Zune spiller ikke lovlig musikk

Alternativ tekst mangler

Det viser seg nå at Microsofts Zune-spiller ikke vil kunne spille musikk som er kjøpt lovlig i musikkbutikker på nettet, mens de som piratkopierer kan nyte Zune fullt ut.

Årsaken til problemet er at Microsoft har introdusert en ny utgave av kopibeskyttelsessystemet sitt, "Plays For Sure". Denne utgaven vil ikke være bakoverkompatibel med tidligere versjoner, og Zune klarer derfor ikke å spille av lovlig kjøpte wma- og wmv-filer.

Alternativ tekst mangler

Dette setter "Plays For Sure"-utsagnet på hodet. "Plays For Sure" skal være et bevis på at du har kjøpt filen lovlig, og at musikken helt sikkert kan spilles av på musikkspillere med samme logo påstemplet. Nå må de som har kjøpt slik musikk seile sin egen sjø, mens de som piratkopierer belønnes.

Blant musikkbutikkene som bruker dette formatet finner du for eksempel Napster og de norske musikkbutikkene musikkonline og The24. Musikk du har kjøpt på iTunes vil heller ikke være mulig å spille på Zune.

Tidligere har det vært fullt mulig å fjerne kopibeskyttelsen, men dette er per definisjon ulovlig i USA. I Norge har vi ingen lov mot dette.

(Kilder: Theinquirer.org)

Kommentarer (28)

Forsiden akkurat nå

Til toppen