(Bilde: 15930332/iStockphoto)

YouTube har nådd stor milepæl

Den eksplosive veksten fortsetter.

At videotjenesten YouTube er populær er noe alle vet, og nå meldes det at nettstedet omsider har nådd den ettertraktede milepælen i antall besøkende.

Ifølge YouTube selv har tjenesten nemlig nå brutt den magiske grensen på én milliard unike brukere i måneden. Kunngjøringen kommer ganske nøyaktig seks måneder etter at Facebook kunne melde om det samme.

Ti Super Bowl-publikum

I anledning milepælen har YouTube forsøkt å illustrere hvor stort nettstedet nå har blitt. På den offisielle YouTube-bloggen står det blant annet at nesten halvparten av alle som bruker Internett i verden, er innom YouTube på månedlig basis.

I tillegg står det at det månedlige besøkstallet nå tilsvarer ti ganger publikumet til den amerikanske Super Bowl-finalen, som er en av de mest sette TV-begivenhetene i verden. For å ytterligere forsikre seg om at folk skjønner poenget, skriver YouTube også at dersom videotjenesten var et land, ville det være det tredje største i verden, etter Kina og India.

Google kjøpte YouTube i 2006 for 10,26 milliarder kroner. På det tidspunktet hadde nettstedet cirka 50 millioner brukere på verdensbasis. Det er med andre ord liten tvil om at Google gjorde en god investering, det store beløpet til tross.

YouTube utvikles stadig: For litt siden kom tjenesten i norsk drakt »

(Kilde: YouTube, AP)

Kommentarer (13)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen