×
Annonsørinnhold for
Bjørn Anders Gustavsen i Komplett har sansen for årets nye spillbærbare, og gir oss sine anbefalinger.
Annonsørinnhold
Bjørn Anders Gustavsen i Komplett har sansen for årets nye spillbærbare, og gir oss sine anbefalinger. (Foto: Delta V)

Dette bør du vite før du skaffer deg en spill-laptop

Derfor er årets spillbærbare helt rå

  • Delta V Dette innholdet er skrevet av Delta V i samarbeid med VG Partnerstudio. Hverken journalistene i Tek.no eller VG er involvert i produksjonen.

Anbefalte kjøp

Bjørn Anders Gustavsen er Kompletts ekspert på bærbare spill-PCer. Du kan se hans kjøpsanbefalinger nederst i denne artikkelen. Han tar for seg både maskiner i litt rimeligere, og høye prisklasser.

Se anbefalingene »

For PC-spillere er jakten på stadig høyere ytelse ustanselig. Spillene blir mer avanserte og krevende for hver generasjon, og den teknologiske utviklingen bremser ikke. Dette vet produsentene av prosessorer og grafikkbrikker, og grensene for ytelse blir stadig flyttet.

En gang i tiden var det kanskje litt spesielt å investere en spillsentrisk laptop, og man måtte leve med mange kompromisser. Slik er det ikke lenger. I dag finnes det mange spillbærbare som yter bra, har god batterilevetid, og samtidig fremstår som elegante og moderne når det gjelder design og vekt.

– Bærbare spillmaskiner er blitt et fullgodt alternativ til stasjonære løsninger. Stasjonære PC-er gir kanskje større valgfrihet, men hvis du vil ha en maskin med på LAN, er det lite som slår en god spillbærbar, sier Bjørn Anders Gustavsen, som er ansvarlig for laptoper hos Komplett.no. Han har tre grunner til at det er verdt å satse på en ny spill-laptop i år:

#1: Ny, lynrask innmat

 

Den gode nyheten for alle som vurderer å investere i en spillbærbar i år, er at Intels nye Coffee Lake H-brikker er en glimrende nyvinning som sørger for enda bedre ytelse og flere andre fordeler.

Coffee Lake H er laptop-versjonen av Coffee Lake-brikken, som betegnes som Intels åttendegenerasjon-prosessor.

– Coffee Lake H har flere transistorer, som gjør den mye raskere. Ifølge Intel skal de nye brikkene være rundt 30 prosent raskere sammenlignet med forrige generasjon. De er en kraftpakke uten like, forteller Bjørn Anders.

Han forklarer at det er den første prosessorserien for bærbare som har opptil seks kjerner og 12 tråder. Selv de rimeligste prosessorene i denne generasjonen har åtte tråder, ikke fire, som tidligere.

– Det blir, kort fortalt, som å ha en desktop-prosessor i en bærbar, bare mye mer strømgjerrig, sier Bjørn Anders.

#2: Kraftigere enn noensinne

 

Det betyr at ytelsen i spill er enda bedre enn før. Funksjoner som videoredigering i 4K og 3D-animering vil også tjene på de nye brikkene. Det er gjerne slik at spillbærbare også er populære hos en del profesjonelle brukere, som driver med veldig tunge arbeidsoppgaver.

– Det unike med den nye prosessorfamilien er at den inneholder også en Core i9-brikke, for første gang i den bærbare verdenen. I tillegg til denne, kommer det også de mer tradisjonelle i3-, i5- og i7-variantene. Det betyr at det finnes prosessorer i forskjellige prisklasser, tilpasset forskjellige behov, sier Bjørn Anders.

i9-brikken er svært kraftig, og dermed er prisen på PC-ene med brikken også svært høy. Du må imidlertid ikke tømme lommeboka, fordi det brede spekteret av laptop-modeller med Coffee Lake H lover god ytelse uansett prisklasse, og Bjørn Anders har flere forslag til maskiner som utnytter mulighetene til den nye brikken.

#3: Mer variert design

PC-ene han anbefaler har også fått utvendige oppfriskninger. De har flotte skjermer, solide tastaturer, bedre kjøleløsninger og mer strømgjerrige komponenter. Han presiserer likevel at man ikke kan forvente like bra batterilevetid som mer tradisjonelle arbeidsbærbare.

– Det er viktig å huske at spilllaptoper gjør seg best tilkoblet til strøm. Går de på batteri, vil ytelsen blir noe redusert, samtidig som batteriet tappes raskt under spilling eller andre krevende applikasjoner. 

Disse modellene anbefaler Bjørn Anders:

De rimeligere maskinene

Som en rimelig inngangsmaskin anbefaler Bjørn Anders Acers Nitro 5. Det er en laptop som leverer solid «allround»-ytelse, og har plass til en skikkelig, dedikert grafikkbrikke. Nemlig Nvidia GTX 1050.

Sjekk Acer Nitro 5 hos Komplett »

 

Acers Predator Helios 300 er en dyrere løsning, men som fortsatt ligger på den hyggeligere enden av prisskalaen. Her snakker vi stor 17 tommers skjerm, kraftig prosessor og grafikkbrikke.

Les om Acer Predator Helios 300 hos Komplett »

Entusiast-maskinene

De to råtass-maskinene Bjørn Anders vil trekke frem er Acer Helios 500 og MSI GS 65.

Helios 500 er et monster av en spillmaskin, med en skjerm som har en frekvens på hele 144 Hz, svært kraftige grafikkort, SSD, harddisk og mye RAM. Ikke minst er dette også den første maskinen som kan konfigureres med en i9-prosessor.

Se Acer Predator Helios 500 hos Komplett »

 

MSI GS 65 utmerker seg med et mer minimalistisk, moderne design. Blant annet har maskinen svært tynne rammer rundt skjermen, og faktisk de tynneste for en skjem med 144 Hz-frekvens. Utover det har GS 65 naturligvis en veldig solid ytelse.

Sjekk MSI GS 65 hos Komplett »

Sjekk hele utvalget av 8. generasjonsmaskiner hos Komplett »

Til toppen