kameraløsning som sørger for samme bildekvalitet foran og bak.

Den mest avanserte telefonen i A-serien har betegnelsen A80, og følger i stor grad spesifikasjonene til A50-versjonen: Stor AMOLED-skjerm, moderne design, fingeravtrykkleser i skjermen og romslig batteri.

Den har imidlertid én skikkelig godbit som virkelig skiller telefonen fra mengden, nemlig et kameraoppsett som skyves opp fra telefonen og snus rundt når du skal ta en selfie. Dette betyr at du får den samme kamerakvaliteten når du skal ta bilder av noen andre, som når du skal ta bilder av deg selv.

Kameramodulen består av de etter hvert vanlige tre objektivene, der hovedlinsen tar bilder i skarpe 48 megapiksler, mens ultravidvinkel-linsen tar 8 megapikselbilder i 123 graders bildevinkel. I tillegg kommer et 3D dybdekamera (såkalt time of flight-sensor) som blant annet kan brukes til avanserte portrett-effekter.

Modulen skyves altså opp fra telefonen når du skal ta en selfie, og kameramodulen roterer automatisk. Det vil si at du får akkurat de samme bildemulighetene, med høy oppløsning på bildene, vidvinkel og dybdesensor, når du skal ta selvportrett.

– Denne løsningen har flere fordeler: Ikke bare får du tilgang til de samme kameraene foran og bak, men den eliminerer også alle forstyrrelser fra skjermen. Det er ingen «busslomme» og fingeravtrykkleseren er bygd inn i skjermen, sier Daniel Kvalheim.

3: For de mest budsjettbevisste

 

Selv om du ønsker å bruke minimalt med penger, kan du fortsatt få telefoner i A-serien som gir svært mye for pengene. A40- og A20-variantene koster rundt 2000 kroner, og byr på funksjoner som er gode nok for veldig mange.

– Galaxy A40 har en 5.9 tommers AMOLED-skjerm med en liten «busslomme», to kameraobjektiver med vanlig vidvinkel og ultravidvinkel på 123 grader, samt fingeravtrykkleser på baksiden, forteller Daniel Kvalheim.

Han presiserer at det også er mange eldre brukere som setter pris på A-serien med sine store og tydelige skjermer, der det også kan settes opp tekstzoom eller en spesiell modus kalt Easy Mode, som er ekstremt enkel å bruke for mindre erfarne brukere.

– Alle modeller i A-serien har ellers den nyeste programvaren, med One UI-grensesnittet og Android Pie-operativsystemet, slik at all funksjonalitet støttes rett ut av boksen. Disse telefonene har spesifikasjoner som bare for ett år siden ville vært utenkelige i denne prisklassen, avslutter Daniel Kvalheim.

Til toppen