Xen-virtualisering vinner terreng

Novell har nylig gjort en spennende implementering av Suse Linux Enteprise Server 10 med Xen-virtualisering hos selveste BMW. Etter mye testing ble det denne uken annonsert at den kjente billeverandøren kommer til å ta i bruk utvidet bruk av Xen-virtualisering i sine datasenter for å effektivisere serverparken.

Det har vært en del skepsis til Xen hvorvidt faktisk har vært såkalt "enteprise-ready", dvs. god nok til at virksomheter kan kjøre sine kritiske applikasjoner i dette rammeverket. Detaljene om selve implementeringen uteblir i pressemeldingen, men uansett er dette et stort steg i riktig retning for Xen, som med Linux-miljøets hjelp er på vei til å bli en farlig utfordrer i virtualiseringsmarkedet.

Xen brukes i dette tilfellet å kjøre både produksjons- og test-servere. Man har også satt opp funksjonalitet for clustering - både med "failover" og lastbalansering.

Til informasjon kan det nevnes at Novell snart kommer til å lansere ServicePack 1 for Suse Linux Enterprise Server 10 og at det i denne kommer til å bli støttet Microsoft-virtualisering med Xen.

(Kilde: Pressemelding)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen