Windows Vista skal bli raskere

Når Windows Vista lanseres senere i år vil den støtte bruk av eksternt minne via teknologien "External Memory Devices" (EMD), og dermed kan PCens indre minne utvides med Flash-minne. Poenget er at PCen får raskere tilgang til data som ligger i minne enn til data som ligger på harddisken. Dette betyr at oppstarten av Windows Vista blir mye raskere enn med dagens Windows XP.

EMD-støtten gjør at USB-enheter kan brukes til å utvide PCen minne og Windows-oppstarten bli mye raskere. Fordelen er at Flash-minne er enkelt å legge til PCen via USB-porten. Det er ventet at markedet for Flash-minne vil ta av til høsten på grunn av dette.

Det neste skrittet i utviklingen mener nettsiden reghardware.co.uk vil være å bygge Flash-minne direkte inn i harddisken. Dette vil føre til raskere oppstart av PCen og av programmer.

Windows Vista vil også få den nye funksjonen SuperFetch som gjør at programmer og filer vil kunne starte raskere enn det som er mulig med dagens Windows XP. SuperFetch er en teknologi som optimaliserer Windows Vista slik at programmer du bruker mest vil kunne starte raskere. Kombinasjonen av EMD-støtten og SuperFetch-teknologien skal gjøre Windows Vista raskere.

Kilder: reghardware.co.uk, microsoft.com

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen