Tek.no

Annonselenker

Derfor har de nye smartkjøleskapene en gedigen skjerm

Bank på, så får du se hva som skjuler seg på innsiden.

6 Jan 2017 13:00

CES-messen her i Las Vegas er et myldreplass for produsenter som vil viser frem årets toppmodeller og den nyeste teknologien til teknologisultne mennesker verden over. I blant kan det virke litt overveldende, men etterhvert som teknologien modner vil den tilpasses og bli tilgjengelig selv på modellene med lavere pris.

Hvitevarer er ikke et unntak, og i år har det vært spesielt synlig at kjøleskapet ditt står ovenfor en solid oppgradering. Den største nyheten kommer fra LG, som har gått «all in».

Deres nye smartkjøleskap LG Smart InstaView kommer med et eget operativsystem, en 29-tommers berøringskjerm og en avansert taleassistent som kan bestille nye dagligvarer for deg.

Skjermen lar deg gjøre det meste fra å justere temperaturen i de forskjellige rommene, til å få oppskrifter eller styre handlelisten med din egen stemme. Talekommandoer forstår kjøleskapet takket være Amazon Alexa, en av de mest populære og smarteste digitale assistentene på markedet i dag.

Bank på og se hva som skjuler seg på innsiden

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Derfor har de nye smartkjøleskapene en gedigen skjerm

En annen fiffig funksjon ved de nye kjøleskapene er at du rett og slett kan banke på skjermen, og så blir den gjennomsiktig. Da kan du se hva du har, uten å åpne døren og slippe ut kulden. Som et alternativ har kjøleskapet også et kraftig kamera på innsiden, som lar deg se innholdet via telefonen din, selv om du ikke er hjemme.

Med taleassistenten Alexa integrert er det få grenser for hva du kan få kjøleskapet til å gjøre. Alexa kan mer enn 6000 ting i dag, blir stadig smartere og er faktisk i stand til å kontrollere et helt smarthjem.

Direkte på kjøleskapet kan du få oppskrifter, starte timere eller planlegge dagens middag, alt uten å berøre skjermen. Foreløpig er det kun i USA det blir mulig å la Alexa bestille nye dagligvarer, da dette skjer direkte fra Amazon.

Smart InstaView kommer i flere varianter, med både vanlig fryser eller kjøleskuffer du kan regulere temperaturen til individuelt. Innebygget i operativsystemet er det også en funksjon som lar deg holde styr på utløpsdatoen til dagligvarene dine, slik at du rekker å kjøpe nye før de går ut på dato.

Samsung gjør storsatsning

Samsung ligger heller ikke på latsiden. Som LG har de sin egen satsning der de søker å gjøre nettopp kjøleskapet til et smart senter for familielivet. I fjor avduket de sitt råeste kjøleskap under navnet Family Hub, og i år har de vist frem en betydelig oppdatert utgave og hele 10 nye modeller.

Den 21,5 tommer store skjermen gir deg nå tilgang til et rikt spekter av applikasjoner som egner seg godt for familiekjøkkenet. Via en notatfunksjon kan man legge igjen beskjeder til resten av familien. I tillegg har det kommet på plass en helt ny handleliste-funksjon og et bredt spekter av oppskrifter spesielt tilpasset at gjerne jobber med maten et stykke unna kjøleskapet. Skriften er større, og om du vil kan du få den opplest.

Også Samsung har rustet det smarte kjøleskapet med kameraer på innsiden, som tar et nytt bilde av innholdet hver gang du lukker døren. Det lar deg holde oversikt over hva du har både direkte på kjøleskapet, eller via en app på mobilen.

Det vi har sett fra de to kjempene i bransjen er trolig bare den spede begynnelsen. Målet er å sørge for at det smarte kjøleskapet gjør hverdagen litt enklere, mer praktisk og mer leken, og de er begge godt på vei.

annonse

Les også