Tek.no

Annonselenker

Dette er mannen som finner de sprøeste dingsene på CES

Der bestemmer han hvilke av dem som kommer til Norge.

5 Jan 2017 07:52

Gadgets, dingser, duppeditter. Kjært barn har mange navn, men er det en ting det er lite tvil om, så er det at nordmenn elsker de. Nordmenn er faktisk på toppen etter hvor mye penger vi bruker på teknologi, og perioden før jul og etter nyttår er et absolutt høydepunktet.

Vi kjøper mye stort, og mye smått. Fra droner og treningsklokker til nettbrett og hodesett. For det vi lenge har sett på som en typisk gadget; billige plastdingser du fort glemmer, betyr noe helt annet for folk flest i dag.

– Gadgets er i dag produkter som gir en genuin nytteverdi. Det handler om sikkerhet og overvåkning av hjemmet, løsninger med GPS som passer på barna, trening og helsen til hver og en av oss, forteller Thomas Tønsberg, kategorisjef i Expert.

Stadig villere dingser

Og det er absolutt mye moro å hente i dingse-verdenen. Messer som CES i Las Vegas er gjerne en kilde til inspirasjon for hva slags elleville duppeditter butikk-kjeder skal ta inn i sortimentet.

– Det kan være produkter som roboter som vasker vinduer, overvåkningsroboter eller snodig mobiltilbehør, sier Tønsberg.

Et fellestrekk i gadget-verdenen er at nesten alt skal kobles til Internett. Det henger sammen med en av de store megatrendene som nå bruser; Internet of Things. I årene som kommer vil flere enheter hjemme være koblet på nett, og forbrukere forventer i større grad å kunne starte vaskemaskinen på vei hjem fra jobb, spille musikk trådløs i alle rom eller få badevekten til å snakke med treningsarmbåndet.

– Passer den norske livsstilen

Gadget-guru: Thomas Tønsberg, kategorisjef i Expert, forsyner nordmenn med det nyeste av gadgets.

Akkurat hva en «gadget» derfor er, er litt vanskelig å definere. Alle har forskjellig oppfatning av ordet. Fra å handle om en liten og underholdende dings av plast, til treningsprodukter, smarte lamper og ikke minst tilbehør til PC-er, hvitevarer og brunevarer.

– Vi i Norden kjøper veldig mye elektronikk, men når vi investerer i teknologi så glemmer vi fort at tilbehør til en hundrelapp eller to er med på å vesentlig øke verdien av det opprinnelige produktet. Gadgets og tilbehør sørger for at teknologien får et vesentlig bredere bruksområde, sier han.

Som eksempler nevner han såpass grunnleggende ting som beskyttelse til nettbrettet, eller skjermbeskyttere til smartmobilen.

– Dette er produkter som passer godt med den norske livsstilen. Gadgets sørger for at mobilen er trygg når man skal ut og løpe, eller skal på båten. Vi lever i et samfunn der folk er villige til å kjøpe mye for å øke nytteverdien av produktene, eller kjøpe ting som de rett og slett synes er moro, forteller Thomas.

Smartere og mer praktisk

Det er samtidig klart at mange av disse gadgetene gjør mer enn å bare være morsomme. Det er stadig mer fokus på trygghet, sikkerhet og genuin nytteverdi, og det er ofte små, kreative selskaper som har de beste ideene. Det er ikke minst en god grunn til å oppsøke CES-messen:

– Det er overraskende hvor spennende det kan være å ta pulsen på oppstart-miljøet. Det er så mye spennende og kreativt som vises frem, og så mye som passer inn i universet vårt. Salget av dingser går bare oppover, og utover året kommer du til å se mye mer av det i Expert-butikken, avslutter Thomas Tønsberg.

annonse