XP blir sikrere

Vi har tidligere fortalt om en oppdatering for Windows XP som gjør at autokjør deaktiveres. Autokjør (autorun.inf) er en funksjon som gjør det mulig å starte opp automatisk et hvilket som helst program fra en CD, DVD eller en minnepinne. Funksjonen brukes gjerne også av angripere til å installere skadelige programmer.

Oppdateringen hadde opprinnelig kategorien «Important», det vil si at den ikke var kategorisert som en sikkerhetsoppdatering, men at brukerne selv kunne velge om den ble installert.

Nå har Microsoft endret kategorien til oppdateringen til «høyt prioritert», slik at den installeres automatisk.

Microsoft har tidligere sagt at autokjør ikke er noe sikkerhetshull, men en nyttig funksjon, men programvaregiganten mener denne oppdatering er såpass viktig at flest mulige brukere bør få den.

Oppdateringen innebærer at brukere av Windows XP ikke lenger får opp et vindu som gir muligheten til å installere et program fra den aktuelle lagringsenheten, og må da selv bla i enheten via Utforsker og eventuelt kjøre et program derfra.

Omgjøre deaktivering

Dersom noen brukere likevel ønsker å aktivere autokjør, kan dette ordnes ved å besøke nettsiden support.microsoft.com, og trykke på en «Enable autorun»-lenke som ligger under overskriften «How to disable or enable all Autorun features in Windows 7 and other operating systems».

(Kilde: Computerworld)

Kommentarer (40)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen