Tek.no

Annonselenker

Elsker du te? Da trenger du denne «smart»-dingsen. Kanskje.

Noe så enkelt som å koke vann kan gjøres vanskelig.

TU Story Labs
Expert
10 Jan 2017 06:00

Å tilberede en perfekt kopp med deilig, varm te er en kunst. En vitenskap. Det holder absolutt ikke å, la oss si, sette en tepose inn i koppen og fylle på med kokende vann.

Ifølge det franske selskapet 42tea er det nødvendig med en liten digital kube, som i essensen er en smart sensor. Denne sensoren forteller oss når vannet er varmt nok for spesifikke typer te.

Det er nemlig slik at forskjellige te-typer krever forskjellig temperatur på vannet, ellers risikerer man å få en bitter ettersmak, hevder ekspertene.

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Elsker du te? Da trenger du denne «smart»-dingsen. Kanskje.

Løsningen baserer seg naturligvis på en app. Der fører du inn hva slags te du vil lage, og appen forteller da hvor mye vann må kokes opp. Før du koker vannet, legger du sensoren i kokeren. Kuben kjenner temperaturen, og gir beskjed når vannet er varmt nok for den ønskede te-varianten.

Når du har helt over vannet, måler sensoren hvor lang tid du må bruke på at te-bladene trekker. Det er tross alt en forbrytelse å drikke teen før den er ordentlig klar.

Dette er nøkkelen til god te, visstnok.
TU Story Labs

Du får også med en base av tre, som man kan sette kuben i. Den kan faktisk også brukes til oppbevaring av te.

Den lille sensor-kuben vil koste rundt 500 kroner når den kommer i butikkene en gang i løpet av året. Det er vel ikke for mye å forlange fra de virkelige te-kjennerne?

annonse

Les også