XenServer lisensierer per server

Med XenServer 4.1 endrer Citrix fra å lisensiere per CPU eller prosessorsokkel til å sette en fast pris per fysiske server. Med andre ord er prisen den samme for å virtualisere enten man har en server med eksempelvis 2 eller 16 kjerner.

En slik prismodell bør gjøre Citrix sin prismodell svært fristende kanskje spesielt for hostingleverandører der gjerne er stor fokus på inntjening pr. ressurs - både watt, ytelse og fysiske ressurser.

Prismodellen representerer også en viss konkurranse for VMware og Microsoft, som begge tar betalt per prosessor og vil definitvt gjøre det attraktivt for en del tjenesteleverandører av virtualisering.

Nye funksjoner

Det er nå en drøyt halvår siden XenServer 4 ble annonsert.  I versjon 4.1 har man lagt til ca. 50 nye funksjoner samt laget en spesiell integrasjon med NetApps DataOnTap-operativsystem der man kan administrere SAN/NAS-funksjoner som snapshot, kloning, replikering, m.fl. i XenCenter-administrasjonspanelet.

Veiledende pris for en årlig lisens er 600 amerikanske dollar. Eksisterende kunder oppgis å kunne bytte til ny prisstruktur når den gamle avtalen utløper og prismodellen er gjeldende både for Standard- og Enterprise-versjonene. Etter hvert kommer det også en Platinum-versjon.

(Kilde: Citrix, NetApp)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen