Yahoo stenger ute tredjepartsklientar

Yahoo gjorde dermed ein del endringar i protokollen som vert brukt for å kommunisere med brukarane, og har uttalt at dei kjem til å gjere jevnlige endringar i protokollen framover. Dette gjer at tredjeparts programvare for deira IM-system vil i bunn og grunn vere stengd ute frå nettverket.

Nokre slike program er mellom anna Trillian og Gaim. Dette er program som kan koble opp til fleire meldingstenestar samtidig, slik som mellom anna Yahoo!, MSN Messenger og AOL. For Linux er programvare som Gaim einaste mogleiken du har til å koble deg opp til slike nettverk. Tredjeparts klientar har tidlegare vorte utestengt både frå Yahoo! og MSN. MSN krevde blant anna at produsentane signerte ein avtale for å få tilgang til nettverket igjen.

Tidlegare virka ein del IM-klientar i lag, slik som t.d. MSN og AOL, men dette sørga ueinigheitar mellom dei to firmaene for at forsvann ganske fort.

Spam via meldingstenestar, ofte kalla spim, er eit aukande problem, men det er heldigvis eit problem som ikkje kjem til å verte like irriterande som vanleg søppelpost, ifølge ekspertar.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen