×
Annonsørinnhold for
Erik Midtgaard i Power har flere gode julegaveforslag, spesielt når det gjelder mobiler og smartklokker
Annonsørinnhold
Erik Midtgaard i Power har flere gode julegaveforslag, spesielt når det gjelder mobiler og smartklokker (Foto: Delta V)

Dette er de beste teknogavene til hele familien


  • VG PARTNERSTUDIO Dette innholdet er skrevet av VG Partnerstudio. VGs journalister og redaksjon, inkludert Tek.no, er ikke involvert i produksjonen.

Teknologiske dingser er noe av det mest praktiske du kan gi i gave. Hvem liker ikke å få nye gadgets, tross alt? Men utvalget er stort, og det kan være vanskelig å gi akkurat den riktige dingsen til den riktige personen.

Usikker på hva du skal kjøpe i julegave? Send spørsmål til POWER-ekspertene:

Klikk her for å stille ditt spørsmål »

Sammen med kategorisjefene Erik Midtgaard og Vegard Andre Mosserud Berg i Power har vi gått gjennom flere av de mest aktuelle gavekategoriene i år. Og det er klart at det er en del produkter som tydelig peker seg ut som gode gavetips:

#1: Smarthøyttalere

– Populariteten av smarte høyttalere har skutt i været etter at Google Assistant kom, og nå støttes også norsk tale. Det er flere og flere produkter som implementerer tale, og det er praktisk å bruke stemmen mens man lager mat, støvsuger eller utfører andre oppgaver. Googles løsning gjør ekstremt mye, du kan legge til avtaler, lage handlelister, få påminnelser eller nyhetesoppdatering når du står opp. Teknologien utvikler seg jo mer den brukes, så til slutt blir det som å prate med en virtuell venn, sier Vegard Andre Mosserud Berg.

Hans klareste anbefaling er Harman Kardon Citation-høyttalerne. Det er nytenkende produkter som setter lydkvalitet i fokus, samtidig som de ser veldig bra ut. De er dekket i stoff, så de passer veldig bra i stua, sammen med andre møbler.

Harman Kardon Citation

2999,-

Chromecast Audio er også et morsomt produkt, som kan kobles til enheter som ikke er smarte. På denne måten får man tilgang til Google-assistenten uansett, nevner Vegard.

Chromecast Audio

368,-

#2: Smarte klokker

– Smartklokker har tatt et nytt steg i det siste, nå som eSIM-støtten begynner å komme. Det er da enda enklere å gå ut og trene, og legge igjen mobilen hjemme, for eksempel. Du får fortsatt full funksjonalitet, uten å ha med mobilen, sier Erik Midtgaard.

Han peker ut tre modeller som er de perfekte julegavene:

Apple Watch 4 har fått et nytt design som er ganske unikt, og har spennende helsemuligheter. Det er noe veldig mange er opptatt av, og du får et verktøy på armen som gjør det lettere å følge med på helse enn noensinne.

Apple Watch 4

5790,-

Samsung Galaxy Watch gjør at du aldri går glipp av viktige samtaler. Takket være eSIM kan du alltid være oppkoblet mot mobilnettet og prate, sende og ta imot meldinger uten telefonen din. Smartklokken er kompatibel med både Android- og iOS-mobiler.

Samsung Galaxy Watch

3790,-

Fitbit Charge 3 er et praktisk treningsarmbånd som har den perfekte kombinasjonen av design og funksjoner. Appen som følger med og funksjonaliteten er enkle og brukervennlige, ifølge Erik.

Fitbit Charge 3

1499,-

#3: Mobiltelefoner

– Mobil er alltid en fin gave, det begynner å bli virkelig mange gode modeller å velge mellom, så det gjelder bare å tenke på hva man skal bruke telefonen til, sier Erik Midtgaard.

Han foreslår tre modeller:

Huawei Mate 20 Pro er en fantastisk bra telefon. Det er imponerende hvor kjapp den er, hvor bra kamera er og hvor mye funksjoner den har.

Huawei Mate 20 Pro

9490,-

iPhone XR er iPhone-varianten som har alt, i en noe rimeligere innpakning enn de dyrere modellene. Nytt design, og alle de klassiske iPhone-funksjonene samt Apple-økosystemet, er på plass her.

iPhone XR

8690,-

Samsung Galaxy S9 er fortsatt et veldig godt produkt som nå har gått litt ned i pris, men klarer fint å konkurrere med nyere modeller, presiserer Erik.

Samsung Galaxy S9

6990,-

#4: Støydempende hodetelefoner

– Dette er enda en produktkategori som er veldig populær. Markedet har eksplodert den siste tiden, ikke minst siden det er flere aktører på markedet, og prispunktet er stadig lavere, sier Alf Leiseth, produktsjef for lyd og bilde hos Power.

Han trekker altså frem tre høyaktuelle headsett:

Sony 1000-XM3 har svært moderne teknologi, den er best på støykansellering, og har veldig god og klar lyd.

SONY WH-1000XM3

3690,-

JBL E65BT er varianten som kanskje passer mest for de yngre, med bra bass og skikkelig trøkk i lyden. Den finnes også i mange fargevarianter.

JBL E65BT

1990,-

KEF Porsche Space One er derimot perfekt for den mer kresne brukeren, med hifi-tuning på lyden og meget bra dynamikk, sier Alf.

KEF Porsche

2990,-

Vil du ha flere julegavetips? Spør ekspertene i Power:

Til toppen