Windows Vista forsinket

Vi har tidligere fortalt om at Windows Vista trolig vil slippes i november. Nå skal Microsoft ha kunngjort at den vil bli ytterligere forsinket. Microsoft har bestemt seg for å lansere Windows Vista i to trinn: bedriftsversjonene (Business, Enteprise og Ultimate) skal slippes som planlagt i november, mens versjonene for hjemmbrukere (Home Basic og Home Premium) blir ikke klare før i januar 2007.

Jim Allchin fra Microsoft, som har ansvaret for Windows Vista, forteller at forsinkelsen kommer både på grunn av "quality issues" og på grunn av et ønske fra enkelte partnere til Microsoft. Microsoft skal visstnok være veldig opptatt av at Windows Vista skal på mest mulig måte være klar for lasnering, og grundig testet.

Neste teknologiforhåndsvisning (CTP) av Windows Vista skulle opprinnelig være klar i april, men denne vil trolig ikke slippes for i andre kvartal eller nærmere sommeren. Neste CTP-versjon vil bli overført til rundt 2 millioner betatestere. Allchin mener Microsoft skal klare å levere en Release-to-Manufacturing (RTM)-versjon i løpet av 2006.

Les en pressemelding fra Microsoft.

Kilder: betanews.com, microsoft-watch.com

Kommentarer (27)

Forsiden akkurat nå

Til toppen