XP fortsatt i skuddet

Microsoft pensjonerte Windows XP i juni, og dermed ble leveransen av systemet for det meste stoppet. En av mulighetene til å likevel bruke XP er å nedgradere Vista til XP.

Ifølge lisensavtalen (PDF-fil) til Microsoft er det likevel kun Vista Business og Ultimate som kan nedgraderes til XP Professional.

Det er fortsatt mange som vil ha XP fremfor Vista. Ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av selskapet Devil Mountain Software foretrekker nesten 35 prosent av kunder som kjøper nye PC-er med Vista forhåndsinstallert å nedgradere til XP.

Rundt tre tusen PC-er var med i undersøkelsen, og nedgraderingen ble enten foretatt av PC-leverandøren eller av kunden som kjøpte PC-en.

De ansvarlige for undersøkelsen understreker at 35 prosent kun er et estimat, men tallene viser likevel en tendens til at ganske mange kunder faktisk utnytter nedgraderingsmuligheten.

Ifølge tall fra i fjor fra det samme selskapet, nemlig Devil Mountain Software, ble XP SP3 målt raskere enn Vista til å utføre forskjellige oppgaver.

(Kilde: Computerworld)

Kommentarer (93)

Forsiden akkurat nå

Til toppen