ZigBee kan erstatte Blåtann

ZigBee er basert på IEEE 802.15.4-standarden. Teknologien utvikles av "The ZigBee Alliance", som har mer enn 100 bedrifter som medlemmer. Det settes nå som mål å ha spesifikasjonen fullstendig klar før årets slutt, noe som ble bekreftet på WiCon-konferransen tidligere denne uken.

Originalt ble ZigBee utviklet for hjemmenettverk, men kan vise seg å bli en farlig konkurrent til Blåtann dersom tilstrekkelig antall produsenter "tenner" på standarden.

ZigBee har sine klare fordeler med tanke på strømforbruk og kostandseffektivitet. Den kan eksempelvis integreres i sensorer som fanger målepunkter hvert 5. minutt der enheten kan være operativ i flere år med bare ett enkelt batteri.

Etterhvert vil vi kanskje også se at ZigBee likestilles med Blåtann på bærbare datamaskiner i form av trådløs mus og tastatur. Den største gulroten for systemintegratører er nok påstanden som sier at kostnadene kan halveres sammenlignet med Blåtann.

Man har også bygget inn 128-bits AES kryptering og en del andre sikkerhetsfinesser for at standarden skal kunne brukes i virksomhetskritiske systemer.

(Kilder: Extremetech, Mobile pipeline, Zigbee)

Kommentarer (13)

Forsiden akkurat nå

Til toppen