Tek.no

Annonselenker

Ny PC i 2017? Da må du få med deg disse tre tipsene

Asus
9 Jan 2017 13:00

Bærbare PC-er har en veldig viktig rolle for mange, og de siste årene har det skjedd en rivende utvikling. De byr på langt mer kraft til både spill og jobb, har større skjerm og i dag nesten fjærlette å ta med seg. I tillegg er batteritiden overlegen, selv på kraftpluggene.

CES-messen her i Las Vegas er et fantastisk sted for oss å se trendene for det kommende året. Det er et møtested der alle gigantene innenfor bærbare teknologier presenterer sine ferskeste modeller, fra produsenter til komponentleverandører.

Sammen med Experts PC-ekspert har vi gått rundt på messegulvet og sett hundrevis av nye PC-er som vil komme på markedet i 2017. Basert på det vi har sett gir vi følgende tips til deg som skal kjøpe en ny maskin i 2017:

#1: Ikke la deg lure av skjermstørrelsen
Større skjerm, mindre PC

TU Story Labs

Stadig flere produsenter av bærbare PC-er har begynt å designe maskiner med tynnere rammer rundt skjermen, slik at du får plass til større skjerm i en fysisk mindre PC. Da får du en større skjerm, uten at maskinen i seg selv blir større eller tyngre å ta med seg. Den gamle 13-tommeren har i dag rett og slett blitt en 14-tommer, uten at selve PC-en har vokst.

– Større skjerm i mindre formfaktor vil være en av de tydeligste trendene i 2017, forteller Bjørn Baris Coban, kategori- og innkjøpssjef for data hos Expert.

ZenBook 3 Deluxe fra Asus er et glimrende eksempel på en sånn maskin. Den kommer til våren.

#2: Ta på PC-en før du kjøper den
Nye materialer gir økt kvalitetsfølelse

De fleste bærbare PC-er er gjerne kraftige nok til det meste en ordinær forbruker klarer å utsette dem for, og sånn sett er det nå ikke lenger et skrikende behov etter mer datakraft. Produsentene har derfor satt et langt sterkere fokus på bedre batteri og ikke minst materialkvalitet.

– Jeg forventer og har sett mer innovasjon på materialfronten. Både hvordan plast- og metall overflaten til maskinene er behandlet, hvor lite gjenskinn det er i skjermene og hvor god touchpaden er å bruke. Dette er elementer du må oppleve og bedømme på egenhånd, for du får ikke sett det uten å ta på produktet, sier Bjørn.

Fokuset på materialkvalitet vil også gjelde maskinene med lavest pris. Rådet fra Bjørn er derfor at det i 2017 kan bli spesielt viktig å faktisk ta og føle litt på PC-en selv før du kjøper den. Da kan du kjenne forskjellen som sikrer deg det perfekte kjøpet.

#3: Spillinteressert? Sjekk funksjonene
Flere «fremtidsløsninger» kommer i år!

TU Story Labs

En bærbar PC kan gjøre så mangt på jobb, men ett segment som virkelig har fått fokus fra enda flere produsenter er gamerne. Asus, HP og Acer kommer alle med nye, sterke og spennende gaming-maskiner.

Bjørn er spesielt begeistret for at vi vil se en betydelig oppgradering av skjermer, blant annet med 120 Hz-paneler, bedre innsynsvinkel og G-Sync-teknologien som standard. Disse tre tingene gir alle en vesentlig bedre spillopplevelse og har vært tilgjengelig og prøvd på stasjonære gaming-maskiner i noen år.

Samtidig har teknologimannen Bjørn også veldig tro på at «utvidet virkelighet» vil vokse betydelig i 2017. I motsetning til virtuell virkelighet, der du blir presentert et animert miljø, er utvidet virkelighet avanserte briller som legger digitalt innhold over vår faktiske virkelighet. Microsofts HoloLens er et godt eksempel på dette, og Bjørn forteller at Microsoft vil lisensiere vekk teknologien til andre produsenter, slik at vi vil se flere løsninger på markedet.

– Jeg prøvde HoloLens tidligere i høst, og det var helt fantastisk. Det å spille spill som Minecraft i utvidet virkelighet er noe mange flere bør prøve, sier kategori- og innkjøpssjefen.

Når du først kjøper en gaming-maskin i 2017 bør du derfor se etter «VR-godkjent» PC. Det sikrer deg at den både støtter virtuell virkelighet, og utvidet virkelighet.

annonse
Loading