Tek.no

Annonselenker

Alltid hatt lyst til å skanne alt søppelet ditt? Ikke vi heller

Ikke alle smarte dingser er direkte nyttig.

8 Jan 2017 06:00

Du har sikkert hørt det allerede; «alt» i huset ditt skal kobles til Internett, fra kjøleskapet og vaskemaskinen til dørlåsen og lyspærene. Smarte hus er på full fart inn og vil gjøre hverdagen vår lettere og mer behagelig. Denne megatrenden preger også den pågående CES-messen, der produsentene av smarte løsninger for hjemmet står på rekke og rad.

Vi er imidlertid litt usikker på akkurat hvor mange som vil ha nytte av Genican, en dings du fester fast på innsiden av søpplebøttene dine som skal skanne strekkoden til alt du kaster. Du hørte riktig; alt.

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Alltid hatt lyst til å skanne alt søppelet ditt? Ikke vi heller

Så hvorfor skal du skanne søppla di? Når Genican skanner varene dine legger den den automatisk til i en liten handleliste, slik at du vet hva du har gått tom for i kjøleskapet.

Vi har vel alle sett hvor mye en kassaarbeider på matbutikken ofte må streve for å få lest av strekkoden til helt nye varer, så det kan bli en interessant øvelse å gjøre dette i praksis med søppel.

Hvordan det skal gå med det fettete papiret fra smørpakken du har brukt de siste ukene på å krølle gjentatte ganger, og egentlig bare ønsker å aggressivt måke ned i bøtta fort som bare det, er usikkert. Eller pølsepakka halvfull av pølsesaft, for den saks skyld, men det har faktiks produsenten tenkt litt på. Dingsen er nemlig pølsevanntett, men kliss og søl vil det utvilsomt bli.

Akkurat hva du gjør med varer som ikke har en strekkode har faktisk produsenten også en løsning på. Du kan nemlig snakke til strekkode-leseren og for eksempel si «apples». Da blir lydfila av at du sier «apples» lagt til slik at du kan lytte til denne i butikken.

Nøkkelen til smarte hjem er at du egentlig ikke skal trenge å forholde deg så mye til teknologien. Derfor har de store produsentene som LG og Samsung i større grad satset på å bygge teknologi direkte inn i kjøleskapet som enkelt lar deg holde oversikt over hvor mye melk, pålegg og middagsmat du har igjen. Både via kameraer, stemmeassistenter og små elektroniske brikker.

annonse

Les også