Yahoo sensurerer Allah


Klikk på bildet!

Yahoo!Mail er en populær gratis e-posttjeneste fra en av de største søkeselskapene i verden. Nå har selskapet satt igang sensur på hvilke brukernavn som er tillatt å opprette. Ordene som er sensurert inkluderer blant annet "Allah", "Yahoo", "Osama" og "Binladen". Flere tilsvarende ord er likevel ikke sensurert, deriblant "God", "Messiah", "Jesus", "Jehova", "Buddah", "Satan", "Pedophile" og "Priest".

Bildet over er en bildemontasje som oppgir de forskjellige feilmeldingene da vi forsøkte å registrere to forskjellige brukernavn, hvor det ene var opptatt, og det andre ble sensurert. Sensuren har skapt problemer for flere personer med etternavnet Callahan, et relativt vanlig etternavn i Storbritannia. Personer med dette etternavnet får ikke opprettet en e-postadresse som inneholder deres eget etternavn.

Britiske Ed Callahan, som forsøkte å opprette en e-postadresse til sin mor, var blant de første som oppdaget sensuren. - På et nivå er dette bare dumt. Men vi har en krig mot terrorisme og den migrerer til å bli en krig mot muslimer -- dette viser bare forvirringen det er mellom de to og hvor gjennomgående den er, sier han til britiske The Register.

Yahoo har foreløpig ikke kommentert sensureringen.

Kilde: The Register

Kommentarer (14)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen